Return to portrait mode to see the content
To main page
Лип 19, 2022·4 min reading

Поради щодо роботи з будь-якого місця

Дослідження TinyPulse, в якому взяли участь близько 200 000 людей, показало, що віддалені співробітники більш ефективні та щасливі, ніж ті, хто працює в офісі. Тому не дивно, що все більша кількість співробітників працюють віддалено та проводять віртуальні зустрічі для компаній у всьому світі. Давайте подивимося, як зробити цей процес знайомства ефективним та приємним у різних місцях.

Поради щодо роботи з будь-якого місця

Що тягне у себе віддалена зайнятість у сучасну епоху?

Роботодавці та співробітники все частіше віддають перевагу ефективній віддаленій роботі. Позаштатна робота – це робота у бізнесі, але вона не обмежується офісом. Експерт працює в компанії та отримує зарплату, але в офіс не ходить. Вони вважають за краще працювати з будь-якого іншого зручного для них місця.

Чим пояснюється зростання тренду?

Цим ми завдячуємо розвитку технологій. Коли все тут ми більше не проводимо робочі зустрічі в одному офісі. Для цього ми використовуємо iMind, Zoom та Skype онлайн. Документація компанії завжди під рукою у Dropbox. Ми створюємо та редагуємо актуальні матеріали в режимі реального часу на Google Диску. У Slack питання, на які потрібно одразу відповісти, обговорюються у тематичних каналах.

Основні характеристики та плюси віддаленої роботи

Віддалена робота (іноді звана дистанційною роботою) відрізняється від фрілансу. Останні є разовими завданнями, що оплачуються погодинно чи авансом. Як тільки робота завершена та ціна сплачена, співпраця закінчується. Навіть якщо одна організація має дві чи три з цих завдань, вона все одно вважається фрілансом.

Більшість віддалених працівників можуть рухатися у своєму власному темпі та коригувати свій графік, щоб працювати в найбільш продуктивний годинник, що в результаті підвищує їх продуктивність і задоволення від роботи.

Коли ви працюєте віддалено і проводите віртуальну зустріч, ви можете вибрати найбільш підходящу для вашої професії обстановку, будь то затишна квартира або миле кафе для віддаленої командної роботи. Ви можете працювати, слухаючи улюблену музику, не турбуючись про те, що засмутите своїх колег. Було показано, що це покращує мотивацію на робочому місці, лояльність співробітників та інноваційне мислення.

Особливості роботи з різних місць

Крім будинку є інші зручні місця. Ваша продуктивність підвищиться, якщо ви використовуватимете коворкінги, кафе, бібліотеки, громадські центри та інші місця, що нагадують офісну обстановку.

Домашній офіс

Ви могли б бути більш продуктивними, працюючи з дому, якби скористалися зв'язком, який ваш мозок формує між роботою та робочим місцем. Найкраще виділити для роботи окрему частину будинку, але якщо це неможливо, все ж таки варто це зробити. Вкрай важливо визначити цей простір тільки як ваш офіс, а решта вашого будинку залишиться вашим особистим притулком. Таким чином, це також дає вам можливість зробити це символічно, коли ви йдете з роботи на перерву або наприкінці дня.

Авто офіс

Людям іноді доводиться працювати зі своїх автомобілів, бо вони надто зайняті доглядом за дітьми вдома чи просто багато їздять за кермом. У такому разі слід враховувати багато моментів. Спочатку має бути надійна гарнітура для професійних дзвінків, потім зарядний пристрій для ноутбука чи смартфона. Звичайно, переконайтеся, що вашому хребту та спині зручно. Візьміть подушку для спини і зручно сядьте.

Кафе

Більшість підприємств вимагають, щоби кожен співробітник проводив 8 годин на робочому місці. Однак незалежні підрядники можуть працювати будь-де, і це хороша новина для вас. У кафе багато людей воліють виконувати свої завдання та працювати. Працювати в кафе, а не в офісі, не тільки зручніше, але дослідження також показали, що це може викликати у вас більше ентузіазму щодо вашої роботи.

Ви також повинні пам'ятати, що якщо ви часто використовуєте безкоштовну програму для відеоконференцій iMind і у вас багато робочих дзвінків, вам знадобляться надійні навушники та мікрофон.

Подорожі та робота

Вам знадобиться Інтернет, щоб ефективно працювати віддалено. Таким чином, ви повинні уникати планування тривалого перебування на місці без зв'язку при складанні графіка відпустки. Здається, це фантастичне місце відпочинку на ізольованих островах посеред океану, далеко від суспільства, але з роботи.

Як зробити так, щоб будь-яке місце почувалося комфортно?

Будь-де може бути зручним місцем для роботи. Визначте місце для свого робочого місця, навіть якщо це просто стілець у кутку вітальні, накритий ковдрою. Однак стіл і стілець були б кращими.

Дуже важливо знати, що окремі зони вашого будинку відведені для роботи та відпочинку. Тільки робота має бути зроблена тут, і це має бути зроблено у зручній обстановці. Поділ особистого та професійного життя – другий важливий крок.

Бажаємо вам успішного робочого тижня та приємних вихідних!

If you liked the article, please share it on social media:
Other articles:
Show all articles