Return to portrait mode to see the content
To main page
Лип 7, 2022·5 min reading

Причини розглянути можливість проведення мікроподій для вашого бізнесу

У міру виходу світу з коронакризи попит на офлайн-заходи для бізнесу зростає. Але й не зменшується – до віртуальних. Гібридні події повільно, але чітко просуваються до вершини. Що вибрати прямо зараз? Чи варто, як і раніше, організовувати онлайн-мікрозаходи?

Концепція малих заходів: що таке?

Маркетинг подій та віртуальних зустрічей - відмінний онлайн-інструмент практично для будь-якого бізнесу. Заходи можуть вирішити безліч завдань для ефективної командної роботи, починаючи від зміцнення іміджу компанії, впізнаваності бренду та знайомства з продуктами, і закінчуючи лідогенерацією та прямим продажем.

Мікроподії можуть включати будь-яку подію, яка проводиться для обмеженого кола людей. Це може бути, наприклад, вебінар, майстермайнд, відеоконференція або концерт живої музики для ділових партнерів. iMind — найефективніший безкоштовний додаток для віддаленої роботи та віртуальних зустрічей.

Причини розглянути можливість проведення мікроподій для вашого бізнесу

Які характеристики мають мікроподії?

По-перше, з'явився гібридний формат заходів. Основа та ж, глядач підключається до віддаленої трансляції, але спікери та ведучі розташовуються на спеціально спроектованому та спеціально підготовленому для трансляції майданчику. Сьогодні це найпопулярніший формат заходу. Відносна простота в організації та численні можливості утримати увагу глядача грають на руку. Наприклад, є різні варіанти спілкування з учасниками через запитання та голосування, вікторини та інші інтерактивні варіанти.

Щоб підвищити рівень видовищності та залучення, класичний діловий захід нарешті звернув свою увагу на суміжні напрямки. Потім люди стали проводити повністю онлайн-мікро-заходи для обмеженого кола осіб, що принесло багато користі.

Мікроподія часто взагалі не розглядається в теорії маркетингу, оскільки орієнтована на цільову аудиторію, що складається з мінімальної кількості людей. Мікроподія не кричить, а тихо шепоче повідомлення бренду. Це доречно, якщо йдеться про необхідність встановлення контакту із значущою персоною чи мікрогрупою та просування цінності бренду в очах цієї цільової аудиторії.

До категорії мікроподій можна віднести і ділову зустріч, і романтичне побачення, і випадковий збіг. Мікроподія часто використовується в практиці особистого брендингу і межує із сучасними технологіями, оскільки заважає відпочинку цільової аудиторії — розбиваючи своїм бренд-меседжем цю повсякденність на до і після.

Основні переваги мікроподій

Як зрозуміти, що онлайн-формат вам дійсно допоможе та «вистрілить»? Вам потрібні онлайн-заходи спеціально для вас? У чому переваги такого заходу?

Здоров'я та безпека

Онлайн-мікрозахід - це не тільки вирішення деяких бізнес-завдань, а й значний терапевтичний ефект. Він покликаний показати співробітникам, що, незважаючи на розлуку та віддаленість один від одного, ми все одно поряд і компанія та її керівники пам'ятають і піклуються про вас. І все ж таки ризик зараження дуже обмежений.

Зменшити вартість

Мікрозахід дешевший, ніж великий або, тим більше, офлайн. Тут не потрібно платити за зал чи величезний конференц-зал, роздруковувати запрошення, замовляти їжу та напої та інше.

Якість важливіша за кількість

У невеликій групі учасники отримують необхідну інформацію від спікерів, діляться знаннями та досвідом із колегами, заводять нові та підтримують старі зв'язки, ведуть та навчаються спілкуватися, насолоджуються атмосферою та приємним спілкуванням, отримують мотивацію для реалізації ідей та рішень, що виникли на заході.

Поліпшіть враження від гібридних заходів

В онлайн можна перенести буквально все: виставку, конференцію, корпоратив, концерт та навіть церемонію нагородження. І це справді покращує враження від гібридного заходу. Питання відповідності бюджету бажаному результату.

Які причини проведення мікрозаходів?

Усього за рік івент-індустрія зробила величезний стрибок, і те, як зараз виглядають онлайн-заходи, було неймовірно ще рік тому. Багато компаній вже усвідомили цінність та ефективність онлайн-заходів, побачили їхній потенціал, стали максимально використовувати можливості цього формату та перевели частину своїх традиційно офлайн-заходів в онлайн або гібридний формат.

Причини розглянути можливість проведення мікроподій для вашого бізнесу ➤ 2

Охоплення цільової аудиторії

Онлайн дозволяє збільшити охоплення – розширити кількість учасників, залучаючи ширшу цільову аудиторію (з інших міст та країн). Ще більший інтерес викличуть закордонні імениті спікери, про залучення яких деякі навіть не думали через їхню віддаленість і дорожнечу. Отже, онлайн стирає кордони та робить інформацію доступнішою.

Підвищуйте цінність досвіду

Онлайн-захід цінуватиметься так само, як і офлайн-захід, якщо він правильно спланований та організований. Контент тут найважливіше — постановка, концепція, сценарій. Людина отримає зовсім новий досвід, не схожий ні на що раніше.

Будьте гнучкими з досвідом

Ринок віртуальної та доповненої реальності стрімко зростає, а його інструменти вже давно використовуються у заходах. В епоху тотальної цифровізації настав час переходити до так званого «фігіталу» — інтегрованих комунікацій на стику цифрового та фізичного просторів, які надають споживачам новий досвід.

Виявіть творчий підхід до вмісту заходу

Онлайн сьогодні – це набагато більше, ніж просто трансляції та відеоконференції – це занурення глядачів в атмосферу та її безмежні можливості відеоконтенту. У 3D студіях можна реалізувати всі найсміливіші фантазії, і немає кадрів, з якими постійно доводиться мати справу в офлайні.

Змусіть «ексклюзивність» працювати на благо вашого бренду

У мережі ви нічим не обмежені, крім технічних можливостей, що дозволяють транслювати онлайн-події у мережу. Це досить вагомий онлайн-бонус, що дозволяє робити більш значні та ексклюзивні заходи.

Збільште участь та залученість аудиторії

Щоб захопити та утримати свого учасника, зробіть його головним героєм події. Нехай каже, ставить запитання, щось вигадує, надсилає фото, нехай відчуває свою значущість і причетність.

Онлайн-заходи — це інструмент, який спочатку увірвався в нас як спосіб «вижити» і тимчасово замінити офлайн-заходи, але тепер він став справді повноцінною альтернативою, і не використовувати його — маркетинговий гріх.

If you liked the article, please share it on social media:
Other articles:
Show all articles