Return to portrait mode to see the content
To main page
Лип 17, 2022·5 min reading

Посібник з віртуальних мережевих заходів

Пандемія сприяла ще більшому поширенню віртуального виду спілкування. Особисті зустрічі були скасовані протягом більшої частини 2020 року та більшої частини 2021 року, але, на щастя, віртуальні зустрічі були можливі. Це стало справжнім порятунком, коли люди не могли нікуди піти та ефективно працювати. Пандемія майже закінчилася, але не онлайн-заходи. Ми підготували для вас посібник з підготовки ефективного віртуального нетворкінгу, який сподобається всім.

Посібник із віртуальних мережевих заходів

Що таке віртуальна мережа?

Суть онлайн-нетворкінгу полягає в розширенні кола знайомств за допомогою інтернет-простору та збереження взаємовигідних робочих зв'язків у майбутньому.

Мета відвідування віддалених нетворкінг-заходів — розширити коло спілкування, знайти ділових партнерів, знайти однодумців. В результаті нетворкінгу люди часто створюють нові проекти компанії, генерують ідеї для стартапів, будують особисті зв'язки, знаходять роботу і потрібних фахівців для життя та бізнесу.

Які існують форми віртуальних мережевих заходів?

Якщо ви бажаєте, щоб віртуальна зустріч пройшла успішно, ви повинні планувати її з урахуванням мети зустрічі. Це буде чудове місце для початку та допомоги у прийнятті рішень, щоб зрозуміти вашу аудиторію та те, що їх мотивує.

Секційні засідання

Зустрічі безкоштовні (на них запрошуються люди різних професій) або орієнтовані на певну аудиторію, наприклад, нетворкінг для ділових людей та фінансистів.

Такий нетворкінг буде корисним для професійного та особистісного розвитку чинних підприємців або людей, які бажають відкрити свою справу.

Тімбілдингові заходи, які змусять людей говорити

Найкращі мережеві заходи для тимбілдингу — це двосторонній процес: ви розмовляєте з людьми, тому що ви можете бути їм корисні, і тому що вони можуть допомогти вам пізніше, даючи вам поради, знайомлячи вас або просто створюючи команду, з якою ви працюєте. із сильніше. Іншими словами, ви вибираєте бути серед людей, які пробуджують вашу цікавість та інтерес. Ви спілкуєтеся у невимушеній обстановці, обмінюєтеся ідеями, разом працюєте над проектами або просто розмовляєте.

Основні доповіді та панельні дискусії

Діловий нетворкінг допомагає розширити коло знайомств для робочих цілей та дозволяє приємно провести час у колі однодумців. Такі мережі зазвичай платні.

Часто на такі зустрічі виступають запрошені спікери: бізнесмени, тренери з продажу, фінансисти, фахівці з ораторського мистецтва, розробники додатків та ресторатори.

Як правильно його структурувати?

Незважаючи на те, що віртуальні мережеві заходи відрізняються від інших типів ділових зустрічей, включно з онлайн-конференції, вони все одно вимагають планувальника — в ідеалі, кваліфікованого.

Розглянемо ці ідеї для планування заходів як відправна точка:

  1. Зберіть своїх відвідувачів: щоб підготувати ваших відвідувачів до використання віртуальної мережевої платформи, що ви віддаєте перевагу, цілком можливо, що вони не будуть з нею знайомі. Ви можете зробити це, надіславши їм інструкції електронною поштою, зразок відео або будь-яким іншим способом, який вам більше підходить. Надішліть їм розклад заходу, щоб вони знали, чого чекати.
  2. Для початку зробіть ініціацію: коли ваші гості прийдуть, витратите деякий час на те, щоб познайомитись з ними ближче. Зробіть його цікавим, ставлячи такі питання, як "Який ваш улюблений смак морозива?" що могло спровокувати розмову. Якби у вас було більше часу у цьому житті, що б ви хотіли зробити? В результаті розмова стане більш напруженою.
  3. Беріть участь під час зустрічі: найкращі організатори онлайн-заходів завжди зайняті. Не просто спостерігайте те, що відбувається. Коли це необхідно, приєднуйтесь до розмови, щоб просунути її. Повідомте учасників, як довго триватиме захід. Переконайтеся, що ви можете вирішити всі технічні проблеми.

Якими є кроки для запрошення людей?

Наступний етап – опублікувати ваш онлайн-захід. Отже, більше людей матимуть змогу відвідати захід та поспілкуватися з іншими професіоналами галузі.

Більше вивчайте свою аудиторію

Два елементи, які роблять мережеві заходи успішними, – це наявність потрібних людей у кімнаті та правильне знання вашого цільового ринку.

Задіяти соціальні мережі

Почніть із запрошення своїх найближчих родичів та друзів. Це можуть бути нинішні та колишні співробітники, ділові контакти, які ви встановили на попередніх мережевих заходах, найкращі клієнти вашої фірми тощо. Почніть із запрошення контактів, які ви встановили на платформах соціальних мереж, таких як LinkedIn.

Запуск кампаній електронною поштою

Надішліть потенційним учасникам лист із запрошенням та лист із інструкціями. Його мета – допомогти учасникам підготуватись до заходу. Це особливо корисно для амбівертів та інтровертів аудиторії.

Будь-які конкретні теми, які ви хочете висвітлити у листі, мають бути згадані. Привабливий вітальний лист підвищить відвідуваність та ознайомить гостей із ресурсами та організаційною структурою заходу.

Напишіть цільові ключові слова

Рекламну кампанію можна запустити кількома способами. Однак у цьому випадку ви повинні активно використовувати вибрані ключові слова.

Як вибрати конференц-систему?

Далі слідує вибір платформи. У цій ситуації слід враховувати кілька факторів. Ми створили список вимог для ідеальної платформи.

  • Доступність для аудиторії: Платформи з обмеженою кількістю дій, які були змінені, щоб відобразити спад у спілкуванні.
  • Додаткові можливості: Вимкнення/додавання функцій, брендування просторів, можливість заздалегідь ознайомитись з платформою для аудиторії та учасників.
  • Зручність взаємодії: Інтуїтивність та зрозумілість інтерфейсу, можливість організації підтримки.

Ми рекомендуємо використовувати iMind — безкоштовний інструмент для проведення відеоконференцій, тому що він володіє всім необхідним функціоналом для успішного проведення нетворкінгу.

Віртуальні мережеві заходи дуже популярні та необхідні у наш час. Дотримуйтесь нашого простого керівництва, щоб організувати його на найвищому рівні.

If you liked the article, please share it on social media:
Other articles:
Show all articles