Return to portrait mode to see the content
To main page
Квіт 23, 2022·3 min reading

Як підготувати презентацію для відеозустрічі?

Коли доходить до віддаленої роботи, навряд чи можна сказати, що потрібно менше готуватися. Навпаки, навіть більше, тому що використання програмного забезпечення відеоконференцій дає вам більше можливостей. Підготовка до онлайн-зустрічі має вирішальне значення, якби це була жива зустріч.

Онлайн-зустрічі у сучасному бізнесі

Одним із основних засобів, що допомагають адаптуватися, є онлайн-зустрічі. Вони допомагають економити час і гроші на відрядженнях, оренді, багатьох формальностях, пов'язаних із працевлаштуванням та управлінням тощо. Сьогодні практично кожна сфера бізнесу не обходиться без спілкування команди онлайн.

Однак віддалене робоче середовище відрізняється від звичайного офісного клімату. Таким чином, щоб отримати найкращі результати, люди повинні ретельніше підготуватися до віддалених заходів, які вони збираються провести.

Як підготувати презентацію для відеозустрічі?

Хороша презентація – ефективна відеозустріч

Використовуючи презентації для відеоконференцій, ви можете значно підвищити ефективність своїх нарад. Якщо бути більш конкретним, то такі причини:

  • дотримання лінії обговорення — коли люди мають візуальну підтримку, вони більш сконцентровані;
  • запам'ятовування та конспектування — добре підготовлений звіт із гарним візуальним супроводом допомагає вибудовувати асоціації і, таким чином, призводить до кращого запам'ятовування;
  • більше шансів відповісти на запитання аудиторії;
  • Позитивне враження допомагає встановити перспективні ділові контакти.

На деяких заходах дуже важливо, як ви уявляєте свій продукт чи послугу. Те саме і для штатних співробітників, які звітують про результати своєї роботи перед керівником групи.

Поради щодо підготовки презентації

Щоб ваші виступи на конференціях були блискучими, ви повинні дотримуватись кількох простих правил.

Що стосується змісту:

  • Розбийте свою доповідь на тезу та виділіть основну ідею, пункти, які потрібно передати, та додаткові пункти. Це допоможе вам зорієнтуватися та донести повідомлення.
  • Відчуйте різницю між текстовим звітом та візуальною підтримкою. Слайди презентації на зустрічі є наочними посібниками, тому мають бути графіки, діаграми, таблиці, малюнки тощо, але мінімум тексту.
  • Збирайте додаткову інформацію – будьте готові до питань аудиторії.

Що стосується дизайну та форматування, то головний критерій для наслідування – це простота. Візуальні ефекти мають бути чіткими та мінімалістичними.

Щодо підготовки:

  1. Перевірте, чи добре працюють система та програмне забезпечення. Перевірте пристрої, такі як веб-камера, звук та навушники.
  2. Репетируйте, щоб зробити презентацію ідеальною. Працюйте над артикуляцією, інтонацією та іншими особливостями мови, щоб почувати себе впевнено під час зустрічі.

Дотримання цих порад допоможе вам досягти найкращих результатів з будь-якими програмами для презентацій.

Програми для створення презентації

В Інтернеті можна знайти різноманітні програми для створення презентацій.

Цей список допоможе вам знайти найкраще рішення.

Як підготувати презентацію для відеозустрічі? ➤ 2

Додаткові фактори, що впливають на відеозустрічі

Крім того, наскільки ви підготовлені, трапляються й інші речі, що впливають на відеоконференцзв'язок. Це варіюється від збою програмного забезпечення для онлайн-нарад до несприятливих погодних умов, що спричинили порушення інтернет-з'єднання.

Підсумовуючи, можна сказати, що презентації під час відеоконференцій — вкрай корисна річ, яка допомагає зробити робочий процес та обмін інформацією більш інтерактивним та цікавим. Тож чим краще ви підготуєтеся, тим більше у вас буде переваг.

If you liked the article, please share it on social media:
Other articles:
Show all articles