Return to portrait mode to see the content
To main page
Трав 6, 2022·3 min reading

5 питань, які допоможуть розпочати ранкову онлайн-зустріч

Люди щодня стикаються з проблемами, пов'язаними з їхньою роботою. Деякі посилаються на свої особисті проблеми, які спричиняє робочий процес, інші. Але річ у тому, що люди беруть на себе більше відповідальності за віддалену роботу, яка зараз є особливо поширеною.

Гібридна віддалена робота

Складності гібридної (віддаленої) роботи

З того часу, як у 2020 році почалася пандемія, багато компаній застосували до своїх компаній модель гібридно-віддаленої роботи. Коли вони відчули переваги цієї моделі та результати, до яких вона наводить, вона прижилася і набула широкого поширення. Але з якими труднощами стикаються ці підприємства на шляху ефективності?

  • технічні питання - чим більше ваша робота залежить від обладнання, тим більше відповідальності ви берете на себе, використовуючи його вдома (або де б ви не працювали);
  • питання самоорганізації - почуття гнучкості дає можливості, але водночас вимагає створення та дотримання особистого розпорядку дня;
  • психологічних проблем нескінченно багато, але жодна з них не повинна впливати на вашу продуктивність.

Використання відеоконференцій займає особливе місце серед інших засобів організації процесу бізнесу, який використовує таку модель.

Ранкова рутина та гарний настрій на віддаленій роботі

Для вирішення самоорганізаційних та психологічних проблем існує практика ранкових ритуалів, яка налаштовує продуктивний робочий день. Цей ритуал повинен підняти вам настрій або, принаймні, зробити його трохи кращим. Кожна людина робить свій порядок унікальним, але правильний початок онлайн-зустрічі — це переломний момент робочого дня.

Відмінність ранкових зустрічей від інших

Особливість ранкових зборів команди у тому, що люди чутливі до емоцій, які висловлюють оточуючі. Тож якщо зустріч із самого початку була негативною, залишок дня теж заздалегідь зіпсований. Назад також вірно. Тому гарною ідеєю використовувати питання на ранкових зустрічах, щоб поліпшити спілкування.

Як розпочати ранкову онлайн-зустріч

Те, як ви використовуєте питання для групових зборів, залежить від того, який результат ви хочете отримати. Це може бути коротка розмова, щоб розігріти команду, або ви можете скористатися питаннями для невеликих дискусій. У будь-якому випадку, вони будуть свого роду криголамом. Вони корисні, якщо до вашої команди приєднається новий віддалений співробітник. Для найлегшого початку зустрічі ви можете використати такі питання:

  • Що цікавого сталося з вами на вихідних? - Зручніше для зустрічей у понеділок вранці, оскільки дозволяє поділитися приємними враженнями, отриманими на вихідних.
  • Який у вас ранковий ритуал, щоб зосередитися на роботі? — це змушує людей звертати увагу та обмінюватися ідеями про те, як вони можуть зробити свої ритуали ще кращими.
  • «Якими подіями минулого тижня ви пишаєтеся?» — запам'ятовування та узагальнення невеликих досягнень за тиждень змушує людей почуватися краще та змушує їх хотіти досягти більшого. Таким чином, підвищується мотивація та продуктивність.
  • "Чого ви плануєте досягти протягом наступного тижня?" — відмінно, якщо слідує попередньому питанню. З'ясовує настрій команди щодо планів, як особистих, так і командних.
  • Який ваш улюблений журнал або журнал, який вас надихає? - Більш абстрактне питання, яке може ставитися як до професійної, так і до дозвільної діяльності. Не обов'язково, щоб люди надихалися журналами або журналами, тому змініть питання на власний розсуд.

Залежно від того, як ви хочете застосувати ці питання, можна використовувати тільки звук або посилити його за допомогою деяких відеозасобів.

Чим більше ви наповните свій ранок приємними справами, тим успішнішим буде ваш день. Використовуйте програму iMind для відеоконференцій та насолоджуйтесь початком ранкової зустрічі ще яскравіше!

If you liked the article, please share it on social media:
Other articles:
Show all articles