Return to portrait mode to see the content
To main page
Лип 13, 2022·5 min reading

Основні помилки, які здійснюються віддаленими працівниками

Для багатьох віддалена робота та віртуальні зустрічі стали виходом із жахливих обставин. Робота вдома потенційно може завдати шкоди вашій кар'єрі. Ви впевнені, що робите все вірно для ефективної командної роботи?

Що означає віддалена робота у сучасному корпоративному світі?

У деяких фірмах завжди була можлива віддалена робота; просто епідемія COVID-19 прискорила цю тенденцію і назавжди змінила уявлення про звичайний робочий день.

Сьогодні 85% керівників згодні з тим, що наявність віддалених співробітників у їхній команді – це нова норма (відповідно до We Work Remotely). Ця модель роботи підвищила продуктивність у сферах телекомунікацій, банківської справи та страхування. Водночас віддалена робота виявилася неефективною в енергетиці, комунальному господарстві та освіті. Віддалене працевлаштування для нашої митниці або виробництва також важко уявити.

Основні помилки, які здійснюються віддаленими працівниками

Прогнозується, що ІТ-індустрія була краще підготовлена ​​для успішної віддаленої роботи і менше постраждала від переходу на віддалену роботу, ніж інші.

Переваги віддаленої роботи

Через спалах коронавірусу кілька підприємств перевели своїх співробітників на віддалену роботу. Переговори та зустрічі тепер в основному проводяться віртуально через безкоштовний онлайн-додаток iMind. Більше того, за своєю продуктивністю відеоконференції та віртуальні зустрічі найчастіше виявляються набагато ефективнішими для спільної роботи, ніж реальні зустрічі: як показує практика, учасники більше говорять у справі та концентрують свою увагу на основних проблемах компанії.

Однак ділове спілкування з шеф-кухарем та колегами з відеозв'язку з домашньої кухні або вітальні може обернутися багатьма підводними каменями. Тому участь у подібних зустрічах потребує ретельної підготовки.

Ось основні переваги віддаленої роботи:

  1. Можливість самостійно обирати розклад.
  2. Лояльність співробітників працюватиме продуктивніше і «розуміти» роботу.
  3. Економія часу та грошей: на співробітників, у дорогу, на обід, на одяг; для компаній, за змістом офісу, найму та навчання нового персоналу.
  4. Підвищення рівня життя. Баланс між роботою та особистим життям значно простіше для віддалених співробітників.

Які помилки найчастіше припускаються віддалені працівники?

Багатьох людей приваблює віддалена робота через її різноманітність та корисність. Однак ми повинні пам'ятати, що робота поза офісом може як зменшити, так і створити нові фактори, що відволікають. Ось найпоширеніші помилки, які допускаються віддаленими співробітниками.

Робота з комфортом на ліжку чи дивані

Як би вам не було затишно в улюбленій піжамі та на дивані, вони знижують продуктивність роботи та підвищують ймовірність того, що ви взагалі не підете на роботу. Просто переодягніться в те, що ви одягли б в офіс, і сядьте за свій стіл. Це допоможе вам налаштуватися на роботу.

Відсутність вирівнювання

Всі ми маємо чіткі ритми, і коли команда починає працювати розрізнено, кожен її член, швидше за все, прагнутиме планувати робочий день так, як йому зручно. Коли співробітники не можуть розмовляти один з одним у будь-який час, загальна швидкість проекту знижується. Сьогодні поставили завдання, завтра відповідь готова, післязавтра показували клієнту, потім правки повернулися, і все спочатку. Це створює певні проблеми та затягує робочий процес.

Основні помилки, які здійснюються віддаленими працівниками ➤ 2

Неефективне спілкування

Найбільш поширеною формою спілкування у віддаленій роботі є текст. Але текст погано передає емоції. Одна й та фраза може бути витлумачена десятками способів. Можливі непорозуміння, численні виправлення та навіть конфлікти лише тому, що хтось із співробітників не дочитав листа чи неправильно його зрозумів.

Зустріч зі втомою

Усі вважають, що відпочинок — це лише лінь, але відпочинок вимагає й сили. Ви не повинні приходити додому з роботи, почуваючись як лимон, з невеликим запасом сил навіть на коротку прогулянку.

я завжди працюю

Якщо ви почали роботу о 9-й ранку на робочому місці, те ж саме слід робити і вдома. Не порушуйте біологічні ритми, адже карантин не вічний, і для їхнього відновлення знадобиться чимало зусиль. Навіть якщо ваш будинок це ваш офіс, він залишається вашим будинком після 18:00.

Як уникнути цих помилок?

Ось головна порада про те, як уникнути помилок, про які ми писали раніше.

Увімкніть віддалену ергономічну робочу станцію

Для роботи у вас один браузер з відкритими робочими вкладками, для розваг інший. Для читання особистої пошти та новин вранці — один гаджет, наприклад телефон, для робочого листування — персональний комп'ютер. Одна справа - час і місце для роботи, інший час і місце для обіду та спілкування з близькими і так далі.

Проводьте щоденні або щотижневі заходи

Важко залишатися у хорошій фізичній формі, якщо більшу частину дня не виходиш із дому. Ось чому важливо мати якісь інші інтереси поза вашим домашнім «офісом». Наприклад, знайти хобі, яке було б пов'язане з фізичними навантаженнями та вправами – від звичайного походу до спортзалу до гри у футбол вечорами.

Використовуйте рекомендації для активної комунікації

Якщо ви проводите ранок, читаючи незліченну кількість електронних листів та виконуючи чорну роботу, настав час усвідомити важливість використання кількох стандартних методів для оптимізації вашої продуктивності та спілкування. Використовуйте рекомендації та переконайтеся, що у вас є активна комунікація.

Плануйте відеодзвінки на регулярній основі

Щодня залучайте віддалених членів команди до будь-якої комунікації. Використовуйте кілька каналів для спілкування. Якщо ваше вимушене розлука затягнеться, заплануйте регулярну особисту зустріч. Надайте віддаленим людям якнайбільше доступу до вас. Згадайте, що нещодавно вас бачили на переговорах, обідали з вами, підходили до вашого столу тощо.

Оскільки віддалена робота та гнучкість стають нормою для багатьох співробітників і, ймовірно, залишаться в майбутньому, важливо оптимізувати свою продуктивність, створивши баланс між роботою та особистим життям.

If you liked the article, please share it on social media:
Other articles:
Show all articles