Return to portrait mode to see the content
To main page
Квіт 6, 2022·3 min reading

Як зробити роботу віддаленої команди ефективною?

З усіма аспектами сучасної дійсності бізнес став більш гнучким у питанні свого робочого місця та робочого часу. Більшість команд та співробітників переходять на фріланс-подібну систему. Відеозустрічі допомагають підтримувати роботу цієї системи відповідно до статуту компанії та роблять робочий процес ще більш ефективним.

Чому віддалена робота зараз така популярна?

Робота онлайн - це практика, яка була дуже популярна ще до початку 2020 року, коли вибухнула пандемія. Але після цього моменту люди змушені були перейти в онлайн. Цією можливістю скористалися і великі компанії та підприємства. Так відеоконференція стала потужним інструментом керування.

В даний час дистанційні зустрічі команди популярні, оскільки вони менше залежать від об'єктивних обставин. Крім того, програмне забезпечення для відеоконференцій дозволяє набагато ефективніше обмінюватися інформацією, набагато простіше організувати спільну роботу над проектами, а всі нагальні питання вирішуються миттєво. Він відповідає сучасному ритму життя, що вимагає максимальної продуктивності за мінімальний час.

Як зробити роботу віддаленої команди ефективною?

Плюси та мінуси віддаленої роботи

Хоча віддалена робота є найбільш зручною для сучасної дійсності, вона має деякі недоліки. Розглянемо докладніше, у чому його плюси та мінуси.

Переваги:

  • працювати з комфортом;
  • миттєва реакція на проблеми;
  • менше залежить від об'єктивних обставин;
  • усуває витрати;
  • є екологічно чистим.

Недоліки:

  • не кожному бізнесу доступний переведення всіх рівнів робочого процесу у віддалений формат;
  • для команд та підприємств рідко можна безкоштовно використовувати усі необхідні функції додатків;
  • негативно впливає самоорганізацію;
  • Деяким людям психологічно складно створити робочу атмосферу у місці відпочинку.

Ці пункти є спільними, але кожна людина може додати своє бачення.

Програмне забезпечення для покращення віддаленої роботи

Для досягнення найкращої продуктивності вам потрібні інструменти, які допомагають організувати документообіг, обговорення проектів та вирішувати рутинні питання. Для цього вам знадобиться:

  • програми для відеозустріч — платформи на зразок iMind дозволяють обговорювати замовлення з клієнтами, організовувати мозковий штурм та командну роботу;
  • хмарні послуги — найкраще для документів, які потрібно зберегти та впорядкувати;
  • месенджери - індивідуальні та групові чати допоможуть керувати віддаленими командами та залишатися на зв'язку у разі виникнення питань.

Все це може бути частиною складної платформи, або ви можете використовувати різні програми для кожної мети.

Поради щодо віддаленої роботи в команді

Щоб робочий клімат був орієнтований на результат, необхідно впровадити елементи організації, не пов'язані з роботою. Найбільш поширені:

  • тимбілдинг - від того, як злагоджено роботу між людьми, залежить кінцевий результат, а організуючи ці заходи, можна підняти продуктивність;
  • можливість спілкування між співробітниками – легкість спілкування – ключовий аспект швидкої роботи.

Зробіть щось приємне для своєї команди, дізнайтеся, що вони собою представляють, і вони звернуть увагу і на те, що ви хочете.

Щоб добре організувати віддалений робочий процес, вам потрібно враховувати багато речей, від якості звуку до складності додатків, які ви будете використовувати. Але коли звикаєш, робота йде набагато швидше, якщо добре керувати.

If you liked the article, please share it on social media:
Other articles:
Show all articles