Return to portrait mode to see the content
To main page
Лип 1, 2022·5 min reading

Як організації можуть підготуватись до майбутнього робочих просторів?

Наші методи роботи швидко розвиваються. Звичайний робочий день більше не складається з гори паперової тяганини з 9 до 18 години. Робоче місце розвивається завдяки покращенням у дизайні офісу та новим технологіям.

Ми точно знаємо, що, керуючи змінами на робочому місці, компанії вже не будуть такими, як раніше. Робоче місце компанії майбутнього житиме у новому просторі, де фізичний офіс гратиме більш гнучку роль, ніж будь-коли. Він стане свого роду ефективним інноваційним центром та місцем для вирішення колективних завдань, хай і онлайн. Наприклад, він проводитиме корпоративні заходи або виконуватиме роботу, з якою неможливо впоратися ізольовано на віртуальній зустрічі.

Як організації можуть підготуватися до майбутнього робочих просторів

Як працівники змінюють свої методи роботи?

З останніми змінами на робочому місці та розробками в галузі комунікаційних технологій кордону більше не є бар'єром для віддалених працівників, які відкривають для себе робоче середовище, що змінюється. Співробітники та власники бізнесу тепер мають можливість працювати в тому стилі, який їм підходить завдяки феномену гнучкої роботи. Вони можуть проводити онлайн-зустрічі за допомогою безкоштовної програми iMind та бути ефективними навіть під час непередбачуваних світових подій.

Смартфони, ширший доступ до Wi-Fi, відеоконференції і навіть пристрої, що носяться, такі як Apple Watch, — все це відповідально за це нове майбутнє феномена робочих місць.

Яким буде майбутнє зайнятості?

Кожне підприємство має вигадувати своє рішення, виходячи з фактичного попиту на нові посади, потреб у талантах та обліку їхніх потреб. Зрозумівши ці елементи, ви зможете максимізувати свій робочий простір та підвищити рівень свого офісу. Отже, якими будуть тенденції роботи у майбутньому?

Гібридний тип роботи

Був консенсус, що перехід до змішаного робочого місця буде лише тимчасовим, і що зрештою все повернеться на свої кола. Однак досвід показує, що ті, хто скористався цим форматом, не бажають використовувати його знову, оскільки він практичний, ефективний і прийнятний як для роботодавців, так і для працівників.

Тому тим, хто продовжує сумніватися у доцільності переходу на гібридний формат, варто набратися сміливості та хоча б спробувати. І час настав саме зараз, враховуючи, що багато фірм вже випробували і використали безліч корисних технологій, що спрощують цей процес.

Автоматизація

Технологічний прогрес та автоматизація, як і раніше, будуть основною рушійною силою змін. Широке використання мобільних пристроїв, соціальних мереж і пристроїв, що носяться, вже радикально змінює те, як ми спілкуємося з колегами, клієнтами та роботодавцями.

Віртуальний робочий простір

На наше життя сильно вплинули системи спільної роботи, які використовуються дедалі більшою кількістю підприємств. Однак у своїх зусиллях щодо сприяння впровадженню таких технологій підприємства почнуть більше цінувати переваги для конкретних співробітників, аніж переваги для бізнесу (гнучкий графік, визнання досягнень, прискорення інновацій, підвищення продуктивності тощо). І це майбутнє вашого віртуального робочого простору.

Гнучкість ролей та процесів

Все більше і більше підприємств-початківців намагатимуться зберегти свій початковий невеликий розмір. У них буде основна група засновників та важливих співробітників, а фрілансери з усього світу обіймуть інші необхідні посади. Великі корпорації одночасно намагаються впорядкувати свої організаційні структури та впровадити горизонтальний стиль управління, аналогічний до «холакратії» Zappos.

У результаті співробітники отримають більше повноважень щодо управління проектами, а традиційну ієрархію посад буде усунено. Вони також зможуть зробити більший внесок у зростання бізнесу.

Як організації можуть підготуватись до майбутнього робочих просторів? ➤ 2

Для створення майбутніх робочих місць компаніям слід насамперед використовувати гібридний підхід

Компанії починають бачити переваги того, що співробітники не витрачають дві години на день на поїздку до дорогого офісу в оренду, і співробітники будуть в захваті від можливості працювати з дому. Крім того, ця тенденція підтримує децентралізацію та зростання регіональних міст.

Прийміть гібридну модель

Згідно з опитуванням EY 2021 Work Reimagined Employee, перехід до парадигми гібридної та віддаленої роботи вимагатиме великих інвестицій у технології. Більшість учасників дослідження впевнені, що хотіли б працювати в основному з дому чи іншого зручного місця та відвідувати офіс лише двічі-тричі на тиждень.

Переосмисліть фізичний простір

Ви, напевно, можете візуалізувати дизайн свого офісу, коли думаєте про нього. Футурист Джейкоб Морган стверджує, що так не завжди. Він передбачає, що підприємства перестануть вкладати кошти у дорогу реконструкцію, розраховану на вічність, і почнуть ставитися до фізичного простору як до програмного забезпечення, яке необхідно часто оновлювати. Організації також зацікавлені в технологіях персоналізації, таких як відкриті робочі простори, які дозволяють співробітникам працювати там, де їм потрібно, шляхом передачі інформації про освітлення і температуру повітря, а також всіх своїх контактах, проектах і важливих файлах.

Керуйте фундаментальними людськими потребами

Бізнес починає цінувати і навіть заохочувати перерви в роботі, коли ви можете відволікти свою увагу на щось інше і, нарешті, знайти інтригуючі зв'язки, які призводять до створення нових ідей. Співробітникам вже давно надається час для роботи над сторонніми проектами та реалізації своїх інтересів у таких фірмах, як Google, і цей підхід набирає популярності серед компаній, керівництво яких піклується про продуктивність та мотивацію своїх співробітників.

Як можна налаштувати робоче середовище так, щоб воно відповідало поточним тенденціям?

Щоб підтримувати сталий розвиток та побудувати стабільну модель роботи, підприємства пропонують своїм корпоративним клієнтам варіанти, що допомагають розробити гібридний формат роботи для організацій усіх галузей та будь-якого розміру. Наприклад, створення хмарного офісу.

Пакет програмного забезпечення DaaS або «Настільний комп'ютер як послуга» дозволяє легко налаштувати повний особистий робочий простір у хмарі для працівника. На відміну від типового робочого столу, у DaaS всі функції та необхідні послуги надаються співробітнику у віртуальній формі на основі віддалених серверів, а не на фізичному обладнанні. Це один із аспектів, яким необхідно слідувати, щоб перетворити систему на гібридний тип.

Як покращити віддалені робочі місця у майбутньому?

Зростаюча «гігономіка» або економіка фрілансу будуть пов'язані з деякими з найбільш затребуваних професій у найближчі десять років. Тренер, який допомагає підприємствам створювати оптимальні робочі групи для певних проектів, та викладач особистого брендингу, який допомагає консультантам та фрілансерам просувати свої послуги, — два приклади таких професій. Щоб продовжувати будувати гібридну, велику та мотивуючу організацію в сучасному світі, ми маємо враховувати цей факт та адаптуватися до змін.

If you liked the article, please share it on social media:
Other articles:
Show all articles