Return to portrait mode to see the content
To main page
Квіт 16, 2022·2 min reading

Посібник з гібридного ділового спілкування

Спілкування є ключем до кожної сфери діяльності у житті. Звичайно, ділове спілкування відіграє важливу роль у всіх наших успіхах. Отже, досліджуємо: що таке ділове спілкування, які типи ми можемо виділити і що таке гібридне спілкування.

Що таке ділове спілкування?

Ділове спілкування - це тип спілкування, який відбувається на роботі та пов'язаний з роботою. Ми можемо визначити будь-який обмін інформацією щодо роботи, як ділове спілкування: розмови, відеоконференції, електронні листи, нотатки, якими ми ділимося з товаришами по команді, тощо. Цей тип обміну інформацією вимагає особливої уваги, тому що майже кожна інформація, яку ми отримуємо, цінна. Ось чому важливо вибрати якісне програмне забезпечення для онлайн-конференцій для гібридної системи зв'язку.

Посібник з гібридного ділового спілкування

Типи каналів зв'язку

Люди зазвичай ділять усі канали комунікації на дві групи на кшталт комунікантів:

  • внутрішні комунікації;
  • зовнішні комунікації.

Внутрішній включає всі потоки інформації, які відбуваються всередині компанії. Це відеозустріч, особисті бесіди, командна робота та інші види взаємодії між співробітниками одного підприємства.

Усі комунікації з клієнтами, постачальниками та іншими не працівниками компанії належать до зовнішніх.

Але є ще один момент, який потребує обліку під час управління робочим процесом — місце, де працює команда. Це відносно легко, якщо команда працює в офісі чи вдома. Хоча коли одна частина команди знаходиться віддалено, а інша в офісі, стає набагато складніше. Ось де ви впроваджуєте гібридне ділове спілкування.

Що вибрати?

Припустимо, у вас є бізнес із кількома менеджерами в офісі та іншими співробітниками, які працюють віддалено. У цьому випадку ви повинні надати віртуальний робочий простір, де відбувається все робоче спілкування. Це передбачає деяке програмне забезпечення для обміну документами, онлайн-зустріч та постійного спілкування. Крім того, враховуйте зовнішнє спілкування, тому краще використовувати кілька універсальних програм для зустрічей та спілкування.

Використовувати лише один вид зв'язку в ділових цілях неможливо, тому має бути програма, що відповідає максимальній кількості каналів, що найбільш використовуються. Ви можете розділити програми по зовнішніх та внутрішніх каналах, щоб все було організовано та інформація не плуталася. Програми для онлайн-зустріч можна використовувати як для зовнішніх, так і для внутрішніх комунікацій, а функціонал програми iMind — один із найзручніших для такого використання.

Щоб отримати найкращий результат, вам необхідно вибрати ті засоби та джерела, які будуть найефективнішими для досягнення вашої мети. У сучасному світі краще підлаштовуватися під обставини, що змінюються кожен день, тому краще використовувати гібридні засоби, що дозволяють використовувати звук і відео поряд з текстом.

If you liked the article, please share it on social media:
Other articles:
Show all articles