Return to portrait mode to see the content
To main page
Лип 26, 2022·4 min reading

Як проводити ефективні щоденні стендап-зустрічі?

Завдання дальньої команди схоже на рибальську громаду, коли кожен їде на своєму човні з першими променями сонця, щоб увечері привезти свій улов у місто, щоб усі могли порадіти. Ми зібрали поради про те, як ефективно провести нараду та які питання ставити. Ці поради були випробувані в реальному світі і не вимагають багато часу або грошей для їхнього застосування на практиці.

Як проводити ефективні щоденні стендап-зустрічі

Пояснення щоденних телефонних дзвінків

Під час віртуальних зборів кожен член команди аналізує результати дня, бере участь у справжньому та визнає будь-які проблеми у командній роботі. Оцінка діяльності компанії та рекомендації щодо підвищення продуктивності даються в офлайн або онлайн щоденному стендапі.

Іншими словами, щоденний або щотижневий стендап – це щоденна зустріч важливих членів команди, власників продукту та розробників бізнесу. Стенд-ап віддаленої командної роботи може бути побудований навколо трьох простих питань, але команда визначає порядок денний цієї зустрічі.

  1. Що я зробив учора?
  2. Над яким проектом я працюватиму сьогодні?
  3. Які проблеми мені заважають рухатися вперед?

Ці запити допомагають виявити прогрес та допомогти команді виявити перешкоди за допомогою віртуальної зустрічі у безкоштовному відеододатку iMind. Відносини всередині команди також зміцнюються, коли кожен висловлює свій внесок у досягнення спільної мети. Членам команди рекомендується щодня повідомляти про свої досягнення та цілі, щоб кожен міг пишатися загальним впливом команди на життя організації.

Навіщо потрібні віртуальні стендап-зустрічі?

Приватні зустрічі сприяють швидкому вирішенню питань, призначенню завдань командам та впевненості у тому, що всі учасники працюють над досягненням однієї мети. Проте не всі вміють планувати та проводити зустрічі. В результаті вони часто перетворюються на марну трату часу. Розуміння чотирьох основних етапів початку роботи, планування, нарад та документування результатів допоможе вам уникнути цього.

Щоранку ви робите швидкий робочий стендап, щоб повідомити про пріоритети дня команді та кожній окремій людині. До того часу, як ви залишите нараду, ви повинні знати основну мету команди на день, що кожен член команди зробив напередодні, що хоче зробити сьогодні і що заважає йому досягти своїх цілей.

Що робить стендап-зустріч продуктивною?

Зустріч триватиме 10-15 хвилин, якщо ви пливете за течією. Хронометрист стежитиме за тим, як швидко говорить кожен виступаючий і чи дотримується порядок денний. Це позиція підтримки, яка може змінюватися день у день серед членів команди.

Використовуйте техніку «парковки», щоб захопити додаткові ідеї або теми, які необхідно обговорити на зборах, але які не повинні відвертати увагу команди від основного завдання. У команди є можливість ротації посади паркувальника.

Створіть дошку в Інтернеті з категоріями «Планується», «Виконується» та «Готово». Група може взаємодіяти під час стоячих зустрічей, переглядати обов'язки та пріоритети дня та працювати з іншими групами над створенням аспекту. Trello, Board, Asana та інші інструменти найкраще підходять для створення дощок.

Основні проблеми, що виникають під час віртуальних щоденних стендапів

Значна методологія. Кожен учасник повинен розуміти свої завдання, зону відповідальності та загальну мету, якою слідує вся команда. Величезна помилка, коли керівник прагне якнайшвидше впровадити ноу-хау або будь-який інший метод управління і не консультується з цього приводу з іншими фахівцями.

Беруть участь не всі члени команди. Деякі співробітники помилково вважають, що їхні відповіді на три основні питання мають бути простими. Інші учасники команди повинні звернути пильну увагу на спікера і допомогти йому у вирішенні проблем, що виникли. Ініціатива сприяє більшій співпраці.

Як успішно провести його із віддаленою командою?

Вкрай важливо, щоб кожен, хто бере участь у щоденному стендапі, знав свій підготовлений виступ перед зборами. У цей момент буде активний стендап, тому ніхто не зможе занудьгувати.

Немає еталона, який можна було б використовувати для порівняння всіх стендапів. Кожна команда виконує стендапи за власною моделлю з урахуванням унікальних характеристик команди для підтримки постійного рівня активності та залучення всіх учасників. Немає двох однакових стендів.

Основні поради, як зробити щоденні зустрічі продуктивними:

  1. Виберіть зручний для всіх час. Приблизно з 9:00 до 10:00 проходить більшість командних стендапів. Немає необхідності організовувати загін із «жайворонків», тому що у всіх достатньо часу, щоб виконати денні завдання одразу. Команди, члени яких розкидані по всій країні, отримують зручний для всіх час.
  2. Зробіть стендап продуктивним. Щоб уникнути втрати уваги та гарантувати ефективність стендапу, багато команд up визначають тривалість своїх стендапів індивідуально.
  3. Розгляньте стендапи, які не відбуваються у режимі реального часу. Поки робочі години членів команди не конфліктують, асинхронні стендапи корисні.

Одним із компонентів ефективної Agile-програми є стендапи. Щоб довести стендапи до досконалості, потрібно лише кілька ітерацій, як і інших зустрічах, таких як планування спринту, огляди спринту і ретроспективи. Не соромтеся змінити зустріч відповідно до потреб вашої команди та програми. Крім того, не забувайте отримувати задоволення!

If you liked the article, please share it on social media:
Other articles:
Show all articles