Return to portrait mode to see the content
To main page
Вер 23, 2022·3 min reading

Практики навчання за допомогою відеоконференцій

Якщо ви хочете досягти успіху, ви повинні використовувати технології максимум. Викладання як із найважливіших видів діяльності у житті людей займає одне з перших місць за необхідності використання сучасних рішень. Відеоконференції зі студентами – це перше, що потрібно враховувати під час обговорення модернізованої освіти.

Конференц-зв'язок зі студентами
Відеоконференція в освіті – чудовий інструмент для підвищення продуктивності.

Відеоконференції та онлайн-навчання

Коли люди тривалий час перебували на карантині, відеоконференцзв'язок був оптимальним рішенням для продовження необхідної діяльності. Це стосується віддаленого спілкування з сім'єю та друзями, ділових питань та навчального процесу. Відеоконференція в освіті тепер є незамінною частиною, яка все спрощує.

Можливості та переваги відеоконференцій в онлайн-навчання

Ми поєднуємо ці характеристики, тому що більшість функцій є перевагами онлайн-нарад. Вивчаючи цю технологію у сфері віртуального навчання, ви виявляєте:

  • множинні можливості для економії часу - завдяки віддаленому характеру відеоконференцій прив'язка за часом менше впливає на наш графік і дозволяє одночасно займатися у разі напруженого денного часу;
  • мобільність - можливість використання програмного забезпечення для відеоконференцій на декількох пристроях робить його зручним для використання в будь-якому місці: у дорозі або вдома;
  • ресурсозбереження - трудовитрати на організацію уроку на місці, суми грошей, які кожен платить, дістатися місця і т.д.

Список не обмежений. Наприклад, шкільним вчителям відеоконференції у класах полегшують роботу з документацією та участь у зборах вчителів. І такі переваги доступні більшості форматів дистанційного навчання.

Як сучасному вчителю використовувати відеозустріч?

Для сучасного вчителя функції відеоконференцзв'язку відкривають багато можливостей для інтерактивної роботи. Щоб досягти найкращих результатів, зверніть увагу на спільне використання екрана, інтерактивну дошку та запис конференції. Вони ефективні для обох категорій студентів: що регулярно відвідують та навчаються заочно.

Таким чином, ви можете проводити уроки, індивідуальні консультації та додаткові заняття. Він ще краще працює з віртуальними класами або іншими платформами, виступаючи як робочий простір для призначення завдань, виконання, перевірки та оцінки.

Поради та рекомендації

Щоб продуктивно використовувати відеоконференцзв'язок, зверніть увагу на такі поради:

  • працюйте над подоланням соціальних бар'єрів — зробіть своє спілкування егалітарнішим, адже ким би не були люди в житті, всі вони учні в класі;
  • встановити та повідомити про основні правила та керівні принципи — організувати та спростити модель вашої роботи;
  • бути обізнаним про менш відверті форми спілкування — виділяти себе як викладача, а їх як учнів (особливо корисно, якщо заняття відвідують люди різних вікових груп);
  • встановіть зоровий контакт із камерою в класі — ви не бачите своїх учнів віч-на-віч, але можете імітувати зоровий контакт, який так важливий для подачі інформації;
  • використовуйте вправи для відпочинку - важка робота хороша, коли вона відповідно чергується з вправами, що розслабляють і розслабляють.

Які б технології ви не використовували, більшість із них все одно залежить від поведінки вчителя. Тож скористайтеся шансом використати підходи, актуальні для дистанційної освіти, та розглянути її проблеми.

Бути продуктивним вчителем стає все важче, але зміна ваших підходів та покращення ваших навичок може усунути пов'язані з цим проблеми. Використовуйте потенціал відеоконференцзв'язку по максимуму, і ви переконаєтеся в безперечних перевагах дистанційного навчання.

If you liked the article, please share it on social media:
Other articles:
Show all articles