Return to portrait mode to see the content
To main page
Жовт 3, 2022·3 min reading

Як використовувати невербальне спілкування під час відеоконференц-зв'язку?

Деякі вважають відеоконференцзв'язок не таким зручним для спілкування, як здається. Ви не можете дивитися на своїх співрозмовників, використовувати та читати мову тіла та сприймати видиму міміку тіла неспотвореною. Як усунути цей ефект віддалених зустрічей та посилити невербальне спілкування?

Як використовувати невербальне спілкування під час відеоконференц-зв'язку?
Приклади невербальних комунікативних знаків

Що таке невербальне спілкування?

При невербальному спілкуванні ви використовуєте своє тіло, інтонацію, вираз обличчя та багато інших сигналів, щоб донести якесь повідомлення. Цей компонент міжособистісного та командного спілкування висловлює ваші: ставлення, емоції, настрій, самопочуття тощо. буд. Він потрібний людям для побудови взаєморозуміння.

Чому невербальне спілкування важливе для відеозустріч?

Відеоконференцзв'язок відрізняється обмеженою доставкою невербальних знаків. Таким чином, ви повинні приділяти більше уваги тим повідомленням, які ви бачите. Це важлива частина будь-якого спілкування, оскільки ділові онлайн-зустріч вимагають деяких навичок дипломатії.

Коротше кажучи, будь-який результат чи припущення про прогрес, швидка адаптація до тону розмови та розуміння внутрішніх відносин у команді потребують знань, щоб правильно використати та читати знаки невербальної комунікації.

4 типи невербальної комунікації у відеоконференціях

Серед доступних типів невербальної комунікації, які ви можете сприймати, ми наголошуємо на важливості:

  • міміка - найкраще дізнатися про емоції;
  • погляд очима не такий очевидний, як попередній, але ефективний для того, щоб дізнатися, які у людини думки;
  • постава - дає повну картину того, про що думає людина, у поєднанні з першими двома типами;
  • зовнішній вигляд - дає більше інформації про вас, ніж про ваші поточні думки.

Останній пункт допомагає сформувати перше враження, і на основі цього бачення ваш колега чи партнер попередньо вирішує, чи хоче він з вами працювати чи ні. Можна ще змінити перше враження, але це клопітно.

Поради щодо покращення невербальної комунікації

Правильне освітлення та невербальна комунікація під час відеоконференцзв'язку

Продовжуючи тему зовнішнього вигляду, наголосимо на важливості освітлення під час відеодзвінка. Він також зачіпає етикет онлайн-зустріч, який цінують шановні компанії, особи, які приймають рішення та представники. Все-таки зручніше з'являтися і чітко бачити свою команду чи партнерів, коли видно ваше обличчя та картинка не надто яскрава. Це також показує, наскільки добре ви підготувалися до зустрічі, і може покращити ваш зовнішній вигляд, якщо ви доглянуті.

Віртуальний фон для кращого зовнішнього вигляду

Зміна фону впливає на те, як вас сприймають ваші товариші по команді або партнери. Найпростіший варіант – розмити фон перед включенням веб-камери, якщо ваше ПЗ для відеоконференцій дозволяє таку функцію. Також можна вибрати картинку, що імітує фон інтер'єру або встановити простий одноколірний фон (але це виглядатиме неприродно, що викличе найгірше враження).

Невербальне спілкування може стати ключем до міцних ділових відносин. Головне вміти правильно користуватися. Щоб використати його максимально і підвищити якість з'єднання, скористайтеся програмою iMind. Безкоштовний план пропонує базові функції, але професійні плани дають набагато більше можливостей для ділових зустрічей.

If you liked the article, please share it on social media:
Other articles:
Show all articles