Return to portrait mode to see the content
To main page
Лип 28, 2021·5 min reading

6 способів підвищити залучення співробітників у роботу на віддаленні

Як підвищити залучення співробітників

Працювати з дому зручно: не треба витрачати 2 години на день на дорогу та носити краватку. Але такий тип роботи розхолоджує. Поспимо годинку, зависнемо на YouTube, захочемо посуд помити. Згідно з дослідженням письменника та блогера Даріуса Форокса, 88% працівників прокрастинують (відкладають на потім, займаються “нічогонеробленням”) хоча б 1 годину на день . Лінощі, нехай і двигун прогресу, не та риса, яку хоче бачити роботодавець у співробітнику. Як же підвищити залучення співробітників до роботи? Дамо 6 порад.

Методи мотивації працівників

Проводьте тімбілдінг

Тімбілдінг на віддаленні необхідний. Напевно, у вас є колеги, яких ви ніколи не бачили. Введіть у робочий процес активності для тимбілдингу.

Нехай розкажуть, чому вони їх організували саме так. Влаштуйте естафету: цього тижня вийде в ефір Антон, який викличе Іллю. Ілля, у свою чергу, запропонує виступити Віте… Дізнайтесь, звідки працюють ваші співробітники. Раптом хтось на віддалення поїхав до Марокко чи Таїланду?

Бонусна порада: вигадуйте свої відеоестафети. Ось, наприклад, симулятор колеги від Tjournal. Запропонуйте співробітникам зробити щось схоже, але зі своїм сленгом та жартами.

  • Влаштовуйте збори

Робота не стоїть на місці і співробітникам цікаво дізнатися, що сталося нового. Розкажіть новини у прямому ефірі! Рекомендуємо збиратися раз на тиждень, щоб привітати новачків, поділитися свіжою інформацією та просто поспілкуватися.

  • Організуйте "скриньку питань"

Колеги анонімно закидають керівництву питання та пропозиції, а ви на спільному мітингу їх оголошуєте. Ось, де це можна зробити безкоштовно .

Влаштовуйте ранкові дзвони

Щоб мотивувати співробітників виконувати поточні завдання, рекомендуємо збиратись відділом у відеодзвінку з ранку. Налийте каву та зателефонуйте своїй команді. Розкажіть, що плануєте зробити сьогодні і попросіть колег зробити те саме. Таким чином подивитися серіал замість роботи буде набагато складніше: ви вже пообіцяли зробити певні справи.

Пропонуємо 2 варіанти:

  • Здзвонюєтеся вранці, розповідаєте, що виконали вчора і що плануєте сьогодні

Швидший варіант, у якому можна відразу обговорити всі питання

  • Здзвонюєтеся вранці, розповідаєте про плани на сьогодні. Увечері пишете, що виконали

Займає більше часу, але менший ризик щось упустити.

Хваліть співробітників за хорошу роботу

Що впливає на залучення персоналу? Зворотній зв'язок. З 1000 опитаних британців, 31% сказали, що похвала допомагає їм працювати краще (за посиланням – поради про те, як хвалити, англійською). Якщо хтось зробив щось добре – повідомте про це всю компанію.

Організуйте додаткові чати для не пов'язаних з роботою тем

"Хто добре працює - той добре відпочиває". Створіть клуби за інтересами. У позаробочий час обговоріть новий епізод улюбленого серіалу або просто залишайте один одному мем. Але не перестарайтеся 🙂

Проводьте хакатони

Хакатон – спосіб підвищити залучення співробітників, відійшовши від звичного розкладу. Це певний день, коли працівники не займаються роботою, а готують свої проекти. Це може бути вихідним. Поодинці або в командах, корисні для компанії або для душі - правила ви встановлюєте самі. Мета хакатону – дати співробітникам покреативити, розкрити себе з нового боку. Користь як тимбілдінг гарантована, а раптом ще й винайдете щось нове? Ось 50 стартапів , ідеї яких розробили на хакатоні.

Реалізуйте систему наставників та плану розвитку

Дозвольте досвідченим колегам передавати знання новачкам, заохочуйте це фінансово. Організуйте систему наставництва, проводіть тренінги. Створіть план розвитку, у якому кожен співробітник позначить свої прагнення найближчого року за місяцями. Попросіть наставників працювати за цим планом розвитку.

Як підвищити залучення співробітників за допомогою відеозв'язку?

Для виконання цих порад необхідний відеозв'язок. Проводити тимбілдинг чи зустрічі , не бачачи колег, складно.

Рекомендуємо спробувати Mind – безкоштовну програму для відеоконференцій . Просто зареєструйтесь, надішліть посилання на конференцію колегам – і проводьте першу ранкову зустріч! Здійснюйте щотижневі масштабні дзвінки по відео.

Введіть відеозв'язок у роботу HR-відділу. Онбординг з відео, де ви проведете екскурсію, розповісте про історію компанії, познайомитеся з новачком віч-на-віч – хороший спосіб занурити співробітника в життя компанії.

Як розпочати заходи щодо підвищення залучення співробітників?

Спочатку проведіть опитування співробітників, щоб виміряти рівень залучення зараз. Потім скористайтеся нашими порадами, їх впровадження на займе багато часу. Через 3 місяці проведіть опитування ще раз і порівняйте рівень залучення.

Можна використовувати опитування Gallup Q12 з 12 запитань із відповідями “так-ні”. Для його створення компанія опитала 35 мільйонів співробітників у всьому світі. Тому формулювання точно вивірені і лише 12 питань.

Опитування платне – $15 за учасника. Він англійською, але з перекладом легко впорається навіть Google.

Або можна довіритися статті від CRM Hurma – вони опублікували переклад питань та розповіли, як порахувати відсоток залучення. Це просто відсоток відповідей “так” від усіх відповідей.

Безкоштовне опитування онлайн можна створити у Google Forms . Зробіть його анонімним – отримайте чесні відповіді та показник залученості буде вірним. Проведіть опитування у кожному відділі окремо. Тож зауважте, якщо в якомусь відділі проблеми – а загальний показник завжди можна скласти із приватних.

If you liked the article, please share it on social media:
Other articles:
Show all articles