Return to portrait mode to see the content
To main page
Квіт 30, 2022·3 min reading

Онлайн-зустріч проти вебінарів

Сьогодні у світі зустрічається безліч завдань, які потрібно вирішувати віддалено. Питання навчання, ділових зустрічей, маркетингових кампаній тощо є одними з найактуальніших. Отже, які види онлайн-зустріч ми зустрічаємо найчастіше і як їх розрізняти?

Онлайн-зустріч проти вебінарів

Що таке онлайн-зустрічі та вебінари?

Онлайн-зустрічі та вебінари – це відеоконференції, які люди проводять для обміну інформацією. Вони мають схожість у таких аспектах:

  • можуть приєднатися групи людей;
  • учасники можуть взаємодіяти один з одним;
  • зазвичай використовується в освіті та ділових питаннях;
  • популярний через тенденцію до віддаленої роботи, спровокованої пандемією COVID-19.

Але хоча ці типи відеоконференцій мають щось спільне, вони сильно різняться.

Різниця між зустрічами та веб-презентаціями

Ці відеоконференції розрізняються за кількістю можливих учасників, мети використання тощо.

  • Кількість учасників - онлайн-зустрічі більше підходять для невеликих або середніх команд, а вебінари більше підходять для величезної аудиторії.
  • Мета використання — онлайн-конференції призначені для щотижневих чи щомісячних нарад, мозкових штурмів та інших ділових зустрічей, де потрібна участь та спілкування всіх бажаючих. Вебінари часто є широкомасштабними анонсованими заходами з серйозною підготовкою, які проводяться для презентації будь-якого нового продукту, інноваційної технології або для читання лекції.
  • Можливості для взаємодії - учасники онлайн-зустріч мають приблизно однакові можливості використання функціоналу програми. Учасники вебінару можуть взаємодіяти лише тоді, коли це передбачається організатором конференції.
  • Використовуване програмне забезпечення — зручніше використовувати спеціальні вебінарні платформи для веб-презентацій, які дозволяють використовувати брендинг, певні функції взаємодії тощо. Додатки для відеоконференцій, такі як Zoom, до яких ми звикли, не дають належного досвіду і, таким чином, буде менш ефективним.

Зважайте на ці ключові моменти, перш ніж вирішити, яку форму вибрати для вашого конкретного випадку.

Коли використовувати онлайн-зустрічі

Онлайн-зустріч краще підходять для сеансів зв'язку, де всі повинні брати участь однаково. Вони підходять для семінарів, уроків мови, мозкового штурму, тимбілдингу, регулярних зустрічей і т. д. Нагадаємо, що сервіси для відеозустріч пропонують функції, що дозволяють розділити всю групу на пари або менші групи для ігор для змагань або інших інтерактивних елементів. І, звичайно ж, не забувайте про можливість зустрічей віч-на-віч.

Коли використовувати вебінари

Вебінари найкраще підходять для маркетингу: складні кампанії повинні мати хорошу презентацію продукту чи послуги. Це також гарне рішення для стартових презентацій. Цей вид конференц-зв'язку також добре підходить для всіх типів лекцій, особливо якщо це великі та незалежні разові лекції.

Яке програмне забезпечення використовувати

Для досягнення найкращих результатів краще розрізняти програмне забезпечення для вебінарів та програми для зустрічей. Нижче ви бачите списки програмного забезпечення, що підходить для кожного типу конференц-зв'язку.

Онлайн-зустрічі проти вебінарів ➤ 2

Вибирайте уважно, тому що програми мають деякі особливості, які необхідно враховувати для зручності спілкування.

Підсумовуючи, можна сказати, що між зустрічами та вебінарами є велика різниця. Щоб вибрати те, що найкраще відповідає вашим потребам, дізнайтеся більше про сам захід та програми, які ви хочете використовувати.

If you liked the article, please share it on social media:
Other articles:
Show all articles