Return to portrait mode to see the content
To main page
Трав 12, 2022·4 min reading

Як використовувати відеоконференції у практиці охорони здоров'я?

Сьогодні дистанційне спілкування перетворилося на те, що неможливо було навіть припустити ще десять років тому. Ми можемо зустрічатися з сім'єю та друзями, заводити нові знайомства, навчатися та працювати на відстані. Отже, нічого дивного в тому, що питання охорони здоров'я зараз теж відійшли на другий план.

Віддалене спостереження

Відеозустрічі та сучасна комунікація

Більшість людей використовують відеоконференції для бізнесу та освіти. Йдеться про кейси саморозвитку чи програми освітніх закладів. Як і в бізнесі, відеоконференції є найчастішим інструментом для групових зборів, маркетингових кампаній та онлайн-конференцій компаній.

У міру того, як обладнання для відеоконференцій розвивалося та привертало стільки уваги як альтернативу особистим зустрічам, з'явилася можливість використовувати їх для віддаленого моніторингу стану здоров'я. Це частина телемедицини.

Відеоконференції у медичній практиці крізь роки

Все почалося зі звичайних телефонних дзвінків, які дозволяли поставити термінові запитання без подробиць. p align="justify"> Технологія розвивалася, і в середині 20 століття з'явилася можливість передавати конкретну інформацію про стан здоров'я людини на відстань. Завдяки радіосигналу рання телемедицина виявилася виключно ефективною для тих пацієнтів, які не мали вільного доступу до лікарів. Здебільшого це були люди із сільської місцевості. Але пізніше ця опція стала доступною і для міст.

В даний час ми можемо без особливих зусиль звернутися до нашого лікаря. Нам потрібно використовувати наше звичайне обладнання – ПК, веб-камеру та гарнітуру. Маючи легко працюючу звукову та відеотехніку та програми для онлайн-консультацій, ми можемо пояснити і показати все, що свербить.

Переваги використання відеоконференцій у охороні здоров'я

Використовуючи програми для відеоконференцій для медицини, люди можуть швидко дізнатися, як їхня хвороба прогресує, протікає та змінюється. У глобальному масштабі охорона здоров'я через онлайн-зустріч має такі переваги:

  • Робота із невідкладними проблемами. Часто буває, коли щось пішло не так і немає часу чекати. А якщо ви не знаєте, що робити, у вас є шанс зателефонувати до лікаря і запитати, як впоратися з проблемою.
  • Рівень безпеки підвищується. Робота лікаря з пацієнтами, у яких є повітряно-краплинні або інші захворювання, що легко передаються, завжди пов'язана з ризиком. Проведення онлайн-консультації - рішення не ідеальне, але цілком розумне для фахівця.
  • Це економія часу та ресурсів. Ефект особливо помітний для приватних лікарів, яким потрібно орендувати та обладнати кабінет, а потім їздити туди.
  • Дозволяє надавати послуги більшій кількості людей. Оскільки залишається більше заощадженого часу, його можна направити на професійну діяльність, щоб допомогти більшій кількості людей. Таким чином, є найкращі результати продуктивності.

Кожен лікар та пацієнт знаходять свої причини для використання цього засобу телемедицини. Але справа в тому, що ця опція зараз дуже популярна.

Використання відеоконференцій у охороні здоров'я

Оскільки відеоконференцзв'язок універсальна, ви можете знайти наступні найбільш популярні програми цієї технології:

  • спілкування пацієнтів - для тих, хто невиліковно хворий (або давно хворий) і потребує спостереження лікаря, відеоконференцзв'язок - рідкісний шанс поспілкуватися;
  • попередній скринінг хворих - незамінний для з'ясування, чи не є справа терміновою і що відбувається, чи не чекає хворого далека дорога;
  • моніторинг хронічних захворювань - щоб не змушувати людей регулярно відвідувати лікарню, людина може зустрічатися зі своїм лікарем на відстані;
  • можливість навчання за методом «рівний-рівний» — для зайнятих лікарів практично неможливо знайти зайву хвилину, тому онлайн-зустрічі — справжній порятунок;
  • консультація фахівців — абстрактніша, ніж якби ви відвідали лікаря особисто, але що дозволяє прояснити деякі базові (а іноді й критичні) речі, не витрачаючи багато часу.

Використання інструментів онлайн-конференцій для медицини дуже різноманітне. З розвитком технологій різноманітність додатків лише зростатиме. І чим комфортнішим буде процес віддаленої консультації, тим більше це допоможе прискорити процес.

Як провести відеоконференцію у охороні здоров'я?

Якщо вам потрібно використовувати ці технології, щоб спростити робочий процес, нижче ви знайдете кілька порад, які допоможуть вам.

По-перше, виберіть програмне забезпечення та обладнання. Ви повинні встановити все, щоб бути максимально надійним. Виберіть найкраще обладнання та програмне забезпечення, щоб зробити ваші послуги кращими - це автоматично створює хороше враження, змушуючи людей вірити вам, якщо у них є якісь проблеми зі здоров'ям.

Дотримуйтесь етикету, щоб люди довіряли вам. Чим більше терпіння і такту ви виявляєте, тим надійнішим ви здається. Саме тому перше, що потрібно пам'ятати, це бути спокійним та ввічливим, незалежно від того, як ви надаєте свої послуги.

Відеоконференції — один із найкращих інструментів, що полегшують зв'язок проблем людей із навичками фахівців щодо їх вирішення. А вибираючи програму iMind, ви вибираєте якість, доповнену широким спектром сучасних рішень.

If you liked the article, please share it on social media:
Other articles:
Show all articles