Return to portrait mode to see the content
To main page
Лип 14, 2022·4 min reading

Як досягти успіху в епоху віртуальних заходів?

За останні 2 роки у секторі проведення заходів та віртуальних конференцій відбулися одні із найзначніших змін за останні 10 років. Основною причиною таких коригувань стала, звичайно ж, пандемія та всі пов'язані з нею масштабні обмеження. Спочатку всі прагнули пристосуватися до нових обставин, орієнтуючись здебільшого перенесення термінів як у тимчасове рішення. Однак дуже швидко стало ясно, що в найближчому майбутньому нічого не зміниться. Потім усі зібралися та почали обговорювати можливість проведення заходу онлайн.

Як досягти успіху в епоху віртуальних заходів?

Що таке віртуальні заходи?

Онлайн-заходи — це тип віртуальної зустрічі, де глядачі фізично не присутні на місці, але підключаються до віддаленої події. В результаті все спілкування з глядачем відбувається лише онлайн.

Чому віртуальні заходи важливі у світі?

Найбільше постраждали масові заходи за участю понад 5 тисяч осіб, на відміну від таких самих корпоративних та нечисленних командних заходів. Проте динаміка зростання скасування невтішна. Дався взнаки і психологічний фактор разом з епідеміологічною обстановкою, що постійно погіршується. Івент-агентства не мали іншого вибору, окрім як швидко змінити свій формат, зосередившись на онлайні для успішного віртуального заходу. Так, у 2020 році лише у сфері культурних подій було організовано близько 40 тисяч онлайн-заходів із загальною кількістю глядачів — понад 110 мільйонів людей.

Потреба у світських зустрічах та заходах ділового спілкування лише зросла, наприклад, для таких напрямів, як маркетинг, SEO та менеджмент, а також для того, щоб обговорити чи розповісти, як перебудувати бізнес та його аспекти у нових реаліях.

Чи будуть віртуальні заходи популярними у майбутньому?

Можна скільки завгодно намагатися аналізувати динаміку зростання популярності тренду онлайн-планування віртуальних заходів і на основі цих даних намагатися передбачити, як довго триватиме ера онлайн.

Під час онлайн-експериментів організатори відкрили безліч нових можливостей, таких як безкоштовний додаток компанії iMind і ефективна механіка взаємодії з глядачем, а також аналітика. Це не означає, що успішні організатори взагалі відмовляться від офлайну. Швидше за все, вони спробують поєднати обидва формати та використовувати кожен залежно від завдання.

Щотижня з'являються нові інструменти, технології та формати для підвищення ефективності онлайн-заходів. Схоже, від їх результатів залежатиме тривалість онлайн-тренду. Саме тому інтерес до віртуальних заходів лише зростає. І в них безперечно велике майбутнє.

Як досягти успіху у віртуальних заходах?

Чесно кажучи, організувати великий онлайн-захід — завдання не з легких, і найчастіше його досить легко зазнати невдачі. Ми зібрали кілька порад, щоб переконатися, що все пройде гладко.

Використовуйте інтуїтивно зрозумілу платформу для віртуальних заходів

Онлайн немає обмежень щодо кількості учасників та оформлення простору, є можливість відтворити сайт мрії, якого раніше не було в реальності, створити свій унікальний всесвіт. Обмежень немає — є лише ваша фантазія та її втілення.

Якість та простота використання

Організуючи великий віртуальний захід, ви повинні бути впевнені, що якість відео, звуку та залучення буде максимально високою. Нікому не хочеться бути присутнім на заході, коли постійно щось не працює. Крім того, переконайтеся, що платформа проста у використанні, оскільки не вся ваша аудиторія може бути технічним генієм.

Мережеві можливості

Чим більше глядач бере участь у процесі онлайн-заходу, тим більше він залучається. Глядача потрібно стимулювати, щоб він почав дивитися та утримувати свою увагу протягом усієї трансляції. Мотивувати можна призами, подарунками, можливістю підключитися до події в режимі реального часу та особисто поставити питання спікеру. Плюс відмінні онлайн-активності у вигляді ігор та метаігр стануть відмінним бонусом.

Онлайн значно збагатив ринок подій та залишиться на ньому надовго. Сьогодні це ще новий напрямок, але, як і все, що пов'язане з цифровізацією, воно розвивається семимильними кроками і незабаром займе гідне місце у ніші ефективних бізнес-інструментів.

Дуже хочеться вірити, що онлайн-напрямок розвиватиметься не лише з технологічної точки зору, а й із творчої.

If you liked the article, please share it on social media:
Other articles:
Show all articles