Return to portrait mode to see the content
To main page
Вер 29, 2022·3 min reading

Плюси та мінуси гібридних конференцій

Можливості відеоконференцзв'язку в даний час широко використовуються людьми для особистого життя та навчання; компаніями у розвиток бізнесу. Коли чуєш про відеоконференції, найчастіше говорять про їхні переваги, і рідко — про якісь технічні проблеми, які потрібно вирішити. А як щодо чогось середнього між віртуальним та живим?

Гібридна конференція
Гібридна конференція

Що таке гібридна конференція?

Гібридна конференція - це захід, який відбувається у фізичному місці і, як правило, має всі характеристики звичайної виїзної зустрічі, але з елементом онлайн-присутності. Таким чином, якщо це якась презентація, наприклад, люди можуть збиратися у якомусь залі, спікери виступають зі сцени чи у дистанційному форматі, а ви дивитеся це онлайн. Нагадує ефіри, але найчастіше є можливість поставити запитання та взяти участь.

Чому проведення гібридної конференції – гарна ідея?

Інтегруючи онлайн-конференцію в живий захід, ви можете знайти багато можливостей для подання інформації. Наприклад, навіть якщо записати якусь панельну дискусію в гібридному форматі, а потім запустити вебкаст — це буде видовищно. Після пандемії телепрограми також використовують цей формат (наприклад, французька C Dans l'Air).

Плюси гібридних конференцій

Серед переваг, що відрізняють гібридні заходи, ви знайдете:

  • найкращий з фізичних та віртуальних заходів — мобільність та гнучкість з одного боку та спілкування з перших рук з іншого;
  • різноманітність можливостей для заробітку – ефективний менеджмент поверне спонсорство на ваш бік;
  • варіанти учасників - пропозиція можливостей, що підходять для будь-якого типу учасників;
  • це щось нове – новизна таких заходів є частиною видовищних результатів.

Зверніть увагу на ці моменти, вирішуючи, чи проводитимете ви гібридний захід чи ні.

Мінуси гібридних конференцій

Вивчаючи плюси та мінуси гібридних конференцій, ви завжди повинні бути в курсі деяких неприємностей – реальних чи потенційних. Отже, розглянемо:

  • необхідність двох конференцій в одній – суміщення форматів означає більше відповідальності;
  • високобюджетні вимоги - забезпечити комфорт як для очних, так і для віддалених учасників;
  • ризик спотворення загального досвіду - подбайте про програму, яка передбачає участь обох типів учасників;
  • лише кілька історій успіху, з яких можна черпати натхнення — через дорогу організацію та складне планування у людей не так багато колективного досвіду для появи успішних прикладів.

Комбінування підходів передбачає балансування тактики та гармонізацію засобів, які ви використовуєте для проведення конференції.

Чи підходить вам гібридний формат конференції?

Щоб дізнатися, чи зможете ви організувати гібридну конференцію, слід враховувати ваш бюджет, тему зустрічі, формат взаємодії (ділова зустріч, маркетингова пропозиція, вебінар тощо) та вашу програму. Якщо ви виявите, що ваших ресурсів достатньо для організації, спробуйте. Однак, якщо ваша програмна стратегія або програмне забезпечення для відеоконференцій недостатньо сильні, переваги відеоконференцій обернуться проти вас. І, нарешті, реалізація буде безладдям.

Суть у тому, що у вас є чудова можливість використовувати найвигідніші можливості обох форматів: дистанційно та очно. Але це працює лише за ретельної підготовки та точного планування. Використовуйте свої ресурси з розумом, і ви досягнете найвищої точки.

If you liked the article, please share it on social media:
Other articles:
Show all articles