Return to portrait mode to see the content
To main page
Вер 20, 2022·3 min reading

Поради щодо організації конференц-зв'язку в офісі з відкритим плануванням

Технологія відеоконференцзв'язку є величезною перевагою для компаній, які використовують повністю або частково віддалені моделі. Але офіси, як і раніше, залишаються традиційним робочим простором. Крім того, офіси з відкритою концепцією не відкидають необхідності спілкування через онлайн-зустрічі, тому впоратися з її особливостями може бути непросто.

Офіс з відкритою концепцією
Відеоконференції складні в офісах з відкритим плануванням

Що означає робота в офісі з відкритим плануванням?

Офіси відкритого планування – це офіси без будь-яких бар'єрів між співробітниками. Можуть бути якісь умовні перегородки, але вони не забезпечують тиші та усамітнення. Такі робочі простори популярні через їх переваги для спільної роботи. Вони дозволяють швидше та простіше спілкуватися, тому вам не потрібно переходити з однієї кімнати до іншої, щоб поговорити з кимось. Тому підприємства використовують їх для покращення творчих аспектів та підвищення ефективності колективної роботи.

Але в таких офісах відеоконференції, як і раніше, є інструментом віддаленого спілкування.

Особливості офісу відкритого планування

Офіси відкритого планування мають кілька особливостей, які забезпечують можливості для полегшення комунікації:

  • все приміщення немає стін — відділений лише кабінет керівника;
  • столи робочих розташовуються острівцями чи рядами — залежно від інтер'єру та вільного місця;
  • столи розділені простими дерев'яними (або пластиковими) перегородками чи взагалі не мають.

Таким чином, у цих офісах зазвичай галасливо, і це нормально.

Питання конференц-зв'язку у відкритому просторі

Для ефективного відеоконференцзв'язку в офісі мають бути тихі та спокійні умови, чого неможливо досягти на відкритому просторі. Деякі люди постійно ходять, розмовляють та відволікають вашу увагу. Тому іноді складно зосередитися, почути співрозмовника чи себе, зосередитися на предметі, що обговорюється.

Поради щодо такої конференції

Щоб уникнути або усунути ці проблеми, ви повинні дотримуватися наступних порад:

  • Використовуйте функцію вимкнення/увімкнення звуку. Це може допомогти вашому колезі на протилежному боці краще донести повідомлення.
  • Використовуйте гарнітуру. Навушники та мікрофон ближче до рота полегшують спілкування. Крім того, це дає більше можливостей для придушення шуму фону.
  • Запишіть та транскрибуйте свій дзвінок. Ви потім самі собі подякуйте, переглядаючи та аналізуючи обговорювані моменти.

Для більшого комфорту вам потрібно буде подбати про програмне забезпечення для відеоконференцій, яке допоможе вам подолати проблеми офісу з відкритим плануванням.

Програмне забезпечення для відеодзвінків для комфортної роботи в офісі open space

Для відкритого простору виберіть програмне забезпечення відеоконференцій, яке може забезпечити кращі умови зв'язку. Це означає проблеми з веб-камерою та звуком. Якщо ви доповните гарнітуру програмою з придушенням шуму фону, ви дасте більше шансів співрозмовнику почути вас.

Якщо ви використовуєте онлайн-зустрічі з відео, було б розумно звернути увагу на візуальний фон. Знайдіть параметр розмиття або виберіть зображення, щоб вирішити цю проблему.

Офіси з відкритим плануванням сприяють особистому обміну ідеями та стимулюють винахідливість. Але щоб забезпечити найкращий результат для ваших відеодзвінків у таких умовах, подбайте про те, яке апаратне та програмне забезпечення ви використовуєте. Додаток iMind з його базовими безкоштовними та розширеними професійними функціями – найкращий варіант для вашого відкритого середовища!

If you liked the article, please share it on social media:
Other articles:
Show all articles