Return to portrait mode to see the content
To main page
Жовт 4, 2022·3 min reading

Перехід на сучасний месенджер

Сьогодні дедалі більше людей переходить на віддалені засоби зв'язку. Це стосується бізнесу та особистого життя, але, залежно від мети, слід використовувати ці кошти по-різному. Всі ми знаємо про відеоконференції для управління командою, але що ще існує для полегшення командної роботи?

Сучасний обмін повідомленнями
Сучасний обмін повідомленнями

Що таке командна робота?

Командна робота - це процес, коли різні люди, об'єднані якоюсь спільною метою, працюють разом для її досягнення. Командна робота вкрай необхідна для досягнення цілей компанії, але проблема в тому, що віддалену командну роботу набагато складніше організувати та підтримувати.

Відмінності командної роботи в офісі від віддаленої

Зустрічі на місцях є основним інструментом забезпечення спільної роботи в офісі. Міжособистісні розмови, короткі розмови та загальні робочі рутини допомагають створити міцні зв'язки, які допомагають членам команди краще розуміти один одного та в результаті бути більш продуктивними.

Навпаки, у онлайн-зустрічах відсутня більшість цих елементів. Наприклад, ви не зустрінетеся зі своїм товаришем по команді за кавою-брейком або не заведете випадкову розмову на шляху до свого столика, якщо працюєте на відстані. Ви концентруєте кожного на своєму завданні та виконуєте їх окремо, а потім комбінуєте отримані результати. Але ефективної роботи звичайних відеодзвінків недостатньо.

Як змінюється обмін повідомленнями у світі?

З появою платформ обміну миттєвими повідомленнями, ви можете вести розмову, яка дуже схожа на живу. Сучасний обмін повідомленнями пропонує навіть голосові та відео повідомлення, що дозволяє нам отримати найкращий досвід. Тепер ми маємо можливість ділитися даними, файлами, думками та ідеями конфіденційно, практично без обмежень.

Створення комунікаційної мережі у команді чи бізнесі взагалі

Системи обміну повідомленнями прості в користуванні, тому ви можете створювати групи, додавати та видаляти людей з їхніх списків, редагувати налаштування груп тощо. Крім месенджерів та програмного забезпечення для відеоконференцій, ви можете використовувати інші сервіси, де члени команди можуть редагувати та додайте файли, якими ви обмінюєтеся. Ці три компоненти забезпечують екосистему для вашої комфортної командної роботи.

Який канал комунікації використати у командній роботі?

Щоб бути більш конкретним щодо використовуваних інструментів, ми пропонуємо:

  • програмне забезпечення для відеоконференцій;
  • швидкі месенджери – для миттєвого потоку інформації;
  • хмарний сервіс - для збереження файлів;
  • групові облікові записи — для зовнішнього спілкування та інших цілей (наприклад, колективна електронна пошта).

Ці канали можна інтегрувати у платформу цифрового робочого простору або використовувати окремо.

Типи повідомлень для вашого бізнесу чи команди

Залежно від мети вашого повідомлення, ви можете варіювати типи повідомлень. Наприклад, інформаційні повідомлення краще надсилати електронною поштою, швидкі запитання чи відповіді — через миттєві повідомлення, а повідомлення, пов'язані із завданнями, — через коментарі на робочій платформі або у хмарному сервісі. Вибирайте свідомо, щоб люди могли зберігати та сприймати інформацію найбільш комфортно.

Комунікація у командній роботі – ключовий критерій шляху до успіху. Належний обмін повідомленнями допоможе вам створити систему, що забезпечує своєчасну доставку інформації. Щоб краще обмінюватися повідомленнями та спілкуватися під час відеоконференцій, спробуйте програму iMind та виберіть найкраще рішення для вас!

If you liked the article, please share it on social media:
Other articles:
Show all articles