Return to portrait mode to see the content
To main page
Трав 9, 2022·3 min reading

Як покращити віртуальні зустрічі за допомогою інтелект-карток?

Чим із великою кількістю людей намагаються мати справу, тим більше ресурсів вони залучають. Іноді складно знайти щось, що було б одночасно ефективним та зручним у використанні. Але збори по картах розуму – чудовий спосіб підвищити рівень уваги та інші аспекти ваших онлайн-нарад.

Використання ментальних карт на зустрічах

Особливості онлайн-зустріч

Збори команди відеоконференцій – це спосіб організації віддаленого спілкування. Але через його особливості результати можуть сильно відрізнятися від звичайних виїзних зустрічей. Ці особливості мають дві сторони, позитивну та негативну, і полягають вони в наступному:

  • Економія часу — вам не потрібно витрачати час на подорожі до офісу чи інших регіонів. Це дає відчуття свободи, але це почуття розслаблює, а іноді й засмучує.
  • Комфорт - хтось працює з офісу, а хтось підключається з будь-якого зручного для себе місця. Це призводить до відчуття розслаблення, впливає на самоорганізацію та іноді викликає психологічні проблеми. Усе це дуже впливає нашу концентрацію під час командної роботи.
  • Використання обладнання під час онлайн-нарад спрощує використання технічних засобів порівняно з офісним середовищем. Але іноді проблеми зі звуком, відео та якістю зв'язку роблять робочий процес неможливим.

Перші два пункти впливають на увагу учасників конференції. І це питання досить легко виправити за допомогою зручного підготовчого та наочного посібника.

Чому важливо добре підготуватися до онлайн-зустріч?

Головний аспект, що відрізняє зустріч в офісі від онлайн зустрічі, полягає в тому, що ви можете частково бачити своїх колег. Таким чином, усі засоби невербальної комунікації, які ви використовували для утримання уваги, більше не застосовуються. Тому всі учасники мають зробити свої доповіді помітнішими. Те саме і з підготовкою до зустрічі. Складання плану, відмітка тези та підбиття підсумків зустрічі мають бути ще більш уважними, ніж зазвичай.

Що таке інтелект-карта та в чому її переваги?

Інтелект-карта - це варіант візуального посібника, який збирає асоціації, пов'язані з поняттям (будь-яким терміном, словом, зображенням і т. д.). Поняття має розташовуватися в центрі, найближчі ідеї мають представляти категоризацію, а згодом — із чого складаються ці категорії. Нарешті, інтелект-карта має бути як ієрархічна радіальна таблиця, де ідеї пов'язані лініями, вказують відносини між елементами.

Переваги ментальної картки для бізнесу включають:

  • стислість - ви відзначаєте головне;
  • наочність – ви ясно розумієте відносини між ідеями;
  • узагальнення можна дивитися на ціле, розглядаючи частини;
  • змінюваність - Ви можете змінювати карту в залежності від того, які ідеї ви генеруєте.

Завдяки цим перевагам безкоштовні інтелект-картки легко впровадити у будь-яку діяльність, яку виконує команда чи компанія.

Використання ментальних карт на відеозустрічах

Інтелект-карти універсальні з погляду організації та проведення віртуальних зустрічей. Нижче ви знайдете найпоширеніші способи використання інтелект-карт у віддаленій роботі:

  • створення плану зустрічі — замість класичного плану використовуйте інтелект-карту порядку денного підвищення наочності;
  • ведення нотаток до зустрічі - застосовне як для колективного, так і для індивідуального використання, допомагає узагальнити ідеї та результати зустрічі;
  • зробити презентацію привабливішою — інтелект-карти прості у використанні при творчому підході, тому більше шансів використовувати кольори, зображення, шрифти та інші візуальні засоби;
  • допомога у проведенні колективного мозкового штурму - оскільки інтелект-карта піддається зміні, кількість та поєднання ідей не впливає на якість її зовнішнього вигляду;
  • Підбиття підсумків зустрічі — за допомогою функції чіткої видимості взаємозв'язків ви можете пов'язати обговорені моменти зі знайденими рішеннями та подальшими кроками.

Залежно від того, яку програму для відеоконференцій ви виберете, ви можете використовувати окреме програмне забезпечення для створення ментальних карт або воно може бути інтегроване як функція програми для онлайн-конференцій.

Популярні програми для створення інтелект-карт

Для підвищення продуктивності можна використовувати такі програми.

Популярні програми для створення інтелект-карток

Вибирайте зручний та просуйте свою роботу до нових успіхів.

Узагальнюючи, видимість обговорення завжди хороша. Він також працює зі слайд-шоу, презентаціями та інтелект-картами. Але використання переваг інтелект-карток у поєднанні з функціями iMind дасть вам ще найкращі результати.

If you liked the article, please share it on social media:
Other articles:
Show all articles