Return to portrait mode to see the content
To main page
Трав 4, 2022·3 min reading

Відпочинкова кімната у форматі відеоконференцій: що це таке і як нею користуватися?

Люди все більше й більше воліють працювати з дому. Одні ситуації змушують їх виконувати свою роботу з відривом, інші дозволяють обирати. Але все ж таки більшість людей оцінюють віддалену роботу як більш комфортну. Саме тому можливості використання відеоконференцій різко зросли. Але що робити, якщо потрібно розділити одну велику відеоконференцію на кілька менших кімнат для більш конкретних обговорень?

Кімнати відпочинку відеоконференції

Що таке віртуальні кімнати для відпочинку?

Віртуальна кімната обговорення — це функція додатків для відеоконференцій, яка дозволяє розділити учасників зборів на кілька невеликих груп в окремих кімнатах у межах одного зібрання. Ця функція пропонує можливість одночасного обговорення кожною групою конкретніших речей, що ефективніше з погляду економії часу.

Переваги використання кімнати відпочинку

Крім економії часу, спілкування в переговорних кімнатах має й інші переваги:

  • найкраща командна робота - ведіть роботу над кількома ідеями в рамках одного проекту;
  • онлайн-мозковий штурм - обговорюйте ідеї окремо, потім зводьте результати і повторюйте стільки разів, скільки вам потрібно;
  • інтерактивну діяльність, що включає невеликі змагання, легко організувати в кімнатах відпочинку.

Завдяки згаданим вище можливостям, ця функція є особливо корисною для навчального процесу. Товариші за командою можуть більше уваги приділяти своїм конкретним темам. Так що для складних проектів це найкращий варіант для досягнення високої продуктивності.

Поради щодо використання кімнат обговорення

Хоча кімнати обговорення приносять багато конкретних переваг у освітній процес та бізнес, вони корисні лише при правильному застосуванні. Тому ми вважаємо, що наступні поради вам допоможуть:

  • визначте діяльність - перш ніж ділити людей на групи, вони повинні чітко розуміти, що і навіщо вони мають робити;
  • не розташовуйте занадто багато відео-учасників в одній кімнаті - кімнати обговорення найбільш ефективні, якщо в кожній з них бере участь від 3 до 5 осіб;
  • робіть їх короткими - коли люди починають працювати в малих групах, їм легше втратити концентрацію, тому не залишайте їх надовго;
  • зробити їх інтерактивними — чим вони креативніші, тим більше сенсу, тому подбайте про те, щоб ці кімнати не були нудними для відвідувачів;
  • провести опитування після заходу — одночасна робота в групах дає найкращий результат лише у тому випадку, якщо провідний конференції просить узагальнити (що ви робили? з якими проблемами зіткнулися? як ви вирішили?).

Чим організованішою та обґрунтованою є ця діяльність, тим більшу продуктивність вона забезпечує.

Коли та де використовувати кімнати відпочинку?

Як ми вже згадували, додатки для переговорних найкраще використовуватиме навчання і складних проектів, які передбачають розвиток кількох різних ідей у межах однієї теми. Інтерактивні заняття на вебінарах, обговорення уявних прикладів чи особистих кейсів, підготовка деяких діалогів на заняттях з іноземної мови та навіть швидкі репетиції перед груповими виступами — це можливо за правильної організації.

Якщо ви прагнете організувати інтерактивну діяльність за участю кількох груп у рамках однієї конференції, гарною ідеєю буде використання переговорних кімнат. Шукайте зручне обладнання для відеоконференцій та вперед до нових вершин!

If you liked the article, please share it on social media:
Other articles:
Show all articles