Return to portrait mode to see the content
To main page
Лип 18, 2022·4 min reading

Як зробити віртуальні зустрічі веселими та інтерактивними: повне керівництво

Віддалена робота давно стала провідним світовим трендом на ринку праці, але багато компаній так і не наважилися запровадити таку практику. Наразі організації змушені це робити через карантин та рекомендації щодо переведення співробітників на віддалену роботу. І є всі шанси оцінити переваги такого формату — гнучкість та мобільність без втрати ефективності бізнесу, щоб зберегти його навіть після повернення до звичного ритму життя. Поговоримо про те, як проводити віртуальні зустрічі в компанії в інтерактивному режимі.

Як зробити віртуальні зустрічі веселими та інтерактивними: повний посібник

Що означає віртуальні зустрічі для віддаленої спільної роботи?

Онлайн-заходи – це ті самі конференції, лекції та консультації, в яких учасники взаємодіють за допомогою відеозв'язку. iMind — безкоштовна програма, яка допоможе вам проводити ефективні та веселі ділові зустрічі.

Особисті зустрічі з колективом, безперечно, корисні. Крім того, вони, звичайно, виробляють більше, ніж віртуальні. Тим не менш, не вважайте інтернет-збори безглуздим сміттям. Наприклад, якщо ви працюєте з віддаленою командою, ви повинні постійно спілкуватися за допомогою дзвінків та відеоконференцій, щоб залишатися на зв'язку та синхронізуватися.

Такий формат допомагає компаніям підтримувати контакт із постійними клієнтами та залучати нових. Наприклад, ви можете проводити тренінги чи конференції із запрошеними спікерами, де кожен учасник отримає після закінчення сертифікат, або проводити веселі віртуальні зустрічі для тимбілдингу.

Які проблеми віртуальних зборів команди?

Як би не намагався лектор, такого ж емоційного зв'язку, як при живому спілкуванні, на вебінарі не досягти. А це досить важливий аспект, від якого залежить ефективність тренувань.

Оскільки нарада — це новий інструмент проведення тренінгів та конференцій, багато лекторів, які звикли працювати з живою аудиторією, просто губляться перед монітором. В результаті зникає ритм та драйв вистави.

Іноді буває так, що учасники та лектор знаходяться у різних часових поясах. Якщо для лектора вебінар починається о 14:00, то для деяких учасників може розпочатися о 23:00, що не зовсім зручно.

Нетворкінг в цьому випадку навряд чи можливий, але раптом ви вміло звертаєтеся з вебінарним чатом, і організатори не проти того, щоб ви привернули до себе увагу. Найкращий нетворкінг на онлайн-заходах відбувається насамперед зі спікерами та організаторами — їхні контакти дублюються на слайдах презентації.

Поради, як зробити віртуальну зустріч більш захоплюючою та інтерактивною

Собака, що гавкає, заглушає динамік, темна невиразна фігура на пікселованому фоні і співробітники, які не відповідають на дзвінки — якщо вам це знайомо, настав час змінити онлайн-зустрічі вашої компанії.

Додати тімбілдінг

Ознайомтеся з усіма учасниками вашої команди. Поставте їм запитання та запропонуйте поспілкуватися у малих групах. Це виведе вашу команду на новий рівень спілкування.

Використовуйте криголамні питання

Щоб захід був одноманітним, важливо задіяти аудиторію. Користувачі хочуть відчувати, що вони беруть участь у події або що їх дії можуть вплинути на його перебіг. Найпростіший спосіб – ставити запитання. Для цього можна використовувати спеціальні чати чи форми.

Також можливе використання сторителлінгу та періодичне включення гумору до виступів. Це розряджає атмосферу і дозволяє глядачам трохи розслабитися.

Робіть презентації чіткими та барвистими

Зробіть їх живими: не скупіться на мем, гіфки і відео, що сподобалися. Ніхто не постраждає від кількох крапель людяності та гумору, які розбавлять порядок денний та висновки минулого тижня.

Залучайте реальні предмети та домашніх тварин

Ви напевно можете зробити зустріч менш нудною, показавши іншим учасникам свого собаку або дитячу фотографію, щоб разом посміятися протягом хвилини. Але не влаштовуйте справжню подію замість зустрічі.

Робіть зустрічі короткими

Нема чого півтори години говорити про те, що можна обговорити за 20 хвилин — тоді увага учасників розсіюється.

Важливість інтерактивної зустрічі

Інтерактивна зустріч спочатку була видом активного спілкування, яке переросло в окремий метод. Взаємодія відбувається як між учасниками, а й між групами чи окремими відвідувачами. Інакше це називається «діалогове спілкування».

Це дійсно важливо, щоб зробити вашу віртуальну зустріч веселою та цікавою. Як це зробити? Легкий. Додайте ігри та питання, створюйте інтерактивну онлайн-дошку та залучайте аудиторію до її використання.

Насамкінець ви повинні пам'ятати, що незалежно від того, про що ваша віртуальна зустріч, фізичний контакт завжди є великим плюсом, щоб зробити її інтерактивною. Це може бути символічний презент, фірмова футболка чи навіть окуляри віртуальної реальності. Але головним завжди залишиться цей момент взаємного зв'язку — він захопить не менше, ніж найдинамічніше шоу.

If you liked the article, please share it on social media:
Other articles:
Show all articles