Return to portrait mode to see the content
To main page
Jūl 18, 2022·4 min reading

Kā padarīt virtuālās sapulces jautras un interaktīvas: pilnīga rokasgrāmata

Attālinātais darbs jau sen ir vadošā globālā tendence darba tirgū, taču daudzi uzņēmumi šādu praksi nav uzdrošinājušies ieviest. Tagad organizācijas ir spiestas to darīt karantīnas un ieteikumu darbinieku pārcelšanai uz attālinātu darbu dēļ. Un ir visas iespējas novērtēt šī formāta priekšrocības – elastību un mobilitāti, nezaudējot biznesa efektivitāti, lai to saglabātu arī pēc atgriešanās ierastajā dzīves ritmā. Parunāsim par to, kā uzņēmumā interaktīvi rīkot virtuālās tikšanās.

Kā padarīt virtuālās sapulces jautras un interaktīvas: Ultimate Guide

Ko nozīmē virtuālās tikšanās attālinātai sadarbībai?

Tiešsaistes pasākumi ir tās pašas konferences, lekcijas un konsultācijas, kurās dalībnieki mijiedarbojas, izmantojot video. iMind ir bezmaksas lietotne, kas palīdz organizēt efektīvas un jautras biznesa tikšanās

Personīgās tikšanās ar komandu neapšaubāmi ir noderīgas. Turklāt viņi noteikti ražo vairāk nekā virtuālos. Tomēr neatlaidiet tiešsaistes tikšanās kā bezjēdzīgu atkritumu. Piemēram, ja strādājat ar attālo komandu, jums pastāvīgi jāsazinās, izmantojot zvanus un videokonferences, lai uzturētu savienojumu un sinhronizāciju.

Šis formāts palīdz uzņēmumiem uzturēt kontaktus ar pastāvīgajiem klientiem un piesaistīt jaunus. Piemēram, varat rīkot apmācības vai konferences ar uzaicinātajiem lektoriem, kuru beigās katrs dalībnieks saņems sertifikātu, vai rīkot jautras virtuālas tikšanās komandas saliedēšanai.

Kādi ir virtuālās komandas sanāksmju izaicinājumi?

Lai kā lektors censtos, vebinārā nevar panākt tādu pašu emocionālo saikni kā dzīvajā komunikācijā. Un tas ir diezgan nozīmīgs aspekts, no kura ir atkarīga apmācības efektivitāte.

Tā kā tikšanās ir jauns rīks apmācību un konferenču vadīšanai, daudzi lektori, kuri pieraduši strādāt ar dzīvu auditoriju, vienkārši apmaldās monitora priekšā. Rezultātā zūd priekšnesuma ritms un dzinulis.

Dažkārt gadās, ka dalībnieki un pasniedzējs atrodas dažādās laika joslās. Ja lektoram vebinārs sākas 14:00, tad dažiem dalībniekiem tas var sākties 23:00, kas nav īpaši ērti.

Tīklošana šajā gadījumā diez vai ir iespējama, taču pēkšņi jūs esat prasmīgs ar vebināra tērzēšanu, un organizatori neiebilst, ja pievērsīsiet sev uzmanību. Vislabākā tīklošanās tiešsaistes pasākumos galvenokārt notiek ar runātājiem un organizatoriem — viņu kontakti tiek dublēti prezentāciju slaidos.

Padomi, kā padarīt virtuālo tikšanos jautrāku un interaktīvāku

Rej suns, kas apklusina skaļruni, tumša, neskaidra figūra uz pikseļu fona un darbinieki, kuri neatbild uz tālruņu zvaniem — ja jūs to zināt, ir pienācis laiks mainīt sava uzņēmuma tiešsaistes sapulces.

Pievienojiet komandas veidošanu

Iepazīstieties ar visiem savas komandas locekļiem. Uzdodiet viņiem jautājumus un aiciniet viņus runāt mazās grupās. Tas pacels jūsu komandu uz nākamo komunikācijas līmeni.

Izmantojiet ledus laušanas jautājumus

Lai pasākums nebūtu vienmuļš, svarīgi iesaistīt publiku. Lietotāji vēlas justies tā, it kā viņi piedalās pasākumā vai ka viņu darbības var ietekmēt tā norisi. Vienkāršākais veids ir uzdot jautājumus. Lai to izdarītu, varat izmantot īpašas tērzēšanas vai veidlapas.

Ir iespējams arī izmantot stāstījumu un periodiski iekļaut humoru runās. Tas mazina situāciju un ļauj auditorijai mazliet atpūsties.

Padariet savas prezentācijas izteiksmīgas un krāsainas

Atdzīviniet tos: neskopojieties ar mēmiem, gifiem un videoklipiem, kas jums patīk. Nevienam nekaitēs dažas cilvēcības un humora lāses, kas atšķaida aizvadītās nedēļas dienaskārtību un secinājumus.

Piesaistiet īstus priekšmetus un mājdzīvniekus

Jūs noteikti varat padarīt sapulci mazāk garlaicīgu, parādot citiem apmeklētājiem sava suņa vai mazuļa fotoattēlu, lai viņi varētu vienu minūti kopā pasmieties. Bet nerīkojiet īstu notikumu tikšanās vietā.

Sapulces ir īsas

Nav nepieciešams pusotru stundu runāt par to, ko var pārrunāt 20 minūtēs - tad dalībnieku uzmanība ir izkaisīta.

Interaktīvas tikšanās nozīme

Interaktīva tikšanās sākotnēji bija aktīvas komunikācijas veids, kas ir pāraudzis par atsevišķu metodi. Mijiedarbība notiek ne tikai starp dalībniekiem, bet arī starp grupām vai atsevišķiem apmeklētājiem. Citā veidā to sauc par "dialogu komunikāciju".

Tas ir ļoti svarīgi, lai padarītu jūsu virtuālo tikšanos jautru un interesantu. Kā to izdarīt? Gaisma. Pievienojiet spēles un jautājumus, izveidojiet interaktīvu tiešsaistes tāfeli un iesaistiet auditoriju tās izmantošanā.

Noslēgumā jāatceras, ka neatkarīgi no tā, par ko ir jūsu virtuālā tikšanās, fiziskais kontakts vienmēr ir liels pluss, lai padarītu to interaktīvu. Tā var būt simboliska dāvana, firmas T-krekls vai pat virtuālās realitātes brilles. Taču galvenais vienmēr paliks šis savstarpējās saiknes brīdis – tas valdzinās ne mazāk kā dinamiskākā izrāde.

If you liked the article, please share it on social media:
Other articles:
Show all articles