Return to portrait mode to see the content
To main page
Jūn 3, 2021·5 min reading

Videokonferenču etiķete: 8 padomi ātro darījumu veikšanai

Videokonferenču etiķete: 8 padomi ātro darījumu veikšanai

Mēs esam pieraduši rīkot biznesa tikšanās tiešsaistē – tas ir vienkāršāk, ātrāk un drošāk. Bet ir viena iezīme, par kuru domā tikai daži cilvēki. Mēs precīzi zinām, kā reālajā dzīvē risināt sarunas un nezaudēt seju. Lai apgūtu lietišķās komunikācijas prasību sistēmu, var apgūt lietišķās etiķetes kursus, palasīt grāmatu vai konsultēties ar jomas speciālistiem. Videokonferenču etiķete joprojām ir noslēpums: uzvedības noteikumi digitālajā vidē nekur nav skaidri formulēti. Lai saprastu, kā darbojas videozvanu atbilstības noteikumi, jums jāzina, kā citi apgūst šīs jaunās virtuālās spēles noteikumus. Šajā rakstā mēs parādīsim, kā izvairīties no neērtām situācijām svarīgu videozvanu laikā.

8 noteikumi efektīvai tiešsaistes biznesa sapulcei

Sāciet, iepriekš pārbaudot, kā izskatīsities kadrā. Pat ja jūs neuzskatāt sevi par fotogēnisku cilvēku, ir vienkāršas vadlīnijas, lai iegūtu skaistu attēlu.

1. Pielāgojiet apgaismojumu tā, lai jūs būtu redzams

Nesēdiet pie loga. Ja gaismas avots ir no aizmugures, jūs izskatāties kā tumšs plankums, jūsu seja nav redzama. Minimāli pieņemami izskatīsies, ja aiz kameras liksi gaismas avotu. Labāk, ja 2 gaismas avoti - abās kameras pusēs un 1 aizmugurē. Ideālā gadījumā, ja tie ir dabiski gaismas avoti. Seja izskatās svaiga, grumbas netiek uzsvērtas. Mākslīgie gaismas avoti bieži ir blāvāki un rada neizskatīgas ēnas uz sejas.

Ja vēlaties jebkurā diennakts laikā izskatīties nevainojami tiešsaistes sanāksmē, iesakām iegādāties gredzenveida lampu . Tas sniedz maigu vienmērīgu gaismu, uz sejas praktiski nebūs ēnu, un acīs parādīsies raksturīgs spīdums. Izvēlieties lampu, kas ir komplektā ar galda statīvu. Budžeta opcijas piemērs ir Falcon Eyes BeautyLight. Papildus lampai komplektā ir statīvs, spogulis, tālruņa un kameras stiprinājumi. Ir dārgāka YongNuo YN608 versija ar vairāk gaismas diožu. Zīmolu iecienījuši emuāru autori un video profesionāļi.

Videokonferenču etiķete: 8 padomi ātro darījumu veikšanai ➤ 2
Falcon Eyes BeautyLight un YongNuo YN608 gredzenu lampu salīdzinājums

2. Kleita uz biznesa tikšanos

Vai jūs nāksiet uz biznesa tikšanos pidžamā? Kā ir ar jaku, bet bez biksēm? Nenāciet arī uz tiešsaistes sapulci. Nevar garantēt, ka neaizmirsīsi un nepacelsies, it īpaši, ja sarunas ir saspringtas. Apģērbs, kas nav mājās, pozitīvi ietekmē jūsu tēlu un produktivitāti.

Tonijs sarīkoja mītiņu bez biksēm: par to uzzināja viņa kolēģi, kā arī 2 848 149 Youtube lietotāji

Izvairieties no lieliem rotājumiem : tie atspīd un izkropļo attēlu. Tā paša iemesla dēļ nevalkājiet ģeometriskus rakstus.

3. Rūpējieties par fonu

Netīro trauku kalni vai Lego figūru kolekcija aiz muguras novērš uzmanību no sarunām. Lai ievērotu videokonferences etiķeti , nav obligāti jāuzsāk pavasara tīrīšana – izvēlieties vietu mājā, kur būs minimāls traucēklis vai mainiet fonu zvanu iestatījumos.

4. Iepriekš pārbaudiet tehniku

Tas attiecas ne tikai uz austiņām, mikrofonu un kameru, bet arī uz platformu, kurā notiks virtuālā tikšanās. Par to, kā to izdarīt, lasiet rakstā par tiešsaistes konferences aprīkojumu . Neatkārtojiet advokāta Roda Pontona pieredzi, kurš tiešsaistes tiesas sēdē aizstāvēja klientu ar kaķa filtru uz sejas. Pontons atzina, ka bērns mainījis iestatījumus un nav zinājis, kā izslēgt filtru.

5. Atcerieties mikrofonu

Nepārkāp profesionālo ētiku – izslēdz skaņu, kad nerunā.

Vietnē Reddit ir pavediens, kurā dalībnieki dalās ar mulsinošiem mirkļiem, kad viņi laikus neizslēdza mikrofonu:

Reddit diskusiju par interesantiem stāstiem ar ieslēgtu mikrofonu tiešsaistes pasākuma laikā

“Tas notika tiešsaistes fiziskās audzināšanas stundas laikā. Meitene aizmirsa izslēgt mikrofonu un vingrinājumu laikā sāka kliegt neķītrās valodās.” — 0 debesu bruņurupucis

6. Ļaujiet katram izteikt savu viedokli

Pieklājības pamatnoteikums, kas jāievēro tiešsaistes konferences laikā. Ņemiet vērā, ka dalībnieki var būt no dažādām pilsētām un valstīm, tāpēc signāls var aizkavēties. Pat ja komunikācija ir laba, dodiet dalībniekiem laiku, lai formulētu atbildi uz sarežģītu jautājumu. Nepārtrauciet.

7. Iepriekš sagatavojiet nepieciešamos dokumentus

Netērējiet kolēģu laiku materiālu meklēšanai. Saglabājiet nepieciešamos dokumentus iepriekš un nosūtiet tos pirms diskusijas sākuma. Kopīgojiet vairākus ekrānus , lai salīdzinātu savu vienaudžu rezultātus un pārskatus.

8. Ja esat saimnieks, palieciet vēlu.

Dīvaini izskatās, kad vakara vadītājs viņu pamet pirmais. Videokonferences etiķete paredz, ka visi dalībnieki var izteikt savu pēdējo vārdu un atstāt konferenci savā tempā. Situācija nav kritiska, bet izrādīsies neglīta.

Secinājums

Vissvarīgākais etiķetes noteikums ir rūpes un uzmanība pret citiem cilvēkiem. Koučinga uzņēmuma Debrett's direktors Rūperts Vesons saka, ka uzņēmums neievēro stingrus noteikumus, bet ievēro vispārīgas etiķetes vadlīnijas. Ja jau pārzini sarunu etiķeti, vari viegli apgūt uzvedības noteikumus digitālajā vidē.

Vai ievērojāt, ka noteikumos nebija iekļauts “zvans no darba vietas”? Tā nav nejaušība. Savienojieties ar videozvanu no jebkuras vietas no jebkuras ierīces bez lejupielādes.

If you liked the article, please share it on social media:
Other articles:
Show all articles