Return to portrait mode to see the content
To main page
Черв 10, 2021·6 min reading

Яке обладнання потрібне для бізнес-конференції

Яке обладнання потрібне для бізнес-конференції

Наближається відеозустріч. Рекомендуємо перевірити обладнання відеоконференцій: прикро, якщо дзвінок зіпсується, тому що воно неякісне. Адвокат Rod Ponton не зробив цього перед сеансом відеозв'язку у 394-му окружному суді Техасу. Довелося доводити судді та 10 мільйонам користувачів Youtube, що він не кіт.

Деякі платформи для відеозв'язку потребують свого оснащення . Це не стосується програм для веб-конференцій, таких як Zoom, iMind, Teams. Якщо ваша конференція проходить у веб-форматі, обзавіться мікрофоном, навушниками, камерою та широкосмуговим доступом в інтернет плюс лампою за бажанням.

Прилади не якісь спеціальні лише для цих програм – підійдуть будь-які. Розберемо кожен із пунктів та запропонуємо бюджетні та дорогі варіанти:

Камера
Мікрофон
Навушники
Гарнітура
Лампа

Якщо ви шукаєте обладнання для конференц-залів , перегляньте цю статтю на Habr .

Список девайсів для відеозв'язку

Камера

Погана камера зіпсує сеанс відеозв'язку, перетворивши його на звичайний телефонний дзвінок. Основний момент, на який треба звернути увагу при виборі веб-камери, – дозвіл. Якісне зображення отримаєте з роздільної здатності 1280×720 (HD) та 1920х1080 (FullHD).

Веб камери для відеоконференцій бюджетна та дорога
Яку веб-камеру придбати для відеоконференцій

Бюджетний варіант: A4Tech PK-910H. Приблизно 2100 рублів.

Роздільна здатність цієї камери – 1920х1080р – Full HD. Прилад стоїть на шарнірі - крутіть, як хочете. А ще сумісний із Linux.

Дорогий варіант : Logitech StreamCam. Приблизно 12 500 рублів.

Full HD і 60 кадрів за секунду підніме якість вашої картинки у відеозв'язку. Ця камера підійде для створення контенту. Спілкуєтеся з кимось і хочете записати? Проводите вебінар? Logitech має автофокус і може відстежувати переміщення вашого обличчя. Скомбінуйте це із записом дзвінка, і ваша відеоконференція стане ефективнішою , ніж нарада наживо!

Перед входом до кімнати перевірте камеру. Прийнявши запрошення на конференцію, перед вами буде картинка з камери, яку побачать ваші співрозмовники. Переконайтеся, що у кадрі немає нічого стороннього, а ви виглядаєте презентабельно. Докладніше про етикет та зовнішній вигляд ми розповідаємо тут .

Яке обладнання потрібне для бізнес-конференції ➤ 3
Як перевірити роботу веб-камери перед відеоконференцією

Мікрофон

Зовнішній мікрофон – те, що потрібне для якісного відеозв'язку.

Як і з камерою, перевірте роботу мікрофона перед входом до кімнати.

Як правильно вибрати мікрофон
Який мікрофон купити для нарад з відео

Бюджетний варіант : JOUNIVO USB Recording Microphone. Приблизно 2000 рублів.

Простий мікрофон з підсвічуванням, на якому можна вимикати звук. Незважаючи на невелику вартість, дає гарну якість звуку.

Дорогий варіант : Blue Yeti USB Mic. Приблизно 12000 рублів.

З цим мікрофоном записують музику, а YouTube-стримери та блогери використовують його як для одиночних відео, так і для інтерв'ю. У мікрофоні 4 режими, які підійдуть для спілкування 1-на-1 або 2-на-1, якщо сидите разом із колегою.

Навушники

Не купуйте стовпчики. Вони корисні лише якщо вас багато в одній кімнаті, і ви дивитеся на презентацію з відеозв'язку. І навіть у такому разі краще використовувати навушники. Якість звуку в них на голову вища, ніж у колонках, і вони не фонують.

Яке обладнання потрібне для бізнес-конференції ➤ 5
Які навушники вибрати для дзвінків по відео

Бюджетний варіант: Sennheiser HD 206. Приблизно 1200 рублів.

Прості навушники з гарною якістю звуку. Мають безліч варіантів налаштування за формою голови та прилягають до вух. Коштують дешево, працюють добре.

Дорогий варіант: Sony WH-1000XM4. Приблизно 30 000 рублів.

Бездротові флагманські навушники Sony справляють враження, що співрозмовник перебуває перед вами. Шумопридушення та 30-годинна робота від акумулятора у поєднанні з м'якими подушками допоможуть при тривалій конференції.

Щоб перевірити навушники, увімкніть будь-яке відео або пісню. Якщо чуєте – працює.

Гарнітура

Навушники та мікрофон можна купити разом у складі гарнітури (headset). Це підійде користувачам ноутбуків. Власникам ПК також може бути зручно отримати обладнання для відеоконференцзв'язку "2 в 1".

Яке обладнання потрібне для бізнес-конференції ➤ 6
Яку гарнітуру вибрати для відеодзвінків

Бюджетний варіант: JVC HA-S20BT. Приблизно 2000 рублів.

Ця гарнітура пропонує відключення мікрофона, невелику вагу та 11 годин автономної роботи. Без мінусів не обійшлося – на травень 2021 року вона не має активного шумоподавлення. Гарнітуру зможуть оцінити ті, чиї конференції тривають кілька годин – голова не втомиться.

Дорогий варіант: Sennheiser Impact SDW 5000 Series Headsets. Приблизно 22 000 рублів.

У цій серії 39 варіантів. Вони не дуже різняться за ціною – на тисячу рублів. Кожна гарнітура дозволяє крутити мікрофон на 360 ° і використовувати його на навушниках або як петелька. Навушники горять червоним, якщо ви їх використовуєте як значок "не турбувати" в готелі. Акумулятор живе 14 годин, а півгодинної зарядки вистачить на 7 годин роботи.

Лампа

Тут ми трохи схитрили: спеціальна лампа не є обов'язковим для відеоконференцій оснащенням. Підійдуть і денне світло, і звичайна стельова лампочка. Але якщо ви хочете виглядати максимально красиво, без різких тіней, що підкреслюють зморшки, - купіть лампу.

Яке обладнання потрібне для бізнес-конференції ➤ 7

Бюджетний варіант Professional Live Stream. Приблизно 770 рублів.

У лампочки є кріплення для мобільного телефону та прищіпка, щоб посадити на стіл. З мінусів – підключається через USB, тому власникам айфонів потрібен перехідник.

Дорогий варіант: Boling BL-P1 Vlogger RGB 12W 2500-8500K. Приблизно 11000 рублів.

Лампа маленька - менше останнього айфона, при цьому світить на всі свої 12 Вт. Їй можна встановити майже будь-який колір - прилад з RGB (червоний, зелений, синій).

Широкосмугове інтернет-з'єднання

Відповідаємо на запитання, яка швидкість Інтернету потрібна для відеоконференцій. Переконайтеся, що вона вище 600 кб/с на вихідний трафік (upload) та 1 Мб/с на вхідний (download). Це мінімальні пороги для веб-конференцій, наприклад, iMind . Для комфортних зустрічей рекомендуємо 2 Мб/с на вихідний трафік та 10 Мб/с на вхідний.

Швидкість з'єднання перевіряйте на Speedtest . Просто натисніть на GO та зачекайте. Якщо результати нижче за очікувані – зв'яжіться з оператором.

Телефон

Якщо під рукою немає конференц-залів , зайдіть у відеодзвінок з телефону. Якість буде не такою високою, як з дорогим обладнанням для відеоконференцій , але це не завадить брати участь у зустрічі. Створіть її самостійно або зайдіть у кімнату за посиланням колег. Ваша зустріч пройде у браузері, додатково нічого завантажувати не треба . Необхідні пристрої (камера, мікрофон) є на кожному сучасному телефоні, але перед конференцією переконайтеся, що браузер оновлено до останньої версії та швидкість з'єднання відповідає вимогам вище.

Вітаємо, ви готові до конференції!

PS Якщо думаєте, яку ВКС програму використовувати – почитайте відеоконференцію для бізнесу: як вибрати, створити і провести? , ми постаралися допомогти вибрати, простою мовою.

If you liked the article, please share it on social media:
Other articles:
Show all articles