Return to portrait mode to see the content
To main page
Трав 20, 2022·3 min reading

Як вести світську розмову на віртуальних зустрічах?

В даний час люди спілкуються, використовуючи різні засоби: особисте спілкування, текстові повідомлення, онлайн-зустрічі або щось ще. І нам подобається, коли розмови цінні та інформативні. Але бувають ситуації, коли некоректно розпочинати обговорення робочих питань, і тут застосовується світська бесіда.

Ділова світська бесіда

Світська бесіда та її важливість

Світська бесіда — це розмова, яка зазвичай відбувається між двома людьми і не торкається нічого важливого. На початку та наприкінці зустрічі можна використовувати невеликі бесіди. Його необхідно використати, коли розмова про зустріч тільки розпочалася. Це дозволяє людям представитися та обмінятися інформацією про свій настрій. Це також показує позитивність намірів щодо майбутньої співпраці з будь-якого питання.

Наприкінці зустрічі ділова світська бесіда слугує м'якому завершенню розмови. Якщо обговорення ділових питань несподівано закінчується, люди відчувають розчарування. Світська бесіда дозволяє зробити деякі висновки і природніше завершує розмову.

Як підготуватись до світської бесіди?

Щоб бути ефективним у світській бесіді (хоч би абсурдно це звучало), вам потрібно трохи підготуватися. Зрештою, ці непотрібні розмови функціонують як соціальний інструмент, щоб зробити спілкування м'якшим. Але іноді існує тонка грань між легкою розмовою ні про що і наполегливою бесідою, замаскованою під світську бесіду.

Щоб уникнути таких незручностей, звертайте увагу на зовнішній вигляд людей. Він натякне на ті теми, які вам не слід чіпати. Перед походом на зустріч ви можете дізнатися більше про те, що краще обговорювати, а що ні.

Поради для світської бесіди на віртуальних зустрічах

Щоб уникнути негативних наслідків будь-якої невдачі під час світської бесіди з клієнтами чи партнерами, скористайтеся такими порадами:

  • вивчити профілі у соціальних мережах — якщо ви знаєте, хто є учасником майбутньої зустрічі, ви можете знайти інформацію про них у соціальних мережах та дізнатися, чим вони живуть, щоб порозумітися;
  • використовуйте своє тло для світської розмови — згадайте деякі випадки чи події, свідком яких ви були;
  • більше питай, менше кажи — люди більше люблять говорити, ніж слухати, тож дайте їм шанс;
  • ставте емодзі поряд зі своїм ім'ям — програми для зустрічей ідеально підходять для прослуховування без перебоїв з обох боків: технічних і міжособистісних.

Використовуючи ці точки, ви можете зібрати небагато інформації, яка допоможе вам без проблем провести світську бесіду.

Які чудові теми для світських розмов?

Теми ділових світських розмов відносяться до чогось спільного та абстрактного, не торкаючись больових точок. Зазвичай це погода, останні події чи новини, про які люди чули, можливо, спорт чи знаменитості, фільми чи серіали. Головна вимога – не давати надто багато деталей.

Яких тим уникати

Серед тем, незручних для світської бесіди, ми виокремлюємо політику, чужу зовнішність, проблеми зі здоров'ям та інші особисті проблеми. Оскільки цей вид спілкування встановлює особисті межі, було б зайвим згадувати ваші чи чиїсь індивідуальні переконання чи побоювання з будь-якого питання, яке ви можете торкнутися.

Комунікативні навички для кращої світської розмови

Перше, що потрібно пам'ятати, це те, що ви повинні бути добрим слухачем. Віддалене спілкування потребує особливої уваги, щоб полегшити світську бесіду. За допомогою відео та звуку можна зібрати інформацію про співрозмовника, але її все ж таки менше, ніж можливо при особистій зустрічі. Вміння слухати робить вас гнучкішим у тому, як розвивається розмова, тому вам легше уникнути чогось небажаного.

Використання обладнання для віддаленого зв'язку змінює формат, але зберігає спосіб. Використовуючи iMind для ділових зустрічей та поради для світських бесід, ви зможете досягти максимальної продуктивності у спілкуванні з партнерами, колегами або клієнтами.

If you liked the article, please share it on social media:
Other articles:
Show all articles