Return to portrait mode to see the content
To main page
Трав 12, 2021·8 min reading

4 Тренда онлайн заходів 2021: поради для бізнесу

4 Тренда Онлайн Заходів для Бізнесу 2021

Проаналізували, як розвивалися тренди онлайн-заходів останні 10 років та визначили головні тенденції у 2021 році.

Google Trends оцінює зміну популярності запиту онлайн заходу по всьому світу з 2004 року. Різкий стрибок стався у травні 2020 року.

4 Тренда онлайн заходів 2021: поради для бізнесу ➤ 2
Запит “відеоконференція” на піку популярності у травні 2020

Що змінилося у 2020?

Пандемія наклала табу на масові збори. У багатьох країнах навіть заборонили виходити із дому. Наприклад, в Іспанії не можна було гуляти , якщо це не похід до найближчого продуктового, до лікаря або перукарні. У всьому світі навіть не йшлося про те, щоб зібратися “як у старі-добрі”, чи то посиденька за кухлем пінного з парою друзів у барі чи великий захід. Ось деякі категорії івентів, забанені урядами:

  • спортивні заходи

По ходу 2020 року деякі країни дозволили грати у футбол, теніс та інші види спорту, але або без глядачів, або з серйозними обмеженнями

  • концерти
  • конференції

Життя стало на місці. Важко сказати, що сталося б, якби пандемія сталася 50 років тому, коли рівень розвитку технологій навіть близький не був до того, що ми маємо зараз. Нині на допомогу приходить відеозв'язок. Більшість “живих” заходів перейшла у цифровий формат, ставши трендами 2021 року.

Тренди онлайн-заходів

Монетизація

4 Тренда онлайн заходів 2021: поради для бізнесу ➤ 3
Схема монетизації онлайн івента

При вході на фізичну виставку ви перевіряєте квиток і впускаєте людину, знаючи, що гроші за прохід вже у вас у касі. Поставити систему платежів за відвідування заходів онлайн, обійшовши шахраїв та хакерів, складніше, ніж встановити проходки до зали.

Продаж речей на точці, додаткові можливості для відвідувачів, оренда місця для кафе – все це немає в онлайні або дуже слабко.

Найкращі способи монетизації онлайн-заходу:

  • спонсорство

Знайдіть компанії, які пропонують продукти або сервіси, що перетинаються з вашим заходом. Запропонуйте їм рекламу. Візьміть із них за це гроші.

  • продажу

Ранній доступ або ексклюзивний досвід користування якимось сервісом стане не тільки способом заробити на онлайн-івенті, а й підігріє інтерес до продукту. У вас нічого такого немає? Не проблема, адже можна продавати і платний доступ до сайту, і онлайн-курс (якщо у вас освітній захід), і навіть фізичні товари!

  • реклама партнерських програм

Нема чого продавати? Нічого страшного, адже в когось є щось, що поєднується з темою вашого заходу! Домовтесь про партнерську програму та пропонуйте учасникам івента купити продукт у вашого партнера. Наша порада: не рекламуйте надто наполегливо. Вивчіть те, що рекламуєте, перед заходом, а потім дайте чесний та повний відгук. Такий підхід зацікавить більше слухачів, ніж 30-секундне мовлення, що складається з “швидшого” та “купу”.

  • модель "плати потім дивися".

Якщо івент принесе користь комусь, окрім безпосередніх учасників, формат плати за перегляд (pay-per-view) – перше, що варто звернути увагу. До цього належать доступ до живої трансляції та запису.

Нетворкінг онлайн

4 Тренда онлайн заходів 2021: поради для бізнесу ➤ 4
Бізнес нетворкінг: поради, як проводити заходи в Інтернеті

Підійти до потенційного партнера або роботодавця на кава-брейку наживо куди простіше та ефективніше, ніж знайомитися онлайн. Незважаючи на це, віртуальний нетворкінг також може бути успішним. Для цього:

  • запрошуйте правильно

Не рекомендуємо звати більше 10-12 осіб. При цьому кличте різних людей і зберігайте відношення знайомих та незнайомих відвідувачів, щоб якийсь самотній Джеймс не відчував себе зайвим на зустрічі випускників чи зборах старих друзів.

  • виберіть зручний час для початку

Якщо івент задуманий для конкретної групи людей, які знаходяться поруч – проводьте його тоді, коли проводили б офлайн. Якщо ж гості плануються з усіх куточків земної кулі, ми рекомендуємо починати о 5-7 вечора за вашим часом. Тоді великий шанс, що хтось уже питиме віскі, а хтось ще тільки кави, але сплячих відвідувачів не буде

  • організуйте послуги заздалегідь

Скайп, Зум, iMind – спілкуйтеся будь-де. Перевірте заздалегідь підключення та надішліть запрошення учасникам. Для Скайпа та Зуму учасникам доведеться качати програму, iMind працює без завантажень – надішліть їм посилання на конференцію та все! Більше того, в iMind можна купувати додаткові кімнати, щоб учасники могли розійтися та спілкуватися тет-а-тет

  • захід не повинен бути надто довгим

Година-півтора – і вистачить. Далі люди втомлюються від відеозв'язку, їм треба відпочити.

  • бонусна порада: надішліть фізичні подарунки заздалегідь!

Нетворкінг зазвичай відбувається в обід, з канапе, кавою та десертами. Відтворіть цю атмосферу в учасників і шанс на успіх вашого івента зросте! Хтось заходить уранці? Надішліть їм каву! Увечері? Трохи гарного алкоголю не зашкодить! Замовте учасникам невеликий кейтеринг – їм сподобається, що допоможе вашій конференції. Не забудьте дізнатися заздалегідь, хто що їсть, а то можна потрапити в халепу.

Безпека

4 Тренда онлайн заходів 2021: поради для бізнесу ➤ 5
Статистика зламів систем безпеки підприємств за 2019, 2020 роки (IBM Security)

Ставки зросли. Раніше зрідка телефонували відео, а важливі рішення приймали в особистих зустрічах. Зараз видалення - багато компаній зустрічаються щодня тільки по відеозв'язку , вся їхня конфіденційна інформація обговорюється там.

Звернемося до статистики: за інформацією від IBM , у 2020 середня вартість прориву в безпеці виходить у пристойні гроші: $3,86 млн. При цьому, щоб виявити пролом, потрібно 207 днів, а потім ще 73 для її усунення. Понад 9 місяців! Найімовірніше, що весь цей час персональні дані ваших співробітників, партнерів та клієнтів витікають – так було у 58% випадків злому. Це може стати катастрофою для непідготовлених бізнесів.

Організувати безпечні відеозустріч непросто, але можна вибрати для дзвонів той продукт, який ставить це в основу і максимально вас захистить. Ми в iMind дбаємо про безпеку і знаходимо прості нестандартні рішення на кшталт кімнати очікування : подивіться, хто стукає в конференцію, потім пускайте.

Бізнесмени теж люди, або як відпочити в онлайні

Подивіться фільми з віддаленими друзями

Lifehacker зробив добірку з 13 сайтів , на яких можна синхронізуватися з тими, кого немає поряд і подивитися кіно "як у старі-добрі". Обговорюйте те, що відбувається на екрані, помічайте сюжетні помилки, смійтеся з жартів. Вдома може бути й краще! Втікши в туалет у кінотеатрі, ви ризикуєте пропустити, як Шерлок Холмс розповідає хід думок чи черговий вибух у картині Майкла Бей. В онлайні просто поставте на паузу.

Відвідайте музеї

4 Тренда онлайн заходів 2021: поради для бізнесу ➤ 6
Скріншот з 3D огляду Лувру

Найвідоміші музеї на планеті, такі як Лувр, Ермітаж та Американський музей природної історії вже давно проводять онлайн-екскурсії. Пандемія ж змусила перейти до цифри навіть підводні музеї! Їх список на сайті Unesco . Так, історію на повні груди ви не вдихнете, за те багато музеїв зробили 3D-моделі своїх експонатів. Набутки історії, які не можна чіпати руками наживо, можна крутити і крутити як хочете на екрані комп'ютера.

Плюси онлайн-заходів

Онлайн-заходи не такі погані, як може здатися. Через свою природу – учасники сидять удома і водночас присутні на івенті – у них кілька плюсів у порівнянні з офлайн-побратимами

  1. економія часу та грошей для організаторів

І не тільки, адже онлайн-заходи багатьом відкривають дорогу туди, де вони не змогли б опинитися фізично. Уявіть, що ваш улюблений речник виступав би в Нью-Джерсі, а ви живете в Німеччині і зобов'язані завтра бути в офісі. При належній вправності і величезної любові до спікера, звичайно, можна перетнути океан туди і назад і скрізь встигнути, але набагато зручніше відвідати виступ з дому.

  1. немає черг

Сайти можуть падати (про це нижче), не справляючись із навантаженням, але це вирішується організаторами, а відвідувачеві достатньо кілька разів оновити сторінку. Вставши в таку штучну чергу на вхід, ви можете дійти до магазину або почистити зуби. Куди менш приємно стояти годинами у живій черзі.

  1. більше можливостей для людей з обмеженими можливостями

Здатність відвідати довгоочікувану виставку, якщо ви інвалід чи серйозно хворі – це завжди чудова новина. Сядьте біля комп'ютера, зайдіть на сайт і ви на Comic Con. Пересування навіть у межах міста, яке може бути випробуванням, більше не потрібне.

Ми вказали не всі тренди онлайн-заходів у 2021 році: їх занадто багато, тому тут лише основні. Спробуйте iMind та станьте законодавцем своєї моди!

If you liked the article, please share it on social media:
Other articles:
Show all articles