Return to portrait mode to see the content
To main page
Квіт 1, 2022·3 min reading

Як підтримувати залучення вашої віддаленої команди під час зустрічі?

Працювати із глядачем досить складно. З переходом на формат відеозустріч стало ще складніше. Ваш виступ, особливості та можливості відеоплатформи, що використовується вами, а також додаткові матеріали впливають на кінцевий результат зустрічі. Але про все по порядку.

Чому відеозустріч так важливі в наш час?

Важливість знання того, як організувати та провести відео-онлайн-зустріч залежить від обставин, з якими світ зіткнувся останнім часом. Коли прийшла пандемія, компаніям довелося адаптуватися та вести свій бізнес дистанційно. Спочатку це обернулося катастрофою, але люди зуміли скористатися цими обставинами та адаптували робочий процес під сучасні реалії.

Чому втрачається увага?

Конференція у відеоформаті зустрічається часто, але складна у виконанні. У живому спілкуванні ви використовуєте позу та рухи, але на віртуальних зборах ви позбавлені цих коштів. Компенсуйте цей недолік своєю манерою викладу та наявними у вашому розпорядженні технічними засобами.

Існують три основні помилки, які позбавляють глядачів концентрації:

  • Нестача концентрації працює на обидві сторони, залучені до комунікації, але вирішальну роль відіграє брак уваги репортера.
  • Тема не цікава — якщо аудиторія не має інтересу до предмета обговорення, не буде й уваги. Змініть його або піднесіть так, як ви пропонуєте, щоб це було цікавіше для слухачів.
  • Ваше пояснення складне — найкращий підхід — говорити про складне слово. Попросіть залишити відгук під час групового відеодзвінка, щоб дізнатися, що вони розуміють. Ініціюйте діалог.

Ці аспекти є основними до розгляду.

Як підтримувати залучення вашої віддаленої команди під час зустрічі?

Подумайте про технічні характеристики

Забезпечте найкращу якість звуку та відео з'єднання. Цей аспект також впливає рівень концентрації. Коли у того, хто говорить, немає відео або виникають проблеми, що викликають поганий зв'язок на груповій онлайн-зустрічі, це дратує і відволікає увагу.

Як підтримувати залучення вашої віддаленої команди під час зустрічі? ➤ 2

Поекспериментуйте з різним програмним забезпеченням для відеоконференцій, виберіть відповідну гарнітуру та перевірте, чи правильно вона працює. Пам'ятайте, що софт повинен бути універсальним для всіх пристроїв, оскільки люди можуть мати різне обладнання. Платформа iMind ідеально відповідає цим вимогам.

Додати інтерактивні елементи

З матеріалами, що доповнюють зміст вашої доповіді (лекції), презентація має ще одну перевагу. Розведення голосу та образу інтерактивними елементами відновлює інтерес та дає можливість отримати широке бачення теми, узагальнити та систематизувати інформацію. Ви можете використовувати такі засоби:

  • використовуйте коротке відео, що містить приклади, пояснення;
  • працювати з віртуальною дошкою для графічного представлення матеріалу та побудови асоціацій;
  • зробіть конференц-зали більш особливими: змініть дизайн, створіть посилання на кімнату. Це змушує команду відчувати, що її цінують.

Це підвищить мотивацію, полегшить тон спілкування на командній конференції, отже, буде ефективнішим.

Іноді здається, що працювати з віддаленою командою складно. Але за допомогою безкоштовного додатку iMind та з урахуванням найважливіших аспектів презентації робочі зустрічі перетворюються на колективне задоволення від спілкування.

If you liked the article, please share it on social media:
Other articles:
Show all articles