Return to portrait mode to see the content
To main page
Apr 5, 2021·6 min reading

Kas ir video konference?

kas ir videokonference

Videokonference ir sistēma ar videokamerām, kas pieslēgtas caur internetu vai speciālu savienojumu, ar kuras palīdzību cilvēki dažādās vietās var redzēt un sazināties savā starpā, nebraucot uz sapulcēm ( definīcija no Kembridžas vārdnīcas ).

Videozvani, videokonferences un videokonferences ir sinonīmi.

Videokonferenču vēsture

  • Saskaņā ar Encyclopædia Britannica 1870. gadā radās koncepcija pārraidīt attēlus kopā ar audio.
  • 1927. gadā Bell Labs pirmo reizi sazinās ar AT&T prezidentu Ņujorkā un amatpersonām Vašingtonā, izmantojot divvirzienu audio un vienvirziena video.
  • 1935. gadā vārds video parādās angļu valodā. Pirms tam viņi izmantoja vizuālo radio (vizuālo radio).
  • 1956. gadā AT&T izveido prototipu "attēlu telefonam" un veic pirmo videozvanu.
  • 1964. gadā uzņēmums Bell Labs veic pirmo starpkontinentālo videozvanu.
  • 1967. gadā pirmo reizi tika lietots termins "videokonference".
  • 1982. gadā Compression Labs izveido pirmo komerciālo videokonferenču sistēmu. Tas bija neērti, milzīgs un maksāja 250 000 USD, un katrs zvans sasniedza USD 1000 (aptuveni USD 700 000 un USD 2700, mūsdienu izteiksmē).
  • 1992. gadā Kornela universitātes profesori izveido CU-SeeMe for Mac, līdz šim pirmo augstākās kvalitātes videokonferenču lietojumprogrammu. 1994. gadā programma tika izlaista operētājsistēmā Windows
  • 1994. gadā tika parādīta pirmā komerciālā tīmekļa kamera, kuras cena bija mazāka par 100 $ (šobrīd 177 $) — QuickCam
  • 2001. gadā notika Lindberga operācija - pasaulē pirmā operācija, kas veikta, izmantojot video komunikāciju. Tajā pašā laikā Niks Robertsons, CNN korespondents, izmantoja satelīta videokonferenču tehnoloģiju. Viņš vadīja pirmo tiešraidi no militārās zonas Afganistānā
  • 2012. gadā videokonferenču programma Mind uzstādīja pasaules rekordu lielākajām tiešsaistes apmācībām pasaulē: 12 012 dalībnieki tiešsaistē, ieraksts Ginesa rekordu grāmatā.

Videokonferenču priekšrocības un trūkumi

Lai gan videokonferenču un tiešraides tikšanos mērķis ir viens – sazināties – tas tiek sasniegts dažādos veidos. Katram no tiem ir plusi un mīnusi. Iedosim tos, lai jūs saprastu, vai jums ir nepieciešams videozvans.

Videokonferences priekšrocības salīdzinājumā ar klātienes dialogu:

videokonferenču priekšrocības
  • Jūs neesat atkarīgs no vietas

Sazinieties ar video no jebkuras vietas pasaulē . Vai jums un jūsu sarunu biedram ir internets, fotoaparāts, dators vai tālrunis? Teorētiski ar to pietiek, lai piezvanītu no Austrālijas uz Ameriku, pievienotu konferencei Antarktīdas ekspedīcijas dalībnieku un pat draugu, kurš lidojis uz SKS. Videozvani ir burtiski neierobežoti.

  • Videozvani ir lētāki nekā tikšanās klātienē

Turpinot iepriekšējo rindkopu, jūs arī ietaupāt! Nav nepieciešams lidot pusceļā pāri planētai vai pat tālāk. Interneta trafiks noteikti ir lētāks nekā transatlantiskais 🙂

  • Ātrāk!

Nosakot ģeogrāfiskās atrašanās vietas, videozvani ir ātrāki nekā jebkurš cits veids, kā redzēt un sarunāties ar tālu esošajiem cilvēkiem. Galu galā, pietiek tikai nospiest vienu pogu!

  • Viegli ierakstīt sapulci

Lai ierakstītu savu personīgo tikšanos video, ir nepieciešams papildu aprīkojums un zināšanas. Kā ierakstīt video konferenci ? Sarunas laikā noklikšķiniet uz "Ierakstīt" - un esat pabeidzis! Lejupielādējiet to no iMind 30 dienas un glabājiet to savā datorā uz visiem laikiem.

  • Kopīgojiet savu ekrānu

Ne katrā fiziskajā sanāksmju telpā ir 12 ekrāni, no kuriem katrs ir savienots ar konferences dalībnieku klēpjdatoriem. Savukārt videokonferences ļauj vienlaikus demonstrēt ekrānus sarunu biedriem. Tas noderēs, piemēram, salīdzinot izkārtojumu un dizainu. Vai tehnisks uzdevums ar veikto darbu.

Aci pret aci tikšanās priekšrocības salīdzinājumā ar videokonferenci:

Kas ir video konference? ➤ 3
  • Vieglāk saprast sarunu biedru

Pat visspēcīgākā tīmekļa kamera pilnībā neizpaudīs sejas izteiksmes un žestus. Ar video palīdzību ir daudz grūtāk uztvert svarīgu zīmi, ka persona, kas atrodas otrā galda pusē, ir nervoza, melo vai domā, ka krāpjat.

  • Vieglāk izveidot pareizo atmosfēru dialogam

Teorētiski ir lietderīgi organizēt picu tikšanos, pārrunājot akūtu problēmu. Videozvana laikā jūs nevarat doties uz kafiju, pusdienām vai parku. Diskusijās noder nestandarta tikšanās vietas, taču to nevar izdarīt tiešsaistē. Pat ja jūsu sarunu biedrs fonā liek pludmali ar palmām 🙂

  • Neviens nav pasargāts no neveiksmēm

Tehnoloģija var viegli neizdoties. Internets kavējas, austiņas darbojas ar pārtraukumiem, mikrofons “izturīgs”, un pat elektrība var pēkšņi atslēgties... Tiešraides tikšanās nav tik ļoti atkarīgas no aprīkojuma.

Videokonferenču veidi 2021. gadā | Prāts

Videokonferenču veidi

Kas ir video konference? ➤ 5

video zvans

Vienkāršākā videokonference ir jūsu parastais individuālais zvans.

Paņemiet draugu, pasveiciniet viņu. Šeit ir videozvans.

Grupas video konference

Tas pats, tikai no 3 dalībniekiem. Jūs dzirdat un redzat viens otru.

Pievienojiet savu sievu un citu draugu sarunai ar draugu — jūs saņemsiet grupas videokonferenci.

Konferences zvans

Dalībniekus sadala 2 grupās: klausītāji un runātāji. Runātāji dzird un redz viens otru. Savukārt klausītājiem ir vienvirziena savienojums – viņi redz un dzird tikai skaļruņus.

Iegūstiet darbu pie drauga valdības struktūrā un konferences zvanā ziņojiet par savu darbu daudziem kolēģiem.

Vebinārs

Vai atceries semināru institūtā, kad viņi stundām ilgi runā par teoriju? Vebinārs ir tas pats, tikai tiešsaistē un bez eksāmenu biļetēm. Stāstītājs dalās zināšanās ar lielu auditoriju un saņem atsauksmes, izmantojot audio vai tekstu.

Izstāties no valsts struktūras un pastāstīt visiem, kā tur nokļūt. Urrā, jūs rīkojāt vebināru.

Kur izmantot videokonferences?

Kas ir video konference? ➤ 6

Izglītībā

Tiešsaistes skolas ir kļuvušas reālas, tikai pateicoties video komunikācijai. Vadīt nodarbības, sazināties ar skolēniem, pārbaudīt uzdevumus - tas viss ir iespējams, pateicoties videokonferencēm.

Medicīnā

Lindberga veiksmīgā operācija, kurā 68 gadus vecam pacientam tika izņemts žultspūslis, kontrolējot robotu, izmantojot video saiti, pierādīja šīs metodes efektivitāti praksē. Tagad telemedicīna tiek izmantota ne tikai operācijām, bet arī ikdienas saziņai ar ārstu un vizītes pierakstīšanai.

Tiesvedībā

Tiesās ir plaši izplatīta video komunikācija. Tas ļauj dalībniekiem būt klāt sapulcē, ko fiziski nav iespējams vai ļoti grūti nogādāt. Koronavīrusa gadījumā video saziņa tiesā ir kļuvusi par galveno saziņas veidu. Pandēmija neapturēs taisnīgumu!

Biznesā

Sazinieties ar kolēģiem un partneriem no visas pasaules. Ja parastās telefonsarunas nenodod visu spektru un personīga tikšanās ir dārga un grūti īstenojama, palīgā nāk videokonference.

Kā izvēlēties un izveidot bezmaksas videokonferenci, izlasiet instrukcijas .

If you liked the article, please share it on social media:
Other articles:
Show all articles