Return to portrait mode to see the content
To main page
Трав 20, 2021·4 min reading

Відеоконференція для бізнесу: як вибрати, створити та провести?

Що таке корпоративна відеоконференція?

Відеоконференція для бізнесу не дуже відрізняється від дзвінка батьками з відео. Суть той самий – відеозв'язок, у якому ви бачите і чуєте співрозмовників. Проте, додаткові вимоги для ділового спілкування таки є:

  • безпека на чолі кута

Якщо ви телефонуєте другу з курорту, щоб показати пальми навколо і розповісти, яке смачне манго ви з'їли – навряд чи переживатимете про те, що зловмисники можуть перехопити дзвінок. Ситуація змінюється на 180°, якщо тема конференції – обговорити нововведення у продукт наступного року. У такому разі, витік даних може вилитися у втрату грошей та репутації.

iMind, як платформа для корпоративних відеоконференцій, серйозно ставиться до питання безпеки .

  • потрібно більше функцій

Ймовірно, ви захочете записати "пляжний" дзвінок другові на згадку. Будемо відверті – скоріше, ви просто зробите фото та відео. У конференції поза бізнесом все, що потрібно від ПЗ – щоб було добре видно та чути.

У корпоративному середовищі все змінюється. Запис дзвінка, трансляція екранів часто обов'язкові. Звіти, вітальні презентації новачкам, статус-репорти можна записувати, щоб скористатися надалі. Про потенційну силу демонстрації екрану ми говорили в цій статті .

Як вибрати програму для корпоративних нарад?

З тією кількістю програм для відеоконференцій, яка зараз представлена на ринку, зробити правильний вибір може бути складно. Тому перше, що ми рекомендуємо – телефонуйте в кількох додатках! Згідно з звітом Forbes Insight , 62% компаній використовують 3 або більше програм для відеозв'язку.

Ми допоможемо вам визначитися, чим і коли користуватись. Подивіться на стовпець, який відповідає вашому запиту та виберіть одну з 4 популярних програм.

Безпека Ціна за користувача (організатора дзвінка) Максимальна кількість учасників
iMind Шифрування AES-256 – стандарт Уряду США, що не зберігає паролі, використовує одноразові ключі, функція “кімната очікування” $9.99 100
Zoom Наскрізне шифрування, захист від запису дзвінка, зберігає паролі $199.90 300
MS Teams Наскрізне шифрування, мультифакторна авторизація, безпечні посилання $60 300
Google Meet Немає наскрізного шифрування – Google легко може почати розмову; Картинки використовують публічні посилання – будь-хто може знайти Безкоштовно 100
Порівняння сервісів відеоконференцій для бізнесу

Якщо ви шукаєте дешевший варіант – Google Hangouts ідеально, адже програма безкоштовна. У бізнес-середовищі вона підійде хіба що на ранкові стенд-апи, і то не завжди. Безпека Hangouts бажає кращого.

Якщо ви шукаєте безпечне програмне забезпечення, iMind – ваш вибір. Конференції зашифровані, а ще розробники подумали і про zoombombing, впровадивши "кімнати очікування" .

MS Teams – непоганий середнячок – за порівняно невисоку ціну пропонує найбільшу кількість учасників із відео. Хоч і не зовсім ясно, чи можна розглянути 300 відео.

Як організувати відеоконференцію для бізнесу?

Для організації онлайн наради в iMind створіть обліковий запис.

У ньому створіть кімнату – і готове! Щоб колеги приєдналися до зустрічі, надішліть їм посилання-запрошення. Їм достатньо 1 раз натиснути на заслання – і вони з вами.

Як порахувати ефективність корпоративної відеоконференції?

Рекомендуємо зібрати зворотний зв'язок. Надруковані листочки, як в офлайні, не спрацюють, тому вам на допомогу прийдуть Google-форми . Надішліть посилання на заздалегідь підготовлене опитування в конференції.

Якщо ви записували конференцію, перегляньте її та зверніть увагу на те, як слухачі реагували на вашу презентацію – наскільки були залучені чи навпаки, починали думати про щось своє.

Більше порад щодо підвищення продуктивності онлайн-зустріч читайте у статті “5 способів зробити відеоконференцію ефективнішою за наради наживо”

Скільки це коштує?

На iMind є 3 види передплати: Free, Pro та Business.

  • Free

Безкоштовна передплата – 100 учасників (4 з відео), максимальний час зустрічі – 4 години. Записи конференцій можна качати протягом 30 днів.

  • Pro

Максимальна тривалість зустрічей – 24 години. Доступно 12 активних відео для учасників у кімнаті. Завантажуйте записи зустрічей протягом року.

  • Business

Максимальна тривалість зустрічей – 24 години. Доступно 12 активних відео для учасників у кімнаті. Записи зустрічей не видаляються. Вартість уточнюйте тут.

Із організаційними моментами розібралися. Чи існують особливі правила поведінки у відеоконференції? Так, та й ще раз так. Щоб не потрапити в халепу, читайте статтю про етикет відеозв'язку .

If you liked the article, please share it on social media:
Other articles:
Show all articles