Return to portrait mode to see the content
To main page
Трав 18, 2022·3 min reading

5 порад щодо створення ефективних вебінарів

Щоб діяльність принесла позитивний результат, необхідно розглянути її основні особливості, переваги та можливе підводне каміння. Те саме і з рівною організацією. Організуючи вебінар, слід звернути увагу на ключові моменти, чітко розуміти мету та максимально використати свої можливості. Давайте поринемо в тонкощі організації вебінару і розберемося, на що звернути увагу.

Ефективний вебінар

Вебінар та його основні можливості

Вебінар — це заздалегідь організований захід, який включає ретельну підготовку для обміну корисною інформацією. Поняття вебінару походить від слів «мережа» та «семінар». Тому логічно було б припустити, що вебінари — це онлайн-заходи, які передбачають обмін ідеями та спілкування з аудиторією. Справді, однією з головних особливостей успішних вебінарів є письмове, візуальне та голосове спілкування. Хоча формат передбачає, що спікери розмовляють із аудиторією, він також підтримує розділ запитань.

Вебінари можна проводити у прямому ефірі або попередньо записувати. Кожен варіант має свої плюси та мінуси. Проводячи живий захід, ви можете брати участь та ставити запитання, щоб отримати негайну відповідь. Події, записані заздалегідь, дозволяють ділитися ними та переглядати їх стільки разів, скільки необхідно, тому вони можуть викликати менше питань, ніж під час живої конференції.

Коли корисно використовувати вебінари?

Вебінари найкраще підходять для ситуацій, коли організатору потрібно отримати вагомий результат спілкування з великою аудиторією. Ці заходи зазвичай проводяться одноразово і передбачають тривалий ефект. Враховуючи це, ми припускаємо, що вебінари найкраще підходять для:

  • унікальні можливості для обміну ідеями з освітніх чи наукових питань;
  • елементи бізнес-тренінгу із залученням відомих фахівців;
  • маркетингові кампанії, включаючи презентації та підвищення лідогенерації.

Маючи на увазі основні функції та кілька порад щодо покращення процесу створення вебінарів, ви можете створювати справді привабливий контент.

Поради для вебінарів

Щоб створити ефективний вебінар, люди повинні враховувати критичні моменти, які роблять його цікавим. Використання відео та звукових засобів не означає, що ви матимете гарантований успіх, тому давайте згадаємо деякі критичні моменти, які слід враховувати:

  • Знайте свою аудиторію, щоб залучити людей, ви повинні розуміти, що їм потрібно. Проведіть ретельне дослідження, щоб з'ясувати болючі точки та проблеми, з якими стикаються люди, і будьте відкриті для сприйняття минулої їхньої більшості.
  • Зупиніться на конкретній ідеї — загальні та абстрактні теми не викликають інтересу і щоб залучити людей зациклюються на чомусь незвичайному, креативному, новому.
  • Надішліть анкету перед вебінаром - повідомте спікерам, що таке лінія обговорення і як ви хочете її сформувати. Це має особливе значення, якщо ви проводите інтерв'ю чи вебінар-дебати.
  • Напишіть сильний сценарій — провести вебінар — означає продумати оптимальний час для обговорення кожного пункту та запам'ятати ключову тезу, яку потрібно згадати.
  • Уникайте синдрому голови, що говорить - обговорюючи якісь явища або функції, пропонуйте реальне застосування тому, про що ви говорите. Помістіть абстракцію у реальні обставини та зробіть її зрозумілішою.

Зверніть увагу на кращі практики проведення вебінарів, щоб зробити їх більш інтерактивними та цікавими, пам'ятайте про легкість вашого виступу і не відставайте від часу. Віддалені заходи легше організувати та складніше провести з погляду невербального спілкування. Тому компенсуйте цей недолік різноманітним та продуманим використанням наявного у вашому розпорядженні обладнання.

Основні технічні правила хорошого вебінару

Оскільки вебінари – це онлайн-заходи, багато залежить від пристроїв, які використовують люди. Щоб уникнути будь-яких незручностей, слід заздалегідь подумати про цей момент:

  • Виберіть відповідне обладнання: ПК, мікрофон та динаміки (або гарнітуру), веб-камеру тощо. Перевірте, чи зручно використовувати динаміки.
  • Подбайте про програмне забезпечення. Переконайтеся, що програми для вебінарів надійні та сумісні з іншими програмами, які вам знадобляться під час конференції.
  • Перевірте якість відео та звуку.

Краще використовувати сучасне обладнання та програмне забезпечення, тому, якщо ви не володієте ним на момент виникнення ідеї вебінару, подумайте, як ви впораєтеся з цією проблемою.

Підготовка до вебінару – складна річ, яка потребує уважного ставлення. Але маючи на увазі основні поради та моменти, завдання значно спрощується. Зробіть це ще менш клопітним із додатком iMind.

If you liked the article, please share it on social media:
Other articles:
Show all articles