Return to portrait mode to see the content
To main page
Трав 5, 2022·3 min reading

Як демонстрація екрана може допомогти у віддаленій роботі?

Щоб зробити робочий процес ефективнішим, сьогодні люди використовують один із найпоширеніших засобів віддаленого спілкування — програми для відеоконференцій. Це має значення в глобальній ситуації, що швидко змінюється, і викликах. Але як найпродуктивніше використовувати перевагу наочності під час відеоконференції?

Відео-конференція

Відеодзвінки у контексті сучасного бізнесу

Використання зустрічей онлайн допомагає компаніям уникнути проблем, пов'язаних з обмеженнями пересування всередині одного регіону або між регіонами. Це було особливо вражаюче, коли COVID-19 перевернув наше життя з ніг на голову. В останні роки обладнання для відеоконференцій довело такі переваги:

  • дозволяє заощадити час на дорогу;
  • дозволяє заощаджувати ресурси;
  • це забезпечує більший комфорт;
  • це набагато гнучкіше, ніж особисті зустрічі;
  • це полегшує технічну частину командної роботи.

Підсумовуючи цим перевагам, можна сказати, що відеоконференції мають безліч переваг у порівнянні зі звичайними зборами. Тим не менш, він має кілька труднощів для розгляду.

Складності віддалених зустрічей

Більшість труднощів, з якими люди можуть зіткнутися під час організації онлайн-спілкування, стосуються технічної частини. Якість відео та звуку відіграє вирішальну роль. Але питання вибору та налаштування програмного забезпечення також дуже суттєве. Щоб уникнути цих проблем, компанія повинна організувати навчання, щоб команди дізналися про використання програмного забезпечення. Вони також мають забезпечити спеціалістів зручним обладнанням.

Інші виклики пов'язані з психологічними проблемами, які кожна людина має вирішувати сама.

Спільне використання екрану та його використання

Спільне використання екрана зустрічі в Інтернеті — одна з найкорисніших функцій, доступних у програмному забезпеченні для онлайн-конференцій. Це допомагає обмінюватися інформацією за допомогою візуальної допомоги, надаючи спільний доступ до сторінок або документів, відкритих на робочому столі.

Ця функція поширена в освітніх цілях, в маркетингових та інших презентаціях, при командній роботі та роботі над помилками. Завдяки наочності всього обговорюваного, спільне використання екрану при командній роботі допомагає підвищити рівень уваги і досягти кращих результатів.

Переваги спільного використання екрану для віддаленої командної роботи

Спільне використання екрану під час конференції має низку незаперечних переваг. Проводячи онлайн-зустріч з демонстрацією екрану, ви можете:

  • тримати всіх у фокусі — якщо люди перед очима наочна демонстрація, легше слідкувати за лінією обговорення;
  • економить час — не треба так багато пояснювати чи описувати, бо це можна продемонструвати (плюс, це найкраще для переконання);
  • робить спільну роботу більш гладкою — коли люди мають можливість продемонструвати свої ідеї, вони зрозуміліші з самого початку, тому немає необхідності сперечатися;
  • підтримує віддалених працівників — вони мають більше шансів продемонструвати свою роботу та проаналізувати свої помилки;
  • допомагає команді провести мозковий штурм - за допомогою відео для спільного використання екрану ідеї створюються швидше, мають кращу основу та обговорюються наочним чином.

Ви можете знайти більше переваг, але сенс у тому, що демонстрація робить робочий процес змістовнішим.

Демонстрація екрану для команди: як

Залежно від того, яке програмне забезпечення ви використовуєте, ви можете змінювати можливості спільного використання екрана в контексті командної роботи. Програма iMind дозволяє одночасно використовувати екран до дванадцяти користувачів. З такою функцією ви можете організувати свою роботу так:

  1. Заздалегідь повідомите тему майбутньої зустрічі.
  2. Конкретизуйте, що має підготувати кожен учасник.
  3. Почніть конференцію та вислухайте кожну ідею одну за одною.
  4. Обговоріть їх за допомогою спільного використання кількох екранів.
  5. Узагальніть і підсумуйте.

Залежно від того, який формат зустрічі ви плануєте, ці кроки можуть бути виконані чи скорочені.

Коли ви шукаєте гарну ідею для підвищення продуктивності ваших нарад, подумайте про спільне використання екрану для спільної роботи. Наочність робить все набагато ясніше та забезпечує найкращі результати.

If you liked the article, please share it on social media:
Other articles:
Show all articles