Return to portrait mode to see the content
To main page
Квіт 28, 2022·3 min reading

18 віртуальних криголамів для вашої віддаленої команди

Сьогодні люди стикаються з безліччю завдань, які роблять їх зайнятими та напруженими. Найчастіша причина цього - важка робота - вона займає більшу частину часу і часто має мало спільного із задоволенням. Ось чому командам корисно використати методи тимбілдингу.

Що таке віддалена командна робота?

Віддалена командна робота — це режим роботи, який передбачає, що члени однієї команди (віддаленої чи розподіленої) виконують свою роботу з відривом. За такого робочого процесу члени команди можуть зустрічатися рідко або взагалі не зустрічатися. Комунікація управління та робочого процесу відбувається на онлайн-зустрічах та інших віддалених ресурсах.

Які проблеми та труднощі віддаленої командної роботи?

З нерозумінням та холодністю найчастіше стикаються команди на дистанційному спілкуванні. Якщо команда працювала в одному офісі, а потім перейшла на віддалену форму, зв'язок слабшає. Якщо команда була укомплектована заново чи укомплектована новими членами, вибудувати довірчі та дружні стосунки ще складніше. Проте, ця умова має вирішальне значення для ефективної роботи та високопродуктивного бізнесу. Це спричиняє використання віртуальних криголамів у відеоконференціях.

18 віртуальних криголамів для вашої віддаленої команди

Що таке віртуальні криголами?

Криголам віртуальних зустрічей - це заходи або заходи, які використовуються для того, щоб більше дізнатися один про одного і налагодити зв'язки між членами команди. Тож зустрічі з криголамами — це неформальніші заходи, які колеги проводять разом.

Ці дії можуть бути застосовані на початку або в середині конференції. Або ви можете зосередити всю зустріч на використанні командних криголамів.

Які криголамки використовувати для віддаленої команди?

Вибір криголама для командних зустрічей визначається моментом, коли ви хочете його застосувати:

  • запропонуйте якусь легку чи несподівану ідею на початку зустрічі;
  • запитати щось відволікаюче серед конференції;
  • підготуйте ігри та запросіть заходи для тимбілдингу — надішліть повістку з темою конференції, не пов'язаною з роботою, щоб ваші колеги могли підготуватися та взяти активну участь.

Ви можете використовувати ідеї таких ігор, як «Дві правди, одна брехня» або модифікувати відомі вам ігри. Якщо ця ідея не підходить для вашого випадку, подумайте про деякі актуальні заходи, такі як дискусії, обмін ідеями тощо, які допоможуть дізнатися більше про людей.

Поради для великих криголамів

Використовуючи криголам для побудови команди, пам'ятайте прості пункти, яким потрібно слідувати:

  • використовуйте сервіси відеоконференцій, такі як iMind, які забезпечують безперебійний зв'язок;
  • мати лідера, який буде посередником між усіма учасниками та тим, хто стежить за часом;
  • планувати протягом 30 хвилин;
  • тримайте тон легким – не дозволяйте незручним питанням чи паузам порушувати атмосферу;
  • показати своє почуття гумору;
  • уникайте ідей чи питань, що стосуються чогось дуже особистого.

Загальна рекомендація – будьте уважні до учасників, щоб усі були залучені та отримували задоволення.

Підсумовуючи, можна сказати, що криголами — розумне рішення для тих команд, які часто взаємодіють із робочих питань, але почуваються розділеними. Чим більш доброзичлива атмосфера, тим кращим є результат виступу.

If you liked the article, please share it on social media:
Other articles:
Show all articles