Return to portrait mode to see the content
To main page
Трав 2, 2022·3 min reading

Як провести успішну дистанційну співбесіду?

Сьогодні ми постійно стикаємося із необхідністю працювати на відстані. Ця віддалена форма вимагає багатьох пристроїв, які б нам не знадобилися, якби ми працювали в офісі. Крім того, цей формат відноситься до постійного навчання того, як поводитися, працювати та наймати. Отже, давайте поринемо в тонкощі віддаленої співбесіди і прояснимо - як.

Процес віддаленої співбесіди

Віддалена співбесіда у сучасному діловому світі

Світ став віддаленим з того часу, як на початку 2020 року вибухнув COVID-19. З того моменту майже кожна галузь змусила своїх працівників виконувати свою роботу на відстані. Незалежно від того, чи компанії перейшли на віддалений формат повністю або частково, одна з найкорисніших опцій з'явилася — наймати нових фахівців віддалено.

Процес віддаленої співбесіди набагато зручніший для обох сторін з точки зору середовища, яке вони використовують, та економії часу. Крім психологічних та тимчасових факторів, є також можливість вивчити навички кандидата. Приєднання до конференції для співбесіди дозволяє виконувати інші дії і, таким чином, оцінювати професіоналізм.

Це лише деякі з багатьох переваг, які пропонують відеоінтерв'ю, але цього достатньо, щоб зробити його кращим способом найму.

Процес співбесіди до рекрутингової компанії

Ми часто бачимо поради кандидатам щодо успішного проходження співбесіди, але набагато менше статей, присвячених темі ефективності рекрутерів. Але перш ніж ми перейдемо до порад, нам потрібно визначити, як відбувається спілкування:

  • невеликий абстрактний діалог – п'ять хвилин неформальної розмови, щоб кандидат трохи освоївся та оцінив свої навички неформального спілкування;
  • основна частина - увага приділяється попередньому досвіду претендента;
  • ставте запитання одне одному — спочатку питання походять від рекрутера, потім від кандидата;
  • Суть — кожна сторона робить висновки з обговорень, які вони мали.

Описаний вище процес є загальним більшість інтерв'ю, незалежно від цього, проводяться вони дома чи форматі відеоконференції.

Складності процесу

Під час проведення онлайн-інтерв'ю люди можуть зіштовхнутися з різними проблемами, переважно пов'язані з технічними проблемами. Серед цих проблем люди переживають:

  • переривання звуку та відео через погане інтернет-з'єднання або неякісну техніку;
  • інші проблеми з підключенням, пов'язані з некоректною роботою безкоштовної програми відеоконференцій;
  • будь-які технічні поломки, які унеможливлюють включення або підключення ПК, викликані форс-мажорними обставинами.

Крім цих проблем, рекрутерові складніше аналізувати невербальні сигнали, які людина посилає під час розмови. Не критично, якщо людина претендує посаду, яка передбачає спілкування з людьми. Але якщо це так, завдання для інтерв'юера зростає у геометричній прогресії.

Поради, як зробити онлайн-співбесіду більш ефективною

Для досягнення найкращого результату у відборі кандидата інтерв'юер має бути добре підготовлений. Використовуючи ці поради, онлайн-інтерв'ю, швидше за все, буде інформативним та ефективним:

  • перевірити технічне та програмне забезпечення, необхідне для співбесіди – передбачити можливі технічні проблеми та уявити себе представницьким представником компанії;
  • мати план — це допомагає заощадити час та організувати дискусію так, щоб ви та ваш співрозмовник краще орієнтувалися у потоці діалогу;
  • повідомити кандидатів подробиці віддаленої співбесіди — розповісти про ці деталі при запрошенні на онлайн-зустріч і відправити у явному вигляді того ж дня;
  • давайте невеликі підказки перед співбесідою - це набагато краще, ніж намагатися запам'ятати всі питання, які ви хочете поставити, або всі моменти, які хочете торкнутися;
  • дотримуйтесь правил віддаленого етикету - налаштуйте звук і відео на все небажане, щоб не переривати вас у процесі.

Це основні моменти, які допоможуть вам досягти найкращих результатів. Інші можна додати в залежності від специфіки галузі знань вашої компанії.

Що не можна робити на дистанційній співбесіді?

Відповідь на це питання передбачає все, що завгодно: знайомство, надто особисті питання, абстрактні міркування, що не належать до теми, та оцінку особливостей кандидата.

Проведення віддаленої співбесіди під час прийому працювати — це перспектива найму нових фахівців. І що далі йдуть технології, то більше можливостей вони відкривають. Використання програми iMind для відеоконференцій – це найпростіший спосіб отримати максимальну віддачу від важливої інформації без технічних перерв.

If you liked the article, please share it on social media:
Other articles:
Show all articles