Return to portrait mode to see the content
To main page
Лип 1, 2021·5 min reading

Як продавати онлайн з відеозв'язку оффлайн-бізнесу?

Як продавати онлайн з відеозв'язку оффлайн-бізнесу?

Розкажемо, як використовувати відеозв'язок для збільшення продажів в Інтернеті.

Стаття підійде бізнесам, орієнтованим на інші міста та країни; малому бізнесу у мегаполісі; продавцям дорогих речей, hand-made та інших товарів, на які покупець спочатку захоче подивитись з усіх боків, а потім купити. Є лайфхаки і для продавців послуг з відеочату.

Спершу наведемо 6 причин, навіщо продавати по відео, потім – які платформи для цього є. Наприкінці – бонус: посилання на огляд кур'єрських служб – щоб було простіше доставити продукт покупцеві після чудової відеопрезентації:).

Як продавати онлайн у відеоконференції? Допоможе, якщо у вас офлайн бізнес

6 порад для онлайн продажів

Отримуйте клієнтів, які полінувалися б приїхати

Добре, якщо ваші магазини розміщуються у кожному кварталі міста. Не треба думати про те, як торгувати онлайн: клієнти прийдуть і виберуть товар. Але продуктові є скрізь, а більше половини жителів великих міст все одно замовляють доставку . А якщо у вас трохи точок у місті, багато покупців не поїдуть до вас: будуть зайняті або просто полінуються.

Приклад: дитячі центри, де проводять дні народження Ті, хто проведе відео-екскурсію та заощадить час клієнта, отримає перевагу.

Розширте клієнтську базу, обговорюючи умови покупки відео

Якщо клієнти у вашій сфері не купують товар, не поставивши купу питань, заощаджуйте їх час і проведіть зустріч у відеочаті.

Приклад: продаж турів. Зателефонуйте клієнту, не змушуйте його їхати в інший кінець міста до вас в офіс. Покажіть красиві фотографії туристичних місць у себе на екрані та, якщо потрібно, домовтеся про особисту зустріч.

Показуйте дорогий товар відео, щоб клієнт не боявся купити "кота в мішку"

Не завжди покупець має можливість поглянути на товар. Якщо не йдеться про цибулю, а про щось важливіше і дороге, купувати “кота в мішку” ніхто не буде .

Приклад: дорогі покупки як будинок або машина. Як продавати їх через інтернет? Cadillac відповів - створив сервіс Cadillac Live . Продавець з камерою підходить до автомобіля і детально показує його зовні та зсередини, відповідаючи на запитання щодо відеочату.

Проводьте більше зустрічей за менший час

З продажами через інтернет ви зменшуєте ризик того, що покупець запізниться на зустріч. Якщо 1-2 зустрічі на початку дня підуть не за розкладом, то всі плани на день можуть зламатися, піде "снігова куля" - доведеться когось переносити на завтра. У відеозустріч запізнитися складніше. Перевірте обладнання перед початком – і готове!

Продавайте в інші країни та міста

Якщо ваш товар представлений лише одному місті чи країні, вийти на міжнародний ринок буде непросто. Незважаючи на наявність інтернет-магазинів, як Amazon, Aliexpress, Ebay, мало хто платитиме великі гроші за серйозні покупки, не переконавшись як товар. Ви маєте шанс отримати конкурентну перевагу, якщо ви ознайомите покупця з товаром по відео. Це особливо актуально для продавців дорогих речей або тих, хто торгує hand-made. Як продавати онлайн саморобні речі, які щоразу відрізняються? Провести клієнта за ручку по кожній точці та засічці.

Заробіть імідж борця з ковідом

Якщо компанія вважається “зеленою” – мінімізуючою шкоди навколишньому середовищу своїм бізнесом – це підвищує її цінність в очах споживачів. У сучасному світі нова напасть – коронавірус. Дбаючи про соціальну дистанцію та не змушуючи людей зайвий раз залишати квартиру, ви отримаєте гарний імідж.

Через яку відеоконференцію продаватиме онлайн?

Сервіси для продажу онлайн за відео

Amazon Live

Сервіс, створений Amazon, який з'єднує продавців та покупців. Використовуйте Amazon Live Creator для створення стриму. Клієнти знайдуть продукт поруч із відеопрогравачем, а стрими брендів висвічуються на сторінках продуктів та на домашній сторінці Amazon Live.

Buywith

Платформа для продажу через показ екрану. Її використовують інфлюєнсери (користувачі соцмереж з великою аудиторією) для онлайн-шопінгу зі своїми передплатниками. На платформі є текстовий та відеочат.

Mind

Користуйтеся одночасною демонстрацією кількох екранів , щоб показати поряд товари з різних торгових точок або під час навчання.

Приклад : курси дизайну інтер'єру. Уявіть, що ви навчаєте молодих дизайнерів користуватися ArchiCAD. Почніть демонстрацію екрана і попросіть студентів зробити те саме. Тепер ви можете показувати "як треба", а вони - "як вийшло" :).

На Mind 12 учасників виклику можуть одночасно демонструвати екран.

Їдемо далі – ваші студенти виросли і тепер працюють із вами. До вас прийшов покупець. Разом покажіть йому до 12 екранів із дизайнами одночасно – сакцентуйте, як красиво поєднуються деталі з різних кімнат між собою.

А якщо клієнту потрібно порадитись із сім'єю, але вдома нікого немає, запишіть цю сесію з демонстрацією. Покупець покаже своїм домашнім та повернеться до вас із рішенням.

До відеоконференції Mind можна зайти через 1 клік, що заощадить час вам і покупцю: просто відправте посилання на зустріч.

Бонус: огляд служб доставки

Презентувати товар та отримати за нього гроші – півсправи. Потрібно тепер доставити його покупцю. Знайшли для вас огляд кур'єрських служб . Порівнюйте за важливими для вас параметрами.

Навіщо офлайн-бізнесу продавати товари відео?

Як збільшити онлайн-продаж? Відеозв'язок допоможе отримати нових клієнтів, які не можуть або не хочуть приїжджати до вас в офіс, щоб швидше обговорити умови перед покупкою або розглянути товар. Серйозні покупки, які часто роблять на відстані (будинок, машина), бажано показати покупцю, або він зірветься.

Ваші процеси та імідж теж крокують на сходинку вгору, адже продаж відео економить час і робить з вас компанію, якій не все одно.

If you liked the article, please share it on social media:
Other articles:
Show all articles