Return to portrait mode to see the content
To main page
Sep 22, 2022·3 min reading

Kas ir virtuālā klase?

Kopš pandēmijas sākuma tiešsaistes izglītība pirmo reizi ir bijusi neērta un slikti organizēta. Taču mūsdienās ir daudz risinājumu, un virtuālās klases iespēja ir svarīga tiešsaistes mācību sastāvdaļa.

Virtuālās klases
Virtuālā klase sniedz lieliskas iespējas

Virtuālās nodarbības un to nozīme

Virtuālā klase ir telpa, kurā cilvēki var sniegt un saņemt virtuālās nodarbības. Šīs ir sarežģītas platformas attālinātām sanāksmēm un saziņai. Ir daudz veidu, kā organizēt nodarbības un padarīt tās efektīvas. Jo vairāk jūs saprotat virtuālo nodarbību funkcijas, jo labākus rezultātus varat sagaidīt.

Virtuālo klašu iezīmes

Mācot virtuāli, liela uzmanība jāpievērš izmantotajiem risinājumiem. Runājot par virtuālajām nodarbībām, jums jāzina, kā izmantot:

  • videokonference - tiešraides saziņas funkcija, izmantojot tīmekļa kameru;
  • digitālā tāfele - par vizuālo palīdzību un atbalstu jūsu prezentētajiem materiāliem;
  • tūlītēja ziņojumapmaiņa - skaidrākai domu apmaiņai un informācijas piegādei;
  • subchats - individuālākai pieejai, ja nepieciešams;
  • video ieraksti - atkārtotai skatīšanai un dalīšanai, labākai izpratnei un elastīgai zināšanu nodošanai.

Atkarībā no tā, ko jūs mācāt, dažas funkcijas ir vajadzīgas vairāk, citas mazāk. Bet jums būs nepieciešamas visas funkcijas, kas minētas interaktīvām tiešsaistes sapulcēm ar video.

Virtuālo nodarbību veidi

Ir vairāki virtuālo klašu veidi, kas palīdz bagātināt savas zināšanas.

  • Pilnībā tiešsaistes veids. Tas nozīmē, ka nav mijiedarbības bezsaistē; viss kurss var sastāvēt no iepriekš ierakstītiem materiāliem studentu iepazīšanai.
  • Elastīgs ietver mācīšanos pēc iespējas patstāvīgāk, jo virtuālā klase sniedz iespēju mācīties, kad skolēni uzskata, ka tas ir piemērots.
  • Sajaukšanas un saskaņošanas veids ļauj kombinēt. Šeit skolēni var izvēlēties un veidot atbilstoši savam mācību stilam.
  • rotācijas veids. Piedāvā nodarbības daļēji tiešsaistē un pusi bezsaistē. Mācieties un uzlabojiet jaunu materiālu mājās, pēc tam praktizējieties klātienē.

Skolotājs vai students, jūs varat izvēlēties to, kas vislabāk atbilst jūsu vajadzībām un vēlmēm.

Virtuālo nodarbību izmantošanas priekšrocības

Izmantojot mācību platformās integrētu videokonferenču programmatūru, mēs varam:

  • aizstāt klātienes tikšanās ar virtuālajām;
  • ietaupīt laiku un resursus ceļošanai;
  • nodrošināt lielāku elastību un komfortu;
  • personalizēt mācību procesu;
  • organizēt apmācības biznesa un personīgiem mērķiem utt.

Lai iegūtu vislabāko iespēju, jums jāapsver daži no svarīgākajiem sava priekšmeta aspektiem, apmācāmie un pieejamais aprīkojums.

Virtuālo klašu nozīme un nākotne

Mūsdienās virtuālās klases ir aktuālākas nekā jebkad agrāk. Tie nodrošina visaptverošu funkcionalitāti, kas var aizstāt parastās nodarbības uz vietas. Un, ja skolām un universitātēm tas nav tik kritiski, tad privātām vajadzībām un uzņēmumiem dažkārt ir svarīgi paaugstināt savu komandu profesionālo līmeni. Tomēr, visticamāk, kādu dienu šī tiešsaistes apmācības forma pilnībā aizstās tradicionālo izglītības modeli.

Mācot vai meklējot skolotāju, jūs meklējat izdevīgāko variantu, kur vismazāk jāuztraucas par dažiem organizatoriskiem jautājumiem. Virtuālās klases ļauj koncentrēties uz mācīšanu (vai mācīšanos) un atrisināt lielāko daļu potenciālo tiešsaistes izglītības problēmu. Rūpīgi pārdomājiet, kuram veidam dodat priekšroku, un izbaudiet tehnoloģiju laikmetu!

If you liked the article, please share it on social media:
Other articles:
Show all articles