Return to portrait mode to see the content
To main page
Лип 8, 2022·5 min reading

Посібник з успішних зустрічей з продажу

Професіонали, які опанували навички ефективних торгових зустрічей з клієнтами та партнерами, як існуючими, так і майбутніми, часто досягають успіху в бізнесі, причому практично у всіх галузях. І здатність вести плідну дискусію, безперечно, має вирішальне значення для людей, які працюють у промисловості продажів. Давайте обговоримо, як провести збори з продажу.

Посібник з успішних зустрічей з продажу

Що потрібно знати про зустрічі з продажу?

Ділові переговори при віддаленій роботі – це унікальна форма міжділового спілкування, яка ретельно регулюється негласними кодексами етики. Основна мета віртуальної зустрічі з продажу - знайти спільну альтернативу, вигідну обом сторонам.

Ми всі беремо участь у ділових розмовах на тому чи іншому рівні. Однак не всі почуваються впевнено протягом усього переговорного процесу, і не завжди результати переговорів бувають благополучними. Що таке продуктивна віртуальна зустріч?

Успішними діловими переговорами вважаються ті, в ході яких вам вдалося повністю або майже повністю досягти тієї мети, яка була сформована до їхнього початку, а можливо отримати значно більше, ніж ви хотіли. iMind – ваш найкращий помічник у віддалених переговорах. Ваші ідеї для зустрічі з продажу обов'язково будуть успішними при використанні цієї програми.

Найбільші помилки зустрічей з продажу

Найпоширеніша основна помилка в переговорах, як і в будь-якій компанії взагалі, — це пасивність через побоювання зробити непоправну помилку.

  1. Порушення зобов'язань. Якщо ви запланували зустріч з клієнтом, ви повинні наражати себе на небезпеку, але приходити вчасно. Немає керівних принципів; є просто психологія спілкування.
  2. Некомпетентність. Якщо переговори з клієнтом веде некомпетентний співробітник, не чекайте на таку роботу позитивних результатів. Переговори можуть відбуватися телефоном, у торговому залі, за столом менеджера, в дорозі і будь-де.
  3. Ясність та структура спілкування. При погляді замовника необхідно визначити його тип особистості і підлаштуватися під його стиль спілкування. Незалежно від типу клієнта ви повинні керувати переговорами, а це означає, що ви повинні визначити правила.

Яка мета нарад із продажу?

Основна мета нарад із продажу – ефективна комунікація між співробітниками, менеджерами та клієнтами. В результаті вони збільшують продажі та продуктивність.

Ваше вміння ефективно спілкуватися може допомогти вам досягти різних цілей, від невеликих до важливих, просунутися у своїй професії, вийти на перше місце у важких обставин, побудувати відносини з потрібними людьми і завести нових друзів і знайомих.

Як зустрічі з продажу можуть принести користь вашій компанії?

Систематична робота щодо нарад і планерок призводить до того, що ваша компанія, відділ продажу та інші відділи постійно розвиваються. Таким чином, постановка щотижневих та щомісячних цілей, їх досягнення та облік будь-яких позитивних чи поганих результатів мають вирішальне значення. Це сприяє формуванню культури відповідальності за результати діяльності. Ваш бізнес постійно розширюватиметься, якщо ви будете використовувати цю стратегію.

Посібник з успішних зустрічей з продажу ➤ 2

Які характеристики та переваги можуть запропонувати віртуальні зустрічі з продажу?

У сучасному світі багато корпоративних операцій повністю або частково перенесені в онлайн: зустрічі, прийом на роботу, маркетинг, управління ланцюжками постачання та продажу. Здавалося б, для ділової зустрічі потрібна безпосередня присутність кожного учасника в одному фізичному місці. Але завдяки сучасним технологіям тепер можна проводити онлайн-зустрічі.

Звичайно, особисте спілкування з персоналом – це фантастика. Крім того, вони, звичайно, виробляють більше, ніж віртуальні. Тим не менш, не вважайте інтернет-збори безглуздим сміттям. Припустимо, що якщо ви працюєте з розосередженою командою, вам необхідно регулярно спілкуватися за допомогою дзвінків та відеоконференцій, щоб підтримувати синхронізацію та зв'язок.

Поради для ефективної віртуальної зустрічі з продажу

Онлайн зустрічі стають звичайним явищем на робочому місці. Робітники стикаються з проблемами під час обміну даними, які їм необхідні роботи. Ось кілька основних рекомендацій щодо проведення онлайн-нарад з продажу.

Персоналізуйте свій простір для зустрічей

Якщо учасники зустрічі не можуть чітко чути або бачити один одного, зв'язок буде перерваний, і ви повинні вважати зустріч пустим часом. Уникайте використання безкоштовної програми. Ставте якість перше місце. Крім того, необхідно змінити характеристики кімнати, щоб пристосувати її до зборів.

Підготувати презентацію вашого продукту

Ретельно підготуйтеся до переговорів. Проводити презентацію. Використовуйте правило 1:3, яке вчить нас, що на кожну 1 годину переговорів ми повинні витратити щонайменше 3 години на підготовку до нього. При цьому систематично вдосконалюйте техніку ведення переговорів, знайомтеся з новими методами, опановуйте нові навички.

Використовуйте розповідь

Вкрай важливо використовувати всі можливості для зміцнення командних зв'язків, щоб ніхто не почував себе самотнім. Однак жарти та історії мають бути підходящими. Перш ніж жартувати, наприклад, про коронавірус, дізнайтеся, чи є у когось із учасників зустрічі близькі друзі чи родичі, які захворіли.

Розповідь історії підтримуватиме інтерес аудиторії, роблячи вашу промову більш інтригуючою. Тому будьте обережні, щоб увімкнути це.

Поєднайте історію та візуальні ефекти

Принесіть папери, таблиці та графіки. Дозвольте учасникам заздалегідь підготувати свій вибір зображень та презентацій та теми заяв. Голос, відео, емоції та гумор тепер будуть містити корисну графічну інформацію, яку легко вивчити та скопіювати.

Налаштуйте своє продовження

Як і у випадку зі звичайними зустрічами, дуже важливо створити зведення онлайн-зустрічі, виправити основні моменти, резюме та думки, а потім поширити її серед усіх учасників.

Якщо це відбувається всередині команди, ви можете зробити такі резюме цікавішими, включивши в них гіфки, веселі фотографії та інше. Як наслідок, його буде легше зрозуміти та запам'ятати.

Онлайн-зустріч — це найновіший спосіб зробити вашу команду сильною та продуктивною. Щоб онлайн-зустріч була ефективною, необхідний якісний майданчик для зустрічей, ретельна організація та суворе дотримання правил.

If you liked the article, please share it on social media:
Other articles:
Show all articles