Return to portrait mode to see the content
To main page
Лип 29, 2022·5 min reading

Проблеми віддаленої роботи та як їх подолати

Коли ви перекладаєте співробітників на віддалену роботу, ви, здається, розумієте всі проблеми віддаленої роботи, які можуть виникнути і про які всі пишуть: прокрастинація, розсіяність, труднощі у спілкуванні та розміщенні пріоритетів і т.д.

У кожного своє бачення організації роботи та віртуального тимбілдингу. Коли компанія невелика, менеджер може поговорити з кожним індивідуально, погодити ефективний план дій, заохотити. Але якщо в компанії працює 50, 100, 150 і більше людей, то зробити це складніше. Поговоримо про основні проблеми роботи в командах, з якими можуть зіткнутися віддалені працівники, та способи їх подолання.

Проблеми віддаленої роботи

Що означає віддалена командна робота у сучасному бізнесі?

Віддалена робота стала для нас новою нормою життя. Практично кожна компанія пропонує своїм співробітникам гнучкий, повністю віддалений формат роботи з віртуальними зустрічами або делегує частину функцій фахівцям на аутсорсі. Цей формат має свої незаперечні переваги: ви можете запросити талановитих фахівців, де б вони не знаходилися, і забезпечити комфортні умови для співробітників, які перебувають на карантині. Однак вам також необхідно подумати про проблеми віддаленої роботи та віддаленої командної роботи, які можуть виникнути.

Які особливості віддаленої команди?

Організація віддаленого офісу вже сформувала нові методи ведення бізнесу та, як наслідок, все ще змінює загальний стиль управління. Наприклад, безкоштовна віртуальна зустріч та відеоконференції iMind показували співробітників з різних боків: одні знайомили колег із дітьми, інші – з домашніми тваринами. HR-фахівці, керівники окремих підрозділів компанії та топ-менеджмент заохочують таке спілкування, щоб і надалі дистанційно підтримувати командний дух та створювати дружню атмосферу.

До позитивних сторін віддаленої роботи слід віднести систематичне використання щоденного списку завдань. Багато компаній ввели его, щоб допомогти співробітникам організувати свій робочий процес протягом тижня. У цьому дуже допомагають відповідні програми та програми.

Самі співробітники часто зазначають, що у віддаленому режимі роботи їм вдається зосередитися не лише на основних, а й на другорядних завданнях. Тепер колеги менше відволікають, ніж коли вони усі в одному офісі.

Деякі компанії використовують віддалену роботу, щоб навчити співробітників оцінювати завдання, які щотижня виконуються, і усвідомлювати, який внесок вони внесли в спільний бізнес.

Чому в онлайн-команді можуть з'являтися дзвінки?

Віддалена робота таїть у собі безліч небезпек і проблем, яких немає у звичайному стилі роботи, оскільки немає спільного робочого простору:

Відстань від команди обмежує можливість повністю контролювати робочий процес, збільшує ймовірність того, що терміни будуть зірвані, і ускладнює підтримку корпоративної культури через недостатнє особисте спілкування зі співробітниками.

Для підприємств дуже важливо вміти пристосовуватися до особливостей віртуального офісу, щоб підтримувати сприятливе робоче середовище та високу продуктивність.

Ваша команда втомилася: що це означає?

Симптомів досить багато, тому їх легко сплутати зі звичайною втомою. ВООЗ визначає вигоряння як: «Синдром, викликаний хронічним стресом на роботі, з яким людина не може впоратися. Він характеризується почуттям занепаду сил і виснаження, психологічною відстороненістю від роботи, почуттям негативу по відношенню до роботи, а також зниженням професійної ефективності.

Як це подолати:

  • Хаотично спростити

У цьому стані необхідно виконати одне ключове завдання. Розставте пріоритети у роботі, підтримуйте дисципліну та давайте співробітникам зворотний зв'язок після кожного завдання. Чи не відволікайтеся на непотрібні справи.

  • Байдужість - увага

Якщо ви помітили, що ваша команда зволікає, нагадайте собі та колегам про свою мету та її важливість.

  • Виснаження - стежте за відпочинком

На цьому етапі важливо стежити за ознаками фізичного та емоційного виснаження. Усім потрібно відпочивати та відновлюватися після стресу.

Чому віртуальні працівники стикаються з культурними проблемами?

Кожна корпорація, яка любить і піклується про своїх співробітників, повинна мати сильну корпоративну культуру, яка є набором переконань і цінностей, а також норм поведінки.

Як побудувати віддалену культуру та зв'язок?

Важливо зробити так, щоб співробітники відчували себе корисними, знали мету, яку намагається досягти компанія, та отримували адекватну винагороду. Одним із найкращих інструментів співробітництва, який мотивує людей і дозволяє їм працювати з великим ентузіазмом, є добре організована корпоративна культура.

Що необхідно зробити для підтримки далеких культур?

Зустрічайтеся іноді особисто. Звичайно, не кожен член команди має таку можливість, особливо на початку спільної роботи. Однак, онлайн-обговорення не можуть повністю замінити особисте спілкування. У коворкінгах легко збиратися разом, оскільки вони забезпечують високошвидкісний доступ до Інтернету, мебльоване робоче місце та дружню атмосферу для спілкування.

Створюйте групові заходи, які поєднають людей. Одним з таких прикладів може бути спільна прикраса гарбуза на Хелловін. Або складніші завдання, такі як освоєння пози йоги або біг по три кілометри щодня протягом місяця. Вимога, щоб участь була повністю добровільною та вільною від примусу, є важливим включенням. Ці завдання допомагають команді досягти простої спільної мети та дають старт для обговорення.

Важче побудувати відповідальність

За відсутності контролю з боку роботодавця працівник будинку може знайти безліч занять, відмінних від роботи: виконання домашніх завдань, перегляд серіалу або занурення у віртуальний світ комп'ютерних ігор.

Ви, як менеджер, повинні тримати роботу під контролем та встановлювати точні терміни завершення, щоб уникнути цього.

Кроки, які необхідно зробити для заохочення віддаленої відповідальності

Співробітники, які працюють віддалено, можуть налаштувати своє робоче навантаження так, як вони вважають за потрібне.

Краще дати їм цю свободу, аніж змушувати підкорятися жорсткому графіку роботи. Це особливо актуально для міжнародних команд із різними часовими поясами.

Зосередьтеся на дотриманні термінів і розбийте робоче навантаження на дрібніші частини, поки всередині команди не виникне довіра та довіра.

Сьогодні багато компаній намагаються організувати інфраструктуру в екстремальних умовах, коли не було заплановано ані бюджету, ані часу. Однак є компанії, які успішно справляються із цим завданням. Читайте нашу статтю, практикуйтеся у побудові команди та намагайтеся уникати помилок.

If you liked the article, please share it on social media:
Other articles:
Show all articles