Return to portrait mode to see the content
To main page
Трав 25, 2022·4 min reading

5 сценаріїв для групової роботи під час вебінарів чи відеоконференцій

Використання сучасних технологій у бізнесі та особистому житті зараз стало звичайною справою. Оскільки робота стала віддаленою, з'явилося більше можливостей для розвитку свого професіоналізму та знань. Але це також погіршує умови співпраці. Отже, якими є ефективні сценарії групової роботи, щоб покращити спілкування всередині команди та показати кращу продуктивність?

Ефективна групова робота

Сучасне ділове спілкування

Сьогодні є багато можливостей заощадити час та гроші, використовуючи технології. Вам не потрібно так багато подорожувати, процес обговорень та прийняття рішень став набагато швидшим, а загальна тенденція економити ресурси, коли це можливо, повністю змінила спілкування. Все частіше простіше організувати онлайн-зустріч, ніж звичайну очну. Але який ефект це має?

Коли люди рідко бачать один одного, їх зв'язки та стосунки слабшають. Найяскравіше це позначається на подружніх парах, але страждають і ділові відносини. Якість командної роботи показує найгірші результати, і нарешті працювати в команді стає проблематично. З цієї причини з появою великої кількості віддалених співробітників збільшилася кількість віртуальних командних зборів для тимбілдингу. Але створення команди як допомагає підвищити продуктивність командної роботи.

Вебінари та відеоконференції для більш ефективної роботи

Для кращого порозуміння компанії впровадили практику організації групових заходів, крім обговорення лише робочих питань. Навчальні вебінари на теми психології та побудови команди викликають питання проблем, з якими люди стикаються під час групової роботи. Але після цих подій учасники повинні подумати про інформацію, яку вони дізналися, та осмислити її. Це ще не означає, що вони його використовуватимуть.

Розумно організувати більше групових занять, коли потрібна командна робота, щоб зробити цей розумовий процес більш «відчутним». Групова вебінарна робота іншої компанії, збирання інформації та інші заходи можуть підштовхнути людей до використання нових знань. Таким чином, онлайн-конференції найчастіше організовуються для того, щоб приділити прикладну увагу ключовим моментам порозуміння.

Сценарії для вебінарів чи конференцій

Причин організації вебінара чи відеоконференції може бути безліч. Маркетингові потреби, незнання якогось етапу розвитку команди, новини компанії тощо — все можливе. Щоб бути максимально ефективними для компанії та її співробітників, вони мають бути організовані своєчасно та правильно.

Таким чином, декорація для вебінару – інтерес, прагнення до знань, брак знань чи проблеми у команді. Компанія повинна проводити вебінари розумно, не перевантажувати людей інформацією, а надавати її у відповідний час.

Сценарій онлайн-конференції має більш регулярний характер. Він включає щотижневі/щомісячні зведення командної роботи, зустрічі з побудови команди, обговорення робочих питань, виконання поточних завдань і т.д.

Використання групової роботи під час вебінарів та конференцій

Залежно від типу завдання чи проблеми, яку необхідно вирішити команді, виникає потреба у груповій роботі. Але навіть якщо є можливість виконати завдання індивідуально, постарайтеся впровадити свою командну роботу у робочий процес. Це дає деякі переваги, яких не вистачає, якщо людина працює поодинці:

  • кілька людей можуть ефективніше генерувати і комбінувати ідеї;
  • можна розділити роботи між членами команди та зробити їх однаково добре, але швидше;
  • люди мають унікальні таланти та знання, тому робота в команді відкриває можливість їх використання;
  • у колективі краще розумієш тих, з ким працюєш, тож потім простіше спілкуватися;
  • люди мають різний досвід, тому групова робота пропонує легкий та актуальний обмін досвідом.

Використовуючи ці переваги візуальними та звуковими засобами, члени однієї команди можуть показувати найвищі показники продуктивності, якщо їхнє порозуміння знаходиться на високому рівні.

Сценарії для групової роботи

Використовуючи програми для віртуальних зустрічей та інше обладнання для онлайн-конференцій, можна спробувати наступні сценарії для групової роботи:

  • пошук нової інформації;
  • тестування можливостей нового продукту;
  • відпрацювання навичок у групах;
  • сеанси мозкового штурму;
  • стратегічна сесія у малих групах.

Переваги, про які ми згадували вище, найкраще виявляться у цих діях. Тож це хороший шанс побачити, яка чудова ваша команда.

Коли використовувати декорацію для групової роботи?

Не обов'язково закликати до групової роботи з кожного питання, з яким ви стикаєтесь. Робіть це розумно – коли ви розумієте, що можете чогось не розуміти чи знати, краще запросити людей до співпраці. Звичайно, якщо завдання призначене лише для вас, не найкраще рішення залучати ваших товаришів за командою (у них також є робота). Але використовуйте свій шанс, коли необов'язково виконувати його індивідуально чи колективно.

Групова робота завжди є гарним рішенням для покращення вашого робочого процесу. Разом завжди краще, ніж поодинці. Таким чином, ви зможете отримати набагато більше нового досвіду та знань, ніж якби займалися всім окремо. Відкрийте для себе великий функціонал програми iMind для командної роботи безкоштовно та відкрийте для себе ще більше професійних можливостей із цією надійною платформою для відеоконференцій.

If you liked the article, please share it on social media:
Other articles:
Show all articles