Return to portrait mode to see the content
To main page
Вер 30, 2022·3 min reading

8 звичок, які псують ваші віддалені зустрічі

Відеозустріч — ефективний інструмент для організації та виконання вашої роботи: вони забезпечують комфорт, швидкість та економію ресурсів. Але онлайн-конференції потребують певної підготовки, бо вони відрізняються від зустрічей на місці. Що ви можете зробити неправильно, і чого слід уникати під час проведення або участі у віддаленій діловій зустрічі?

Етикет зустрічей онлайн
Етикет онлайн-зустріч

Віртуальні зустрічі та їх місце у сучасному діловому світі

Відеоконференцзв'язок зайняв значне місце у ніші віддаленого спілкування. Все більше людей звертають увагу на кошти, що надаються програмним забезпеченням для відеоконференцій. Точніше, ці інструменти допомагають заощадити час, надати більше можливостей для найму та працевлаштування, організації будь-яких заходів тощо. Але цей результат ще може бути усунений людським чинником — неуважним ставленням.

Етикет віртуальних зустрічей: чому він ефективний для відеодзвінків?

Онлайн-зустрічі вимагають особливої поведінки та підготовки. Так само, як ви виглядаєте доглянутим та екіпірованим в офісі, ви повинні підготуватися до відеодзвінка. Таким чином, етикет онлайн-зустріч існує для забезпечення кращого спілкування та побудови відносин. Те, як людина дотримується її, свідчить про її уважність, уважність, повагу та професіоналізм.

Уявіть собі людей в офісі, які ходять із чорними мішками на головах, розкидають папери та дзвонять на проектні збори, щоб сказати, що їм вдалося увімкнути комп'ютер. Це здається перебільшенням, але відсутність етикету відеозустріч здається такою самою незграбною і неадекватною. Але коли люди дотримуються правил, це допомагає підтримувати організованість та продуктивність усієї команди. Якщо це так, то це викликає зростаючу повагу та дружню атмосферу серед професіоналів, що завжди покращує робочий процес.

Шкідливі звички, які псують віддалені зустрічі

Закликаючи до зустрічі, ви повинні пам'ятати про деякі аспекти, щоб уникнути непорозумінь, плутанини та переривань будь-якого роду. Якщо ви пропустите це, у вас буде неефективна зустріч, яка призведе до марнування часу, але не до продуктивності. Наступні звички викликають поганий конференц-дзвінок:

  • відсутність порядку денного - без плану ви швидко втрачаєте лінію обговорення і можете забути про важливі питання, які необхідно вирішити;
  • забувають відключити звук - фоновий шум або постукування по клавіатурі переривають та дратують учасників;
  • пасивне слухання - цим ви виявляєте неповагу і упускаєте важливі моменти, про які говорить людина;
  • багатозадачність - це збиває з пантелику всю команду, і в результаті у вас виходить навіть гірше, ніж якби ви працювали повільніше, але послідовно;
  • залишати камеру вимкненою — виникають питання про вашу присутність та уважність (навіщо говорити, якщо ніхто не слухає?);
  • відсутність процесу — пасивні та мляві зустрічі непродуктивні;
  • група бронювання ні до чого - якщо ви попросите онлайн-збори, вам є що сказати;
  • низька залученість — коли каже лише одна людина чи є великі паузи, коли нічого не відбувається, знайте, що це неефективна мова

Зверніть увагу на ці моменти, яких слід уникати, і ваша робота буде набагато кращою.

Компанії широко використовують відеоконференції, але люди мають самі вивчати етикет. Більшість цих правил є суто логічними, інші обумовлені особливостями програмного забезпечення та пристрою. Але якщо зважити на основні з них, ваша командна робота значно покращиться.

If you liked the article, please share it on social media:
Other articles:
Show all articles