Return to portrait mode to see the content
To main page
Вер 13, 2022·3 min reading

Повний посібник з віртуальних конференцій у 2022 році

Після стрімкого розвитку технологій відеоконференцзв'язку вони стали ще однією бізнес-перевагою. Онлайн-конференції винятково корисні у бізнесі для управління командою, організації роботи, обслуговування клієнтів тощо. Так чому б не використовувати цей режим віддаленого спілкування, щоб зробити ваш бренд відомим?

Віртуальна конференція
Планування віртуальної конференції

Концепція віртуальної конференції

Віртуальні конференції дуже відрізняються від онлайн-зустріч. Останній ефективний для періодичних та регулярних віддалених нарад команди, внутрішніх корпоративних заходів та навіть деяких екстер'єрних випадків.

Віртуальні конференції дозволяють все те, що недоступне при використанні відеодзвінків: широке публічне спілкування, залучення спонсорів, ретельний аналіз даних і т.д.

Чому віртуальна конференція?

Віртуальна конференція дозволяє підвищити рівень відвідуваності. Подорож вимагає часу та витрат, а для учасників набагато краще, якщо їм не потрібно витрачати час та гроші на якийсь сумнівний захід. І сумнівно, якщо ви не запропонуєте варіант віддаленої участі, якщо у них є альтернативи.

Цілі віртуальної конференції

Загальні цілі планування віртуальних конференцій включають:

  • потенційні бізнес-мети - підвищення лідогенерації, впізнаваність бренду, залучення спільноти, отримання доходу;
  • соціальні цілі - від особистого вдосконалення до дозвілля.

Організатору віртуальної конференції завжди краще ставити дві основні цілі з наведених вище категорій. Це змушує вас зосередитися на чомусь вимірному та здійсненному.

Етапи організації та завдання

Будь-яка навіть організація пропонує кілька основних кроків для виконання. У разі віртуальної конференції ви можете досягти кращих результатів, виконавши такі дії.

  1. Створіть концепцію — основну ідею, навколо якої будуватиметься ваш план.
  2. Побудуйте стратегію - які елементи ви використовуватимете для досягнення поставленої мети.
  3. Виберіть програмне забезпечення та обладнання – це може вимагати певних витрат.
  4. Подумайте про реєстрацію та анкети для аудиторії — для збору даних.
  5. Збирайте відгуки після онлайн-конференції, щоб дізнатися про свою аудиторію та врахувати можливі помилки.

Ці кроки допомагають розділити обов'язки та роботу, оскільки підготовка вимагає ретельного розгляду багатьох аспектів. Зрештою, вони дозволяють краще аналізувати та порівнювати після того, як подія пройшла.

Особливості спонсорства

Спонсорство при плануванні онлайн-конференцій дає можливість скоротити витрати і виглядає дуже схожим на оффлайн-захід. Відмінність лише у способі реалізації реклами. Крім того, ви можете зіткнутися зі спонсорами, яких буде важче переконати. Тут вам потрібно використовувати всі позитивні дані (з прогнозних розрахунків та попереднього аналізу).

Які дані та аналітику ви можете отримати

До основних видів даних належать:

  • дані про подію - що, де, як і коли було організовано;
  • дані профілю - інформація про учасників;
  • дані про залучення — динаміка та результати взаємодії.

По-перше, це допоможе вам організувати порівняння з попередніми подіями. Другий спрямований на заповнення чи створення профілів ваших потенційних клієнтів. Останній показує ефективність вашої стратегії.

Віртуальні конференції вимагають продуманого організаційного підходу. Це багатошаровий захід, який вимагає використання певних коштів. Щоб отримати максимальну віддачу від нього, ви повинні приділяти багато уваги деталям.

If you liked the article, please share it on social media:
Other articles:
Show all articles