Return to portrait mode to see the content
To main page
Лип 31, 2022·4 min reading

Бізнес-переваги наявності віддаленої команди

Пандемія та карантин у березні 2020 року безповоротно змінили уявлення про робоче місце, офіс та корпоративну культуру. В екстрених умовах навіть ті сфери бізнесу, які за місяць до карантину не уявляли собі цифровізацію процесів такою мірою, зуміли адаптуватися до онлайн-формату та віддаленої командної роботи: юриспруденція, театр, фотографія, бухгалтерія, інженерія тощо. розкажіть про переваги віддаленої роботи для бізнесу.

Бізнес-переваги віддаленої команди

Концепція дистанційної команди?

Віддалені співробітники можуть займатися своїми справами з будь-якого місця. Вони повинні використовувати інформаційні та комунікаційні технології, щоб завжди залишатися на зв'язку з роботодавцем та ефективно працювати в команді. Однак віддалена команда, як і раніше, працює єдиним організмом і спілкується онлайн. Ефективна командна робота – це віртуальна зустріч у відеопрограмі компанії iMind.

Які особливості віддалених команд?

Кількість віддалених вакансій у службах зайнятості постійно зростає. Крім того, зростає потреба у фахівцях з різних дисциплін, надається віддалена робота без досвіду. Крім того, робота може вимагати, щоб ви працювали весь день телефоном і, можливо, неповний робочий день або повний робочий день.

Однак, незважаючи на те, що віддалена зайнятість здається всім зручною, цей вид зайнятості має ряд нюансів:

  • Ваша самоорганізація має бути на дуже високому рівні. Вдома завжди є спокуса відволіктися на щось або потусуватись у соціальних мережах; в результаті можливі зриви термінів, штрафи, звільнення, що погано для команди, що у бізнесі.
  • У вас має бути своє робоче місце - дитина, що біжить поруч; гавкаючий собака, який хоче залучити вас до гри; працюючий телевізор - все це може сильно відволікати від роботи та призводити до негативних результатів.
  • Питання частих відключень електроенергії чи перебоїв з інтернетом найчастіше будуть проблемами для вашої роботи.

Тим не менш, віддалена робота має ще багато переваг. Погляньмо на них.

Які переваги пропонують віддалені команди

Робота вдома вивільняє час та гроші для поїздок на роботу, що є однією з ключових переваг для співробітників (метро та автобуси, бензин, технічне обслуговування, оплата проїзду тощо). Ви отримуєте додаткові пару годин життя на день. В результаті рівень стресу при віддаленій роботі, за статистикою, також знижується. Однак поговоримо про плюси віддаленого управління командою для власників бізнесу.

Підвищення продуктивності

Бізнес-команди, які працюють віддалено, ефективніші. Це підтвердили, наприклад, дослідники зі Стенфордського університету, які виявили, що робота вдома підвищує продуктивність у середньому на 13%. Самі експерти назвали це "великим покращенням", які були шоковані результатами.

Менше часу на зустрічі

Компанії, які дозволяють віддалену роботу, зазвичай проводять менше нарад та закінчують їх раніше. З'являється більше часу для ефективної роботи. Кожна зустріч, якої вдалося уникнути завдяки асинхронному зв'язку, заощаджує гроші.

Вища кваліфікація співробітників

Віддалена робота привертає висококваліфікованих фахівців, цілеспрямованих, організованих та здатних брати на себе особисту відповідальність.

Гнучкість роботи

Дозволяє працювати за гнучким графіком та керувати робочим процесом у зручному ритмі, коли ви найбільш продуктивні. Звідси випливає, що така робота підходить тільки для дисциплінованих осіб, які мають високий рівень самоорганізації та самоконтролю. Друга перевага – гнучкість.

Підвищення кваліфікації для найкращих працівників

Ви можете надіслати найкращих співробітників, які працюють віддалено, за кордон на навчання. Крім того, дослідження показують, що віддалені співробітники залишаються у фірмі довше, ніж офісні.

Отримайте доступ до найкращих талантів з усього світу

Незалежно від того, де вони проживають, ви можете наймати чудових людей. В результаті виконувана робота виходить якіснішою, а найм програмістів та інших співробітників обходиться дешевше.

Як визначити, чи підходить вам віддалена команда?

Не всі вміють працювати віддалено. Для успішного переведення співробітника на віддалену роботу без жалю необхідні такі якості:

  • Дисципліна. Наглядового начальника немає. Людина повинна працювати самостійно та дотримуватись термінів проекту. Не варто дивитися веселі фільми чи грати в ігри.
  • Організація. Співробітник повинен планувати свій робочий день і дотримуватися цього плану. Він повинен пам'ятати всі завдання та виконувати їх вчасно.
  • Незалежність. Співробітник найбільш самостійний при віддаленій роботі. Він робить автономніші судження при віддаленій роботі, ніж в офісі. Такий вибір повинен мати можливість зробити працівник поодинці.
  • Відповідальність. При віддаленій роботі керувати процесом складніше. Співробітник зобов'язаний відповідально підходити до кожного завдання, виконувати всі вимоги та дотримуватись термінів.

Перевірте, чи можете ви найняти таких людей, і ви схвалюєте робоче середовище.

Якщо ретельно зважити переваги та недоліки віддаленої зайнятості, стає очевидним один висновок: цей вид зайнятості найкраще підходить для досвідчених працівників, яким не потрібна стороння допомога. Ви можете подумати про віддалену роботу як спосіб збільшити свій дохід. Для людей, які мешкають у крихітних містах з невеликою кількістю співробітників, це надзвичайно обнадіює. Крім того, оплата фрілансерам, що працюють в Інтернеті, іноді вища за ту, що пропонується на місцевому ринку праці.

If you liked the article, please share it on social media:
Other articles:
Show all articles